[]

Gunaydin, kahvaltilik tarif?

Bugun kahvaltiya sunu yapin diyebileceginiz farkli bir tarifiniz var mi? Ne bileyim bir omlet cesidi olur falan filan. Tesekkur ederim simdiden, gununuz guzel gecsin.




 
tereyağlı sucuklu yumurta:

köy tereyağı + orjinal ev yapımı sucuk + köy yumurtası

tarif: tereyağını tavada biraz erit düşük sıcaklıkta, üstüne sucukları at, çevir, pişir. sonra üstüne isteğe bağlı 2 ya da 3 yumurta kır, tuz pul biber ve karabiber ekle mutlaka. güzelcene pişir. ondan sonra 3-5 dakika kokla. köy veya trabzon ekmeğini bana bana mideye göm.
  • dieselsingle2  (06.08.15 09:46:08) 
bir sürü versiyonu var ama tecrübeyle sabit en güzeli şudur;

www.nefisyemektarifleri.com
  • nutellamsi gibi  (06.08.15 09:46:12) 
verev kesilmiş ince ekmek dilimleri üstüne bol tereyağ sürüp onun da üzerine peynir ve pastırma koyup 10 dakika fırınlayarak çok güzel kızarmış ekmek dilimleri yapıp afiyet gömebilirsiniz :)


  • orient blue  (06.08.15 09:49:51) 
firindan alacagin bir ekmek hamurunu top top yapip yagi kizdirilmis tavaya at. bazi hamurlarin icine maydonoz peynir fln da konabilir.

bir simit halka halka kesilir, uzerine kasar dilimleri konup firinlanir

ayni simit baharatli zeytinyagina bulanarak da firinlanabilirdi.
  • jimicik  (06.08.15 10:01:15) 
daha önce duyuruda başka bir soru için önermiştim, yine önereyim: İspanyol omleti paleocafe.org ben bu tarifi baz alarak yapıyorum ve şahane oluyor, umarım bir gün bir İspanya kentinde orijinalini de yerim, bakalım fark var mı?


  • candanag  (06.08.15 10:02:00) 
tereyağ + kırmızı biber + domates + yumurta + en üste de izmir tulumu


  • kupigometa  (06.08.15 10:07:58) 
krep yapabilirsiniz.


  • safepassage  (06.08.15 10:27:11) 
Aaa kimse menemen dememiş, halbuki tam vakti. Önce tereğaı ile biberleri iyice kızdır, akabinde kabukları soyulmuş bolca domates koy, biberler pişene kadar dokunma. Sonra içine yumurtaları kır. İster karıştır, ister göz göz olsun. Yumurtanın akı pişer gibi olduğu zaman altını kapat. İsteğe bağlı olarak kaşar peynirini üzerine rendele kapağı kapat. Yumurtanın akı pişecek sarısı sulu kalacak. Off, sözüm ona kahvaltı yapmıştım ben...


  • SiyamkedisiZorro  (06.08.15 10:41:43) 
yumurtalı ekmek yapabilirsiniz, ekmekleri yumurtaya bulayarak kızartırsanız ağır olur ama dilimlenmiş ekmek üzerine çok az tereyağ (yağsız da çok güzel oluyor)yumurtalı karışım sürüp ( çırpılmış yumurta, baharat, peynir karışımı) onun üzerine de dilimlenmiş domates biber koyarak fırınlayın. ya da mantarlı omlet yapabilirsiniz(içine kırmızı ve yeşil biber eklenebilir) ya da sadece kaşarlı mantar yapabilirsiniz ( mantarları ince dilimleyip, kendi suyunda pisirin, suyu çekilince üzerine rendelenmiş kaşar ve ince doğranmış maydanozla biraz daha pişirin)


  • misssler  (06.08.15 10:54:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.