[]

yeni kuşlarım hakkında soru

3 gün önce balkondan bir muhabbet kuşu girdi eve. 3 gün takıldı evde. bir oraya uçtu bir buraya uçtu. bugün ona bir kafes aldım ve bir de yeni bir muhabbet kuşu aldım. şimdi ikisini de kafese kapattım. ben onları hapsetmek istemiyorum. bundan sonra kafesin kapısı açık olacak sürekli. kafeslerinden yiyip içecekler sıkılınca turlayacaklar. ama şimdi şöyle bir sorun var yarın evden ayrılacağım ve pazar akşamı eve geleceğim. yarın sabahtan pazar akşama kadar bu kuşları kafeste mi bırakayım? yoksa kapı açık mı kalsın? bir de bu kuşların birbirine alışma alışmama durumu olabilir mi?




 
Kuşlar yeni birbirlerini öldürürler bile. Bence sen birine bırak kuşları ya da arasıra yoklayacak birini bul. Suyu yemi eksik olmazsa sorun olmaz pazara kadar


  • kablelvuku  (06.08.15 23:32:12) 
farklı iki odada ayrı ayrı sal istersen. hem uçabilsinler hem birbirlerine zarar veremesinler.


  • ucan spagetticanavari  (06.08.15 23:34:28) 
niye zarar versinler arkadaş olamazlar mı? ben tek kalıp sıkılmasın diye aldım ikinciyi


  • gonul_isleri  (06.08.15 23:38:44) 
Olmama ihtimalleri var.


  • kablelvuku  (06.08.15 23:50:30) 
Anlaşamazlarsa sıkıntı olur. İki ayrı oda olması lazım. Eğer uzun süredir birlikte olsalardı sorun olmazdı. Yemi suyu olduktan sonra birkaç gün yalnız kalabiliyorlar sıkıntı olmuyor. Ama bir arada olmasınlar henüz.


  • lcha  (06.08.15 23:53:20) 
yeterince yem bıraktığına emin ol çünkü yedikleri yemlerin kabukları üstte kaldığı için alttaki yemleri yiyemiyorlar, aç kalabilirler öyle. Kafeste kalsalar sanki daha iyi ama kalmayacaklarsa kafesi kolay görebilecekleri orta bir yere koy. Pazar'a kadar da muhtemelen pislenmedik yer bırakmazlar, istersen etrafa örtü de ser. Bir de sıcaktan çok etkileniyorlar. Bizimkiler resmen hortumun altında her gün yıkanıyorlar yine de suya doymuyorlar, banyo yapmayınca nefes nefese kalıyormuş gibi hareketler yapıp kanatlarını açıyorlar. O yüzden evin çok sıcak olmayan bir yeri varsa oraya koy kuşları.


  • dust in the wind  (06.08.15 23:59:41) 
evin her yerinden bok toplarsın


  • fasulyek  (07.08.15 02:25:22) 
kuslar eve alisana kadar kafeste tutulur. o sirada hem birbirlerine alisirlar, hem evi dikizlerler, ogrenirler. bir hafta sonra da kafesi tamamen acmani tavsiye ederim. bir daha kapatmazsin, biz de oyle yapiyoruz kuslara, evde kafalarina gore geziyorlar, yemeklerden sudan tadiyorlar falan. tv izliyorlar, camdan disari bakiyorlar. eglenirler iste.


  • kurbanlik koyun  (07.08.15 09:37:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.