[]

anadolu üniversitesi hazırlıkta ders muafiyeti

anadolu üniversitesinin 9 eylüldeki sınavında belli bir puanın üzerinde yapanlar derslerden muaf olucak diye bişey okumuştum. bu kriterden haberi olan var mı?




 
duyuru.anadolu.edu.tr bağlantısında ilgili linklere bir bakınız.

Seviye Tespit Sınavından alınan puana göre öğrencinin,
a. 2547 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin (ı) bendi gereğince lisans ve ön lisans programlarında yer alan zorunlu yabancı dil derslerinden muaf olup olmayacağı, (Muaf olamayan öğrenci programında yer alan yabancı dil derslerini okumak zorundadır.)
b. Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık sınıfı olan birim öğrencilerinin yabancı dil hazırlık sınıfından muaf olup olmayacağı, muaf olmamışsa hangi seviyeden yabancı dil öğrenimi göreceği;
c. İsteğe Bağlı Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı bulunan birim öğrencilerinin, eğer hazırlık okumak istiyorlarsa hangi seviyeden öğretim göreceği belirlenecektir.
  • aakuru  (23.09.09 01:09:40 ~ 01:16:29) 
hazırlığı geçemedim 1. sınavdan 77 2. den 66 aldım bir yerde hazırlıktaki derslerden muaf olmakla ilgili bişey okumuştum onu şimdi bulamıyorum. bu haberlere baktım ama muafiyet sınavı var hazırlık atlamayla ilgili bir duyuru yok.


  • yuto  (23.09.09 01:21:15) 
En iyisi Yabancı Diller Yüksek Okulu'nu bir arayın yarın, onlar en doğru bilgiyi verirler.


  • aakuru  (23.09.09 01:26:47) 
şimdi buldum da
"Zorunlu yabancı dil derslerinden muaf olmak için I. bölümden 100 tam puan üzerinden 60 ve üstü puan almak"

bu hazırlık sınıfı derslerini kapsamıyor değil mi? bir de devam zorunluluğu varmı hazırlıkta?
  • yuto  (23.09.09 01:27:07) 
Bildiğim kadarıyla kapsamıyor. Bölümde okutulan Advanced English vs. dersler için geçerli olsa gerek. Hazırlıkta devam zorunluluğu var. %10'du ben okurken. Maksimum 85-90 saat filan yani. Ancak ben okuyalı epeyce zaman oldu, dediğim gibi arayın yine de en temiz bilgi için.


  • aakuru  (23.09.09 01:33:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.