[]

Gizli diyabet testi

1- Bu testi yaptırmak için nereye başvurmak gerekir?

2- Aylar önce hemşire bir arkadaşım ile sohbet arasında geçmişti. Geceleri uykumdan uyanıp sürekli tatlı yiyorum. Bu istisnasız her gece oluyor. Kendi evimde, ailemin evine, ziyaretine gittiğim akrabalarımın evinde bile ben gelince sürekli tatlı veya çikolata bulunduruluyor sırf bu yüzden. Uykumdan uyanıp o çikolatayı veya tatlıyı yemezsem çok sinirleniyorum ve uyuyamıyorum kolay kolay. Çok yoğun, aşırı bir tatlı yeme isteği geliyor çünkü.

Örneğin bu gece 2 defa uyandım ve ikisinde de çikolata yiyip üstüne su içerek uyudum. Bazen gündüzleri de tatlı isteği geliyor. Az önce zorla kahvaltı yapabildim mesela. Ama şu an bu sıcakta bile tatlı canım istiyor. Kendimi dizginliyorum şu an yememek için. Bu birkaç yıldır hep böyle.

Kilo sorunum hiç yok. Aksine 1 aydır kilo almak için çabaladım ve ilk defa 50 kiloya ulaşabildim. 1.62 boyum, kilom 50. 1 ay öncesine kadar 48, ondan da önce 44-45 civarıydı hep. Çok zayıftım yani.

Bütün bunların yanı sıra sabahları da çok yorgun uyanıyorum. Uykumu alsam da almasam da genelde böyle. Enerjik olarak uyandığım çok çok nadiren oluyor. Kahvaltıyı binbir zorlukla yapıyorum. Canım bir şey istemiyor uyandığım anlarda. Ayrıca baba tarafımda babam dahil birçok diyabetli. Anne tarafımda hiç yok. Baba tarafımda ise babaannem tarafından sadece babaannemin kardeşinde var başka kimsede yok, dedemin tarafında şeker çok yaygın. Dediğim gibi babam da zaten şeker hastası. İlaçlar+insülin kullanıyor.

Başta söylediğim hemşire arkadaşım gizli şeker olabileceğini söylemişti. Çok üstünde durmamıştım. Ara ara ağız kuruluğu oluyor. Ama hekimim astım ve alerji ilaçlarımın bu yan etkiyi yapabileceğini söylemişti. Açlık tokluk kan şekerime arada bakılıyor. Şimdiye dek bir sorun çıkmadı hastanede bakılanlarda. Arada babam da kendi cihazıyla sabahları ve yemek sonraları ölçüyor. Onlarda da hep normal çıkıyor.

Bütün bunlar gizli şekerden kaynaklanıyor olabilir mi? Bu testi gerçekten yaptırmalı mıyım? Kronik olarak sadece astımım ve alerjik rinitim var. Yumurtalık kistlerim de var ama ilaç tedavisini çoktan kesmişlerdi ve gerek duymuyorlar artık. Bu arada bu belirtilerim sadece regl dönemlerinde değil sürekli var. Regl dönemlerimde özellikle regl öncesi birkaç günde ve reglin ilk iki gününde tavan yapıyor, o ayrı.

 
geceleri şekerin ani biçimde düşüyor da olabilir. babanem benzeri şekilde olduğunda ölçmüştük 25'e falan düşüyormuş şekeri.

genel bir test yaptır önce. zaten şikayetlerini anlatınca doktorun (endokrinoloji) kafasında canlanır bir şeyler.
  • pokerface  (06.08.15 14:28:48) 
ilk etapta bir dahiliye uzmanına gitmeniz yeterli.

o gerekli testleri yaptırır.

2-3 saatten fazla aç kalmamaya çalışın şimdilik. şeker ya da meyve yemeyin. bunlar şekeri hızla çıkartıp sonra hızla düşürürler.

protein alırsanız daha uzun süre tok tutar.

örnek olarak meyve suyu yerine süt, ayran, kefir gibi şeyler için. yoğurt yiyin.
  • mea maxima culpa  (06.08.15 14:34:46) 
şekerin düşüyor olabilir ama bunların şeker hastalığı ile bir alakası yok.


  • fayfim  (06.08.15 16:09:40) 
gece uyanıp çikolata yemek nedir,neden sağlığını hiçe sayıp kendine eziyet ediyorsun?

şekerin zararları ile ilgili 80 maddelik liste çıkarttı profesörler? sağlığına dikkat eden güzel yaşlanmak isteyen insanlar basit şekeri hayatlarından çıkartıyorlar. kavun karpuz yerken bile içindeki şekeri düşünüp az yemeye çalışıyoruz.

özetle bu durum normal değil.sabah yorgun kalkman halsizliğin sinirliliğin hep şeker tüketiminden. testleri iyice yaptırıp gereken tedaviyi olup sağlıklı beslenmeye başlamalısın. aksi halde şikayetlerin geçmez.

bi de unutmadan tatlıkrizi anlarında çiğ kuruyemiş ve kuru kaysı yemeye çalış, çok faydasını görürsün.
  • ütopya  (07.08.15 19:04:58 ~ 19:05:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.