[]

Bir ilişkiniz var ama bazen canınıza tak ediyor ayrılır mısınız

Normal ilişkilerdeki ilgi alaka seviyesi ortalama 5 olsun bunun en çoğuda 10 olsun. Sizinkinde ortalama 3. En fazla 5 olur 6 olmaz hiç. Ama bazen 2 hatta 1 fln olur ve çekilmez olur bu kadar ilgisizlik.

Onun haricinde seviyorsunuz. Onunda sizi sevdiğini düşünüyorsunuz tabi kendince.

Ama birde şöyle birşey var. önümüzdeki hafta bossunuz ve uzun süre boyle olmayacak beraber tatile gitmek istediginiz söylediniz. Daha önce hiç beraber tatile gitmediniz. baska bir adam olsa hemen bir tatil planı yapar çoğu şeyi ayarlar sizide içine katar ve sizi mutlu eder. Ama bu adam ne tatil planı ne de ona yakın birsey yapar. Gotunun umru olmaz herseyi sizden bekler.

Bazen canınıza tak ettiği zamanlar olur. Bukadar emeği başka bir ilişkiye verseydiniz neler olacağını düşünürsünuz.

Sevdiğiniz için ve alışkanlıkla ilişkiye devam edersiniz. Ama hicbirzaman mutluluk seviyeniz 6 yı geçmez, geçmeyecektir de bunu da bilirsiniz. 4 olmasi size yeterde artar bu ilişki için. Fazlasını isteyemezsiniz.

Ama işte bazen canınıza tak eder. Lanet olsun sana pislik herif dersiniz içinizden. Ayrılırsınız. Sonra ara ara pişman olacak gibi olursunuz. Ilgi azlığı ve is bitirici olmaması dışında iyiydi be aslında demeye başlarsınız.

Siz olsanız sonunu nasıl bitirirdiniz?

 
konuyla alakası yok ama 'adaletine patlatayım hayat' diyerek buraya not düşmek istiyorum.

bu durum bana ''top oynamasını bilmeyen ama zengin olduğu için ayağında nike'ın en kaliteli kramponu/halı saha ayakkabısı olan çocukla çok iyi top oynayıp aynı ayakkabının sahtesini bile alamayan çocuk'' sahnesini hatırlattı.
  • error522  (06.08.15 21:20:18 ~ 21:20:44) 
o aliskanlik durumunu atlattiktan sonra ayrildiginiza pisman olmazsiniz buyuk ihtimalle. 'Aslinda iyiydi be' durumu kisa sureli ve gecici olur cogunlukla.

Yani iliskinin arti ve eksi yonlerini dusunun. Kimse bulunmaz hint kumasi degil sonucta. Eksiler agir basiyorsa, zor olsa da bitirin.

Yani is bitiricilik vs onemli degil de, sizi sevgisini sorgulatacak kadar ilgisiz veyahut sevgisiz birakmasi hos degil. Demek ki yetmiyor ve bu degismesi cok zor bir durum.
  • yuzır  (06.08.15 21:20:44 ~ 21:22:37) 
Ama sonra aslında onu gerçekte çok da sevmediğinizi anlamaya başlarsınız. Yaşanan bir ilişkidir sadece. Kayıtsız şartsız ne pahasına olursa olsun bir sevgi değildir aslında yaşadığınız. Çünkü seven ve sevilen kişiler ilgiyi çok önemser, dokunmayı, sarılmayı, karşı tarafı mutlu edecek her türlü küçücük şeyi. Bunlardır tüme giden yollar.

İş bitiricilik çok da önemli değildir ailesi öyle alıştırmıştır armut piş ağzıma düş şeklinde yaşamıştır, anne alıştırmıştır büyük ihtimal ama çok dev bir problem değildir göz yumulur.

Ama ilgisizlik işte orda sevgiyi sorgularsınız. Gerçekten derinden büyük bir bağ ve sevgi var mıydı diye sorarsınız. Karşı cinsle uyumlu bir birliktelik içinde olmak sevmek demek değildir bunu anlarsınız. Yolunuza devam edersiniz, tek başınıza tatile çıkar her şeyi geride bırakır, arınır döner, yolunuza devam edersiniz.
  • medre  (06.08.15 21:21:35) 
Meriçlerin en sevdiği ilişki türüdür.

Kıza hep alttan alta gaz verir, ''elindekinin kıymetini bilmiyor, sen bunları hak etmiyorsun'' vs vs diye, kıza umut ve gelecek aşılar, mutlu günlere inandırır ve ömrünü o adamla çürüttüğüne dair inançlarını sağlamlaştırır.
Bunu kızcağız fark etmez tabi, friendzone takılır bir süre.
Sonrasında işler değişir ve kız ayrılacak gücü buluyor ve the end.

Bu aşamaya gelmesini istemiyorsan yapacağın iki şey var:

1- mutsuz olduğun konuları konuşup orta yol bulmak

2- orta yol bulamıyorsanız ayrılmak.

yoksa meriç yoluna doğru gideceksin bak.
  • neferkitty  (06.08.15 21:24:50) 
yetmiyorsa mutsuzsan ayrılman lazım.
benim sevgililerimden biriyle normal hayatta ilişkimiz çok güzeldi ama seks yoktu. ayda 1 falan yapıyorduk inanılmaz isteksizdi. sonra patlamalar yasıyordum bu durum yüzünden dengesizleşmiştim. ayrılınca kendimi daha iyi hissettim

  • fasulyek  (06.08.15 21:29:15) 
Açılın, o sevgili benim. Şu an itibariyle eski sevgili de olabilirim, bilemiyorum. Evet, sorudaki her bir paragraf için bir paragraf olarak yanıtlarım:

Evet genel ortalamanın altındayız, biliyorum. Bazen düzeltmeye çalışıyorum ama zor geliyor, biraz bireysel bir insanım. Ama nadir de olsa 6-7'ye çıktığım oluyordur. Zaman zaman görüştüğümüzde ilgime şaşırıp "Neden bu kadar ilgili ve iyisin?" diye sorduğu oluyor.

Evet seviyorum ben de. Evet kendimce.

Pazar gecesi bir kuzenimin, sonraki cumartesi de eski bir dostumun düğünü var. Tatile gidecek olsak bunların ikisini de kaçıracaktım. Onun yerine bu iki düğünden sonraki haftaya onun olduğu şehre uçak bileti aldım.

Canına tak ettiğinde özür diliyorum, tavırlarıma çekidüzen vermeye çalışıyorum, olabildiğince. Evet belki başkasıyla daha mutlu olurdu.

Belki de derdimiz sevgi ve alışkanlık. Defalarca ayrıldık ve tekrar bir araya geldik. Arada başka insanlar da oldu ama yine birbirimize döndük. Neden? Çünkü seviyoruz birbirimizi herşeye rağmen, bırakamıyoruz. Açıkçası bu yaştan sonra daha çok bağlanabileceğim biri bulabileceğimi de zannetmiyorum.

İş bitiricilik meselesi: Başarılı bir insanım, sosyopat/ezik de değilim. Ancak çok aktif olmadığım söylenebilir, evet.

Cevap vermeye başlarken ikna etmek amacım vardı ama şimdi yazdıklarımdan benim de aklım karıştı. Bunları duyuruya ekleme yapmış sayın ve ona göre cevap verin madem.
  • long live rock n roll  (06.08.15 21:57:23 ~ 21:57:54) 
"baska bir adam olsa..." "Bukadar emeği başka bir ilişkiye verseydiniz neler olacağını düşünürsünuz."

bunları diyorsan ayrıl zaten..
  • nrmnm  (06.08.15 22:18:42) 
emeklerinin, yaptıklarının ve duygularının karşılığını alamadığını düşünüyosun ve ayrılmayı bile kafana sokmuşsun zaten.
bugün biz sana ayrılma desek ayrılmazsın ama yarın dayanamayıp ayrılırsın.

ama ah o vicdann!!

bizler senin vicdanını ne yönde rahatlatırız bilemiyorum. umarım sonunda mutlu olacağın bir yere bağlarız meseleyi.

açıkçası sevgilin yalnız olmayı, durgun kalmayı her zaman coşkulu olmamayı seviyor. sana sevgisini göstermeye üşeniyor. ama seviyor da haliyle...

sen ise coşkulu hareketli birisin ve zirvede yaşamayı istiyosun az çok.

alışkanlık kötü bir şey, bundan kaçın. git başka bir şeye alış bence. çünkü ondan ayrılma gibi bir durum yok.

bence de onun artı ve eksi yönlerini kıyasla. eğer söylemediğin başka şeyler varsa bilemem ama seviyorsan da hemen harcama.

tabi bu "hemen" dediğim mevzunun altında ilgisizlik ve bitirici olamamasının yarattığı hissizlik var.

sırf bunlar için ayrılanlar da var ama onlar iyi örnekler değil.

elemanın bitirici olamaması senin gözünde hımbıl ve üşengeç birisi olduğunu gösteriyor. saygını yitirme ama bu yüzden. yani onu azımsama. hafif hafif nefret duyma ona. öyle olursa zaten biter o iş.

bence sorgula ilişkini. seviyorsan devam et ama pasifliği sevgine zarar veriyorsa düşün, iyi düşün...
  • kupigometa  (06.08.15 22:39:49) 
senden iyi durumdayım ama yine de kurtarmıyordu ve 1.5 yıllık ilişki falan demedim, ayrıldım. bir ay kadar olmuştur, üzülüyorum elbette ama kendimi daha iyi hissediyorum. buna değer.
ne demiş bir diyen ; insan denen canavar yavas yavas her gerçeğe alışıyor.
onsuzluğa da alışırsın, alışıyoruz.
  • somethinginthewayshemoves  (06.08.15 23:47:42) 
"Bazen canınıza tak ettiği zamanlar olur. Bukadar emeği başka bir ilişkiye verseydiniz neler olacağını düşünürsünuz."

İnan bana çok daha iyi oluyor. Tabii o iki ilişki arasındaki süreyi atlatmak asıl olay.
  • sen git ben geliyorum  (07.08.15 00:36:37) 
fakat, çok da ilgi manyağı olmamak lazım.

bence tarafların özel olarak kendisine vakit ayırması bulunmaz bir nimet.

zoru görünce kaçmamak lazım.

bence biraz da kendi yaşantına bakmalısın

bunlar hep boşluktan oluyor

işin gücün olsa düşünmezsin bile.

verilen emeği, zehir edercesine başkasına versem ne oludu diye düşünmezdim zaten öyle bir işe girişmem.
  • c p  (07.08.15 00:39:29 ~ 00:41:06) 
Hayattan beklentilerini düşürmelisin.


  • arnold schwarzeneger  (07.08.15 09:36:51) 
bende genelde ilk o "tak" etme durumunda bitiyor zaten.


  • mdmfk  (08.08.15 14:55:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.