[]

Avrupa gezi tavsiyesi ve bir soru

Beyler aşağıda fotoğrafını attığım bir program yaptım. Programım hakkında bir tavsiyeniz varsa alabilir miyim? Daha önce Katar ve Amerika'ya gittim ama Avrupa'ya ilk defa gideceğim.

i.hizliresim.com

Fiyatlar bu senenin ekim ayına göre. Çünkü seneye de bu zamanlarda satın alacağım o yüzden öyle bakmak mantıklı geldi.


Bir diğer sorum ise bu yolculuk esnasında yanımda yasal olarak, nakit en fazla ne kadar para taşıyabilirim?

İyi Akşamlar.

 
seney bu zamanlar euro ve dolar kac para olacak belli degil. o yuzden tl uzerinden degil, euro uzerinden hesaplarinizi yapin.

hayatta otelde kalmam, gece uyumadan uyumaya gidilecek bir yer icin okadar para verilmesi cok gereksiz. daha uygun fiyatli oteller bulabilirsiniz. hatta hostel cok daha keyifli, sizin gibi gezginlerle tanisip kaynasabileceginiz, tavsiye alabileceginiz yerler. daha da guzeli couchsurfing. bir sehri tanimak icin o sehrin yerlileriyle muhabbet etmekten daha etkili bir yontem yoktur.

nakit tasimaniza gerek yok, kredi kartlari avrupada her yerde geciyor. o gunun kuru uzerinden banka hesapliyor tl olarak ekstreye yansitiyor. ne kadar az nakit, o kadar az risk. simdiye kadar en fazla 200-300 euro ile cikmisizdir iki kisi icin 10 gunluk gezilere.

buna benzer bir geziyi nerdeyse 1/3 fiyaina yaptik 2 sene evvel. pegasusla roma (ya 42 euro ya 42 tl), romadan ryanir ya da easy jet hangisi tam hatirlamiyorum paris (10 euro), paristen barcelona (6 euro). hepsinde 3 gun kaldik, paris te cok sikildik. keske daha once barcelonaya gitsek demistik. donuste barcelonadan easyjet ile basel, bir gece orda kalip 10-15 euro istanbul.

biz kisin gitmistik tabi, olu sezon oldugu icin ucak fiyatlari almayani dovuyorlar seviyesinde idi. siz de ekimde gidiyormussunuz en fazla iki kati olur.
  • halanne  (06.08.15 18:19:30) 
interrail bileti yerine tek tek bilet (sanırım uçak). hostel yerine de otel tercih edince turistlerin bütün tanışıp kaynaşma (tren ve hostel) noktalarından mahrum kalmış oluyorsun. tek başına değilsen azcık pahalı ama güzel program
az şehir çok gün mantıklı

  • buhebu  (06.08.15 18:47:54) 
Şehir başına günlerin dağılımını neye göre yaptın? 7 Ekim bana çok sıkışık geldi mesela. Barcelona'da iki gün fena değil, aslında 3 gün daha iyi olur ama senin ilgi alanlarına da bağlı tabii. 2 günde en görülmesi gereken yerleri rahatlıkla bitirebilirsin, gezmesi çok kolay bir şehir zaten. +Napoli dediğin kısım biraz problemli gibi. Floransa + Napoli yapacaksan ikisinden birini seçmen gerekiyor, ikisi aynı gün çok ters geldi bana. Hamburg'a gitmedim ama açıkçası ona 3 gün ayıracağıma Roma ya da Barcelona'da bir gün fazla kalmayı tercih ederim.

Eylül'de İtalya'ya gideceğim ben de ve Floransa'ya ayırdığım 2 günden birinde Cinque Terre'ye günübirlik ziyaret yapacağım. Belki Hamburg'tan 1 gün kısıp böyle bir program da yapabilirsin. Floransa'dan da Paris'e geçersin. Yorucu olacaksa da dediğim gibi Roma ya da Barcelona'ya ekstra bir gün daha mantıklı.
  • dust in the wind  (06.08.15 19:27:03 ~ 19:27:12) 
Bir de vize masrafı 150 demişsin. İtalya ya da Almanya'dan alacaksan daha yeni 263 tl verdim, onu da ekleyeyim.


  • dust in the wind  (06.08.15 19:31:08) 
Bu arada hamburga düğüne gidiyorum o yüzden çok gün :)

napoli ya da floransa hakkında haklısınız karar veremedim o yüzden öyle yazdım.

Fiyatlar euro zaten.

Biraz da odamda tek olmak istediğimden otel seçimi yaptım

Uçuşların çoğunluğu ryanair bu arda :)

Teşekkürler
  • vincentvega  (07.08.15 00:39:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.