[]

sinekler niye bir tek beni isiriyor?

ortamda bir tane sinek olsun illa ki beni buluyor, her tarafimi isirana kadar da birakmiyor, kucuklugumden beri boyle bu durum. dun gece guzel guzel uyurken sinek viziltisi duydum bir uyandim ki bacaklarimi kollarimi hep isirmis, ustelik pikeye sariliydim. donup baktim erkek arkadasim pikesiz yatiyor, adamin bir yerinde bile isirik yok. pazar gunu arkadaslarla otururken yine yedi bitirdi beni bu sinekler, kimsede ses yok. alerji gibi durumum var bir de, yuz bolgemi isirdiklarinda gozum, dudagim sisiyor, burnum avatardan hallice oluyor.


neden bu sinekler bir tek beni isiriyor? bilimsel bir aciklamasi var mi bu durumun? deli olacagim yakinda. tesekkur ederim simdiden herkese.

 
aynısı bizde mevcut. hatunu ısırırlar yanımda, bana dokunmuyorlar, sizleri seviyorum <3

edit : kan gruplarımız bile aynı, ama bana dokunmuyorlar o yanımdayken, garip bir şey, cevabı bulursan bana da ilet ^^
  • devorgilla the gunslinger  (06.08.15 13:07:11 ~ 13:11:01) 
beni de çok ısırırlar sanırım ter kokusunun sinekleri üzerindeki çekiciliği ile alakalı.


  • basond  (06.08.15 13:10:41) 
B vitamini tuketmek sivrileri uzaklastirirmis.denemedim.ben de aynen eleğe dönüyorum.


  • safsafinaz  (06.08.15 13:12:27) 
basond, iyi de oyle terleyen bir insan degilim ki hatta bu sicaklarda bile terlemem. ayrica dustan cikar cikmaz da isiriyor bunlar? ten kokusundan bahsediyorsan ona bir sey diyemeyecegim bak.


  • fraise  (06.08.15 13:12:31) 
bizde de aynı durum var. odamın kapısını girip çıkmam harici asla açmam. diğer odalar hep açıktır ama napar eder benim odama girerler. sanırım kandaki şeker oranıyla alakalı bir şeydi daha önce okumuştum.


  • eatpraylaw  (06.08.15 13:14:41) 
ter kokusu dediğim insanların kokusu öyle terleyince kokan koku değil normal insanların duyamadığı süreli üzerimizde olan koku.

ten kokusu da denebilir evet.
  • basond  (06.08.15 13:14:49) 
trolleyeceksen duzgun trolle bari volkan, erkek sinekler isirmazlar.


  • fraise  (06.08.15 13:21:34) 
aynı durum bizde de oluyor, eşimi 10 kere ısırıyorlarsa beni bir kere ısırıyor bu sinekler.
vücut ısısı ile ilgili olduğunu söylemişti tayvanlı bir arkadaş, onun dediğine göre iki tip vücut var sıcak ve soğuk diye. sinekler de sıcak vücut tipli insanlara daha çok gelir demişti. bilimsel bir alt yapısı yok tabii. sallıyor da olabilir, kulaktan dolma bilgi de olabilir.

  • mesene  (06.08.15 13:36:51) 
Sivri sineklerin karbondioksit salınımına geldiğine dair bir araştırma yayınlanmıştı. Hedeflerini kan kokusundan ziyade havaya karışan karbondioksiti takip ederek bulurlarmış. Dolayısıyla, ağzınız açık uyuyor iseniz siz erkek arkadaşınızdan daha kolay hedefsiniz.

Ayrıca sigara içmeyen, alkol kullanmayan kısacası kanı daha temiz/lezzetli olanı seçtiklerine dair sonuçlar da vardı.
  • kaymaktutmayansicaksut  (06.08.15 13:52:49) 
kan grubun ne bacım? rh negatifleri daha ısırıyorlar gözlemlediğim kadarıyla. bende de aynı durum var. ölümüne rahatsızım ama yapacak bi şey yok. seviyor bizi şerefsizler


  • eskiden sizofrendim simdi iyiyiz  (06.08.15 14:08:15) 
Sivrisinekler herkesi ısırır (sokar). ancak sinek sizin damarlarınıza emici hortumu salladığında kanın pıhtılaşmasını engellemek için bir kimyasal salgılarlar. hortum çıkınca da o kimyasal içerde kalır.

işte kaşıntı sebebi budur. kısacası sineğin salgısına alerjik bir tepkidir kaşınmak. sizin vücudunuzun buna karşı reaksiyonu çok fazladır , başkasınınki daha az. ya da tam tersi. bu sebeple kişiler arasında "beni ısırmıyorlar, seni ısırıyorlar" gibi bir diyalog geçer.

Bu arada sinekler geceleri görebilirler. önce görerek yaklaşırlar, daha sonra ten(ter) ve karbondioksit kokusunu takip edip hedefini kestirirler. vücut ısısına kadar ayrım yaparlar. o yüzdendir ki evcil hayvanları sinek sokmaz. vücut ısı farkı ve solunum farkı sebebiyle. alkol sigara vs.. etkisi yok. yoksa beni asla sokmazlardı :D

www.youtube.com bu da sokma anına ait bir video, eğlenceli ve efsanevi bence :)
  • şapşiko  (06.08.15 14:13:34) 
Kan grubum 0 rh pozitif. Agzim acik uyumam aksine erkek arkadasim agzi acik uyur. Zaten uyanikken de onu degil beni isiriyor. Genel olarak her zaman hedef benim. Bu durumda ten kokusuyla ilgili bir durum olduguna inandim.


  • fraise  (06.08.15 14:23:44) 
Eğer bir cevap varsa ben de bilmek istiyorum. Beni de sinekler hep çok ısırır. Bebekle aynı odada yatarken bile sinekler bebeği değil beni ısırırdı (hani bebeklere daha çok gelirler filan hep yalan). Bir de şişer, 3 gün de gitmez kaşıntısı...


  • SiyamkedisiZorro  (06.08.15 14:52:44) 
bence feromonla alakalı birşey.


  • illegalstar  (06.08.15 16:43:32) 
m.t24.com.tr

Denk geldim, belki cevap olur.
  • kaymaktutmayansicaksut  (12.08.15 11:50:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.