[]

Doymayan kedi

Bizim kedi normalde kedileri verilmesi gereken mama miktarının 3 katını falan yemedikçe doymuyor, ağlaya ağlaya buzdolabı çevresinde dolaşıyor.

Biraz daha düşük kalite mama kullanırken böyle bir sorun yoktu. Hatta eve gelince mamasını koyardım da kucağa gelip kendini sevdirmeden mama yemezdi. Mamayı yememeye başlayınca ProPlan aldım, şimdi suratımıza bakmıyor. Sürekli derdi mama, doymak da bilmiyor. Kilo alacak hasta olacak diye korkuyorum. Az yemeye nasıl alıştırırız bu hayvanı?

Not: 5 yıl önce kısırlaştırıldı.

 
Benim serseriye bi ara diyet yaptırmıştık. mamayı ölçüyle, azar azar veriyordum. yani o günlük mamasını 5 e falan bölüp gün içinde çok tepinmeyeceği şekilde belirli aralıklarla yiyordu. ağlasa da miyavlasa da sağlığı daha önemli.


  • selci  (05.08.15 10:31:32) 
Belki de çözüm müziktedir. Ne demişler müzik ruhun gıdası. Biraz jimi çal ona. :)


  • eloharp  (05.08.15 11:08:48) 
Bence doymaması insülin direnci ile ilgili olabilir, kedilerde de diabet ve diabet başlangıcı oluyor. Bunu kırmanın tek çaresi de ağlasa da yalvarsa da mamayı yavaş yavaş kısmak.

Mamaya göre farklılık göstermesi de içeriklerindeki karbonhidrat ve protein yüzdelerinin farklılık göstermesi ile alakalı olabilir. Oranlarına bir bakın, karbonhidratı daha fazla olan daha çok acıktırır.
  • neferkitty  (05.08.15 11:48:35 ~ 11:49:48) 
@neferkitty 2 hafta önce check-up yaptırdık, kan tahlilinde bir şey çıkmadı.


  • r_u_h  (05.08.15 14:38:03) 
@seci +1

bi de ek olarak diyet mama kullanın. kısırlaştırılmış kediler için sterilize edilmiş diyet mamalar var. ben royal canin sterilised kullanıyorum mesela.
  • whatyougetiswhatyoudid  (05.08.15 16:29:40) 
@whatyougetiswhatyoudid
"Sterilized" ingilizcede "kısırlaştırılmış" demektir. Yani sterilize edilmiş mama değil, sterilize edilmiş kediler için mama anlamına geliyor.

  • harzem  (05.08.15 16:42:03) 
Kısırlaştırılmış kedi maması kullanıyoruz zaten.


  • r_u_h  (06.08.15 09:51:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.