[]

Cupcake üstü frosting mevzusu

Sevgili duyurumun kapkeykleri;

Şimdik cupcake üzerine frosting tarifleri: pudra şekeri+tereyağı+krem peynir olarak geçiyor benim bildiğim. Şuradaki "peynir"in tam olarak ne olduğunu bulabilmek için yapmadığım tuzlu tuzlu krema kalmadı ıyk :(
Pınar krem peynir, Pınar beyaz, İçim labne hepsini denedim. Krem peynir ve Pınar beyaz bildiğin tuptuzlu oluyor. Dışarda yediğim cupcakeler gibi değil, bir de krem peynir ve cupcake nasıl olur daha kafamda bile oturamıyor zaten.

Geçen hayatımın tarifini tam buldum dedim ama onda da "krem peynir" diye geçiyor. Buna olsa olsa labne olur dedim ve sonuç tam kıvamında ama şerbet kadar tatlı bir krema. Şekeri az olsa şahane olacak ama pudra şekerini kıssam yoğunluğu, kıvamı tutmaz.
(125 gr tereyağı, 250 gr krem peynir, 1.5 sb pudra şekeri, yarım paket toz krem şanti, yarım tatlı kaşığı vanilya)

Nasıl yapsam da iç baymayacak kadar orta derecede tatlı ve kıvamlı bir frosting olsa bu tarif, tereyağı mı arttırayım, o da çok mu cıvıkvıcık olur?(kremşantiyi çıkaramam asıl o über yaptı tarifi)

Sizin özel tarifleriniz vardır belki, o da şükela olur?

Bir istediğim gibi yapabilsem de rahatlasam artık :)

 
krem peynirden kasit: ecx.images-amazon.com


  • fortisvita  (05.08.15 21:19:53) 
@fortisvita; teşekkürler aydınlandım :)

Türkiye şartlarında bunu hangi peynirle yapabiliriz en yakın, şimdi de onun linki lazım :)
  • su olsam ates olsam  (05.08.15 21:23:02) 
çok taze süzme yogurtla dene


  • fasulyek  (06.08.15 01:11:39) 
mascarpone kullanabilirsin.

bir de sanırım karfur veya migrosta görmüştüm "krema peynir" diye, asıl alınması gereken o aslında. ama mascarpone bas geç derim ben.

ayrıca yoklukta gitmesi açısından labne uygundur bence. şekerini biraz daha az koyarsın. pudra şekerinin kıvam veya yoğunlukla alakası yok ki yanlış düşünüyorsun. kıvamını tereyağı tutturur. katı yağ buzdolabında donacağı için doğru yağ/peynir dengesini tutturduğun anda olay biter. dolapta geçen 45 dakika yeterli olur.
  • esenboga  (06.08.15 11:32:33 ~ 11:34:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.