[]

masaüstü programlama dillerine giriş yapacağım, algoritma bilgim yok.

programlama dilleri arasında algoritmayı da öğrenebileceğim bir dil var mı?

yok ise, algoritmayı nasıl öğrenebilirim? (pek cahilim belki de bildiğim birşey)

ben bu yola başlıyorum, ağır ağır. zamanım dar değil. 10 yıl 20 yıl ne varsa, öğrenebildiğim kadar dil öğrenmeye kalkışacağım. (tabi zaman ne gösterir bilinmez)

en temel dil hangisidir? delphi, python, pascal, vb? belki de bilmediğim?

kusura bakmasın kimse, yemek tarifi gibi istemiyorum sizlerden. tabi kendim bazı şeyleri yapmak zorundayım bunu da biliyorum. bana bir yol gösterin hele bir yola gireyim. ondan sonra kendim ararım, araştırırım.

 
c++


  • bryan fury  (23.09.09 00:51:36) 
Önce C/C++ öğrenip ardından algoritma uygulamalarının bu dillerde yapıldığı bir kitap/tutorial bulup onu takip edebilirsiniz. Google ilaçtır.


  • aakuru  (23.09.09 00:59:09) 
algoritma öğrenme, kod yazmanın mantığını anlama açısından scheme gayet uygundur. çok kullanılan bi değil ama öğrenmek için uygundur dediğim gibi. ama mesela bundan başlayıp c'ye filan geçsen sözdizimleri farklıdır. ona alışılır ama sorun olmaz.
bi de masaüstü programlama dili nedir ben mi bilmiyorum acaba? ilk defa duydum.

  • tepedeki psychedelic adam  (23.09.09 01:04:02 ~ 01:05:00) 
kulağıma nereden girdiyse öyle girmiş, kusura bakmayın eğer yanlış ifade kullandıysam.

piyasada pek çok kitap var, kitapçıları dolaşırken görmüştüm. mesela c++ kitabının çok kalını da var çok incesi de var. hangisi iyi olduğuna nasıl karar verebilirim?
  • baba yorgun  (23.09.09 01:27:00) 
Benim tavsiyem, tek bir kitaba bağlı kalmamanız, İnternette çok güzel tutoriallar var, başlangıç için kitap almasanız bile olabilir. Önemli olan algoritma&programlama mantığına hakim olmanız. Geriye sadece ilgili dilin sözdizimi kurallarını öğrenmeniz kalır ki, bu nispeten kolaydır. Piyasadaki çoğu Türkçe kitap ya çeviri, ya da çok özensiz yazılmış(en azından benim rastladıklarım). İngilizceniz varsa, daha rahat edersiniz. Kitap olarak Deitel&Deitel'in C/C++ kitabının methini duymuştum.


  • aakuru  (23.09.09 01:39:33 ~ 01:40:59) 
ingilizcem, ingilizce siteleri tamamen okuyabilecek kadar çok iyi durumda değil. O yüzden ingilizce kaynaklardan ziyade, Türkçe kaynaklar önerebilirseniz daha iyi olur şimdilik.

ve kesin, c/c++ dili mi başlangıç için?
pascal, delphi boşuna zaman kaybı mı? bunu tamamen kulaktan doğma bilgi ile yazıyorum.
  • baba yorgun  (23.09.09 03:52:53 ~ 03:55:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.