[]

KPSS 2016

Sevgili Duyuru,

İlk defa önümüzdeki yıl sınava gireceğim B grubundan. Evde kendi imkanlarımla çalışmayı düşünüyorum. Malum önümüzde 1 yıl var ve yeterli olacağını düşünüyorum. Ancak bir türlü çalışma programını oturtamadım. Evde çalışmayı düşünen veya bu şekilde başarılı sonuç alan arkadaşların önerilerine ihtiyacım var.

• Kaynak olarak elimde eski sayılacak bir kitap var FDD Yayınları'na ait. 2004-2007 arasında çıkmış sorular ve full konu anlatımları mevcut. İlk etapta bununla başlamayı düşünüyorum, ama bir yandan da tereddüt ediyorum. Genel konular her ne kadar değişime uğramamış olsa da eski kaynaktan çalışmak riskli midir? Konu anlatımlarını bitirdikten sonra güncel soru bankalarıyla devam etmeyi düşünüyorum. Önereceğiniz kaynak var mı?

• Çalışma programını nasıl oluşturuyorsunuz? Günde tek dersten birkaç konu mu, yoksa birkaç dersten birer konu mu çalışıyorsunuz?

• Türkçe dışındaki derslerde ciddi eksiğim var, meslek lisesi ve yüksekokula devam ettiğim için temelim yok. Özellikle tarih ve matematik gözümü korkutuyor. Nasıl üstesinden gelebilirim? (Dershaneye git demeyin, çalıştığım için zamanım yok)

 
@üğpoıuy öncelikle tebrik ederim, umarım ben de başarılı olabilirim. özellikle tarih ve coğrafya için kaynak önerebilir misin?


  • kelrapunzel  (05.08.15 15:40:40) 
2014 kpss ye hazirlanip atanan biri olarak-matematik mezunuydum- matematik calismadigim icin bu bana avantaj sagladi. Diyebileceğim ihtiyac fem gibi bir set alin. Ordan konulari calisin elinizden geldigi kadar konulari cabuk bitirin. Daha sonra da bol bol soru cozun. Tarih icin piyasadaki tum kaynaklari cozun derim. Zaten sozel dersler olduğu icin 1 test kitabi 2 3 gunde bitebilir konular bittikten sonra.


  • herseyi birakip gitmek istiyorum  (05.08.15 15:49:27) 
2014 kpss b den 90 aldım ( hava atmak için demiyorum yorumumu değerlendirirken dikkate al diye dedim) evde çalıştım ciddi bi çalışma yapmadım sadece tarihe iyi çalışmıştım özet çıkarak..matematik konu anlatım videoları vardır internette hergün bir ders dinle ardından 2 kaynaktan soru çöz... 1 saat ders dinlesen 1,5 saat test çözsen 2 ayda matematik hallolur bence. tarihi sınava yakın aylarda çalış derim cep kitapçığı al toplu taşımada işe gider gelirken okursun...şimdiden oturu çalışmaya başlarsan sağlam puan alabilirsin
:)) benim yorumlamam bu şekil :))

  • tociess  (05.08.15 16:35:50) 
@herseyi birakip gitmek istiyorum çok teşekkürler. ihtiyaç yayınları'na bakacağım.

@üğpoıuy ben de sıkılmaktan korkuyorum. bazen göze alamıyorum, acaba hiç başlamasam mı çalışmaya diyorum. dikkate alacağım çok teşekkürler :)

@tociess teşekkür ederim, zaten bir yere atanabilmek için baraj puan 90 sanırım. tarih bölümü puan genelini oldukça etkiliyormuş diye okudum forumlarda. hangi kaynaktan çalıştın acaba? matematik konu anlatım videolarını buldum. mecburen bu videolar üzerinden gideceğim temel olmadığı için.
  • kelrapunzel  (05.08.15 16:58:44) 
üzgünüm hatırlamıyorum kaynakları ama asıl nokta özet tutarak çalışman... ben böyle yaptığımı iyi hatırlıyorum... çünkü 2012 de girmiştim yine çalışmadan 85 falan aldım tarihe adam akıllı çalışınca 5 puan farketti...


  • tociess  (05.08.15 19:40:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.