[]

garaj kapisi anahtari

1 yillik bir apartmanda 1 yildir oturuyorum ve otoparkin kapisi kimseye sorulmadan degistirildi.cok bilmis yonetici motoru sokerken yakmis.

Simdi bizim mevcut uzaktan kumanda calismiyor motor degistigi icin.isin ilginc tarafida eski kumandalari ucretsiz verip yenisini ayni ucretlede tekrar satin alicakmisiz.

Simdi butun apartman sakinleri yollara park ediyor araclarini,bir tek kendi arabasi ve bir komsumun araci otoparkta.(o komsumda bi dunya kavga ettikten sonra eski kumandayi vermeden yenisini almak zorunda kaldi)

Sormak istedigim biz yeni kumandaya para vermeden alma sansimiz var mi hukuki olarak.diger komsularla toplanip konussak ne yapabiliriz.cunku yoneticide yardimcisida yuzune tukurunce yarabbi sukur diyen tiplerden.

 
olaya mantıken bakınca şu akla geliyor.apartmana ait giderler olur ve bunlar aidattan karşılanır. ama ekstradan yapılan ve herkesin kendi yararlandığı harcamalarda aidattan ayrı olarak bundan faydalananların belli bir ücret vermesi gerekli. asıl dikkat edilmesi gereken, mesela 5 tl olan kumanda için yönetimin 15 - 20 tl istemesi...


  • 1adam  (06.08.15 13:55:30) 
Bence yonetici oder zarari. Apartman 1 yilliksa kapi garantidedir. Garantideki kapiyi garanti harici bozmussa kim bilir nasil zorlamis kapiyi.

Yerinizde olsam kapi icin de anahtarlar/kumandalar icin de apartman sakinlerinin cebinden para cikmamasi icin ugrasirim.
  • godless frog  (06.08.15 14:02:29) 
@1adam onlar kumandalari kapicidan ne kadara aldigini bilmiyoruz bizden istenen 75 tl.biz kutu kumanda almis ve kendisi satiyor.

Hadi bunuda gectim,bu adam motoru yakinca yeni motorun parasini bizim eski kumandalari kapiciya teslim ederek odicek.
  • brnbrs  (06.08.15 14:02:31) 
Ha tamam , işin faili belliymiş zaten. atlamışım onu. tüm masraflardan bizzat sorumlu olması gerek.
bir de sizi sıkıntıya koyduğu için yapilacak ilk toplantida ufak bir özür dilemesi lazım.

  • 1adam  (06.08.15 15:07:15) 
@Godless frog iste bunun icin acaba hukuki olarak bi yaptirimimiz olur mu?

@1adam zaten adam yuzsuz ne ozur dilicek o yapida degil cunku.
  • brnbrs  (06.08.15 15:44:22) 
Elbette var.
Mahkemeyle ugrasma bile, komsularindan 1-2 tanesiyle beraber noterden ihtarname cek. Sebep oldugu zararin tazminini iste. Makul bi sure ver. Yapmazsa ihtarnameyi bir avukata ver o halleder gerisini.

  • godless frog  (06.08.15 16:05:43) 
Bu cok iyi.tamda ihtiyacim olan cevap.tesekkur ederim.

Once toplanti isteyip konusalim zaten tavirlari ayni olucak sonra ihtar cekelim.
  • brnbrs  (06.08.15 17:03:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.