[]

Güneşte canım acımadan nasıl yanarım?

tam bir ingiliz asilzadesi olduğumdan tenim beyaz peynirden bile daha beyaz. maksimum 1 haftalık tatilleri şemsiye altında veya havluyla tüm vücudu kapatmak suretiyle geçirebiliyorum fakat bu sefer 2 haftalık izne çıkacağım ve en azından 1. hafta alıştıra alıştıra yanayım, 2. hafta rahat rahat dolaşayım, tatil bitince de beyaz gömleğimi giyip fedon gibi dolanayım istiyorum.

Var mı böyle acısız ızdırapsız yavaş yavaş yanma yöntemi, kremi, südü vs.?


 
50 faktör yüz kremleri var, onu vücuduna sür :)


  • vecihi ile fikret  (06.08.15 10:02:00) 
@vecihi ile fikret
iyi de onları sürünce yanmıyorsun ki. resmen manyetik alan onlar, güneş ışınlarını savuşturuyor.

  • sos fistik olsun mu  (06.08.15 10:07:42) 
50 faktör krem + bronzlaştırıcı yağ(şu kahve rengi şişelerde olanlar hawai vs)

canın yanmadan ancak bu şekilde olur.

Öğlen saatlerinde değil de 8-10 ve 15-17 arası en güzel yanılıyor ve bir de en güzel denizin içinde yanılıyor bence.
  • neferkitty  (06.08.15 10:08:49 ~ 10:10:41) 
@neferkitty
isini karıştırıp mı süreyim?

  • sos fistik olsun mu  (06.08.15 10:10:57) 
yok hayır karıştırma, güneşe çıkmadan önce daha evde/otelde vs güneş kremini sür, yağı plajda sür o aradaki 10-15 dakika süresince güneş kremi biraz daha emiliyor zaten. yağı da püskürtme olanlardan almanı tavsiye ederim böylece daha rahat uygularsın.


  • neferkitty  (06.08.15 10:12:30 ~ 10:13:08) 
biodermanın 50 faktörlük şu kremini kullanıyorum:

www.dermoeczanem.com

küçük boyları veya güneş sonrası kremiyle kampanyalı olanları da var. biz 5 kişi kullandığımız için büyük olanını aldım. çok memnun kaldım.

asla şemsiye altından çıkmıyorum bir de. sürekli gölgede kalsam da yanıyorum zaten. cildimi kontrol ediyorum sık sık. eğer dokunduğumda çok sıcak ise cildim üstümü örtüyorum bir süre.

1 hafta sonunda zaten baya bronzlaşmış oluyor cilt, yine de 50 spf kullanmaya devam ediyorum.

edit: yazılanları yeni gördüm. güneş kremi yanmayı engellemiyor ki :D güneşe çıkmadan güneş yağı sürüp yatanlardan daha çok yanıyorum :D hassas ise cildin ancak böyle yapabilirsin.

edit: 50 faktörle yanmıyorsanız cildiniz hassas değildir ya da zannettiğiniz kadar beyaz değilsinizdir.
  • pokerface  (06.08.15 10:13:00 ~ 10:16:42) 
50 faktörü sürdüğün an yanamazsın. yanında ne kullanırsan kullan fark etmez. acı yoksa ödül de yok. 1-2 gün acı çekeceksin ama kremsiz yanacaksın. saat 16.00'dan sonraki güneş çok yakıcı olmuyor. bu şekilde hafif hafif yanabilirsin belki çok can yakmaz sonrasında.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (06.08.15 10:13:32) 
Yüzünü, boynunu ve dekolte bölgeni koru, oralar en çok güneş lekesinin olduğu yerler. Bu saydığım yerlere 50 faktörlü krem sürmeden çıkma dışarı, bunun dışındaki yerlere daha düşük faktörlü güneş kremi ve kakao yağı, havuç yağı gibi bronzlaştırıcı etkisi olan şeyleri sür. Güneşlendikten sonra da güneş sonrası bakım yağları var onlardan sür, cildin daha az hasar görür.


  • elikası  (06.08.15 10:13:35) 
ben de benzer durumdan müzdaribim. sürmeyince bir şey kıpkırmızı olup sonradan soyuluyorum, 50 faktör sürünce de saatlerce ve günlerce güneşlensem yanmıyorum. bu yıl buna çözüm buldum sanırım: www.google.com.tr

şu ortadakinden kullandım, 30 faktör koruma ve bronzlaştırıcı. hakikaten kızarmadan bronzlaştırdı, hayatımda ilk defa 2-3 günde böyle rengim bir iki ton attı. bir denemenizi öneririm.

not: söz konusu firma ile yakından uzaktan alakam yoktur, reklam gibi olmuş resmen :)
  • vejeteryanvampir  (06.08.15 10:14:53) 
ben de aşırı beyaz tenliyim ve özellikle omuzlarım 50 faktör sürmezsem ağlatacak seviyeye geliyor ilk günde.

Bir de korunmadan güneş yanığı oluyorsun resmen, bronzlaşmıyorsun, o bronzluk kalıcı olmuyor ve hemen soyuluyor. Korunursan şeftali rengine dönersin ama korunmazsan ıstakoz, o yüzden kremi mutlaka sür burada önemli olan unsur yağ. Yağı düşük faktörlü (20 gibi) sürersen güzel yanarsın. Yağsız sadece güneş kremi ile güzel bronzlaşılmıyor ama sadece kızarıyorsun.
  • neferkitty  (06.08.15 10:15:33 ~ 10:19:50) 
valla 50 faktör kreme kendimi bulayıp tekne turunda baya kızardığımı bilirim. güneşin geliş açısına yani saate ve cilt hassayetinize bağlı. 50 faktör ile yanılmaz diye bir şey yok, yandım ordan biliyorum :)


  • vecihi ile fikret  (06.08.15 10:18:20) 
50 faktör sürünce yanılmıyormuş diye bir şehir efsanesi var ama bu doğru değil. Korunmuş olarak yanarsınız ancak 50 faktörü biraz araştırırsanız; 30 faktörle aralarında çok fark olmayan, ama kimyasalı bol olan kremler olduğunu görürsünüz.

30 faktör olanlardan alabilirsiniz. Peynir olmasam da ben de beyaz bir insanım, pancar olup can acısından tatil yapamıyorum ama 30 faktörle hiç canım acımadan yandım. Çok güneş altında durmayı da sevmem, denizde falan ya da çıktıktan sonra kurumaya çalışırken yanmışım.

Yüz için La Roche'un güneş kremlerinden, vücut için de Hawaiian Tropic 30 faktör kullandım. Bir de yine Hawaiian'ın güneş sonrası kremleri var akşam da onları sürdüm, pek ferahlatıyor. Çok da güzel kokuyor bunlar tavsiye ederim.
Clinique de çok önermişti bir satıcı ama emin olamadım almadım, belki o da iyidir.
  • rabbititus  (06.08.15 11:23:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.