[]

balkondaki saksilarda canavar mi yetisiyor ?

Arkadaslar selam, bi sure once emekli modunda yasamaya basladim dumansiz izgara falan alip balkonda et balik kizartip tatile cikamadigim su gunlerde az da olsa yazlikci gibi takiliyorum.

Balkonda fazlaca vakit gecirmeye basladigim icin bari dedim cicek falan ekiyim hem de guzel gozukur. Once saksi aldim ardindan cicek fideleri aldim derken oldukca keyifli bi ugrasa donustu bu, sulamasi ciceklerin buyuyup gelismesi de cabasi.

Simdi bu monoton hayati daha da anlatip sizi de sikmak istemem fakat cicek ve bahce isleriyle alakali arkadaslar cevap verirse sevinirim.

2x2 bir saksiya ve yine 2x2 obur saksiya toplamda 4 adet cicek ektim bunlari daha onceden aldigim gubreyle birlikte topraga ektim garip olan kismi ise bu arkadaslar kendi kendilerine yasayip giderken saksida bu bos olan bolumlerde yeni ve farkli tur yesillikler belirmeye basladi hatta bir tanesi baya maydonoz kivaminda bi yesillik diger saksidaysa dallanip budaklanan fakat benim ekmedigim cicek acmayan ama sarmasiga benzeyen bi bitki kendiliginden filizlenmeye basladi.

Sizce bunlar zararli otlar midir ciceklerin gelisimine zarar verebilirler mi yada havadan ruzgar sayesinde topraga dusup uygun ortami buldugu icin gelisen farkli tur cicek tohumlari-sebze tohumlari- olabilir mi

Ilgilenen ve okuyan tum arkadaslara tesekkur ederim fikirlerinizi lutfen paylasin.

edit:fotolari ekledim ilk fotoda parmagimla tuttugum maydonoz turevi saksiyi isgal ediyor diger fotografta da sag alt kisimdan gelen uzuncana bir govdeye sahip bitki diger cicegi ele gecirmis vaziyette buyumeye devam ediyor

 
pek bilmem ama fotograf koysan daha anlasilir olur sanki.


  • crucio  (04.08.15 19:53:57) 
fotograflar eklendi uyari icin tesekkur ederim.


  • konets  (04.08.15 20:08:39) 
tam anlayamadım ama ilk fotograftaki semizotu gibi sanki. salatası güzel olur ama ilk döktüğü tohumdan sonra saksıda çiçeklere yer bırakmayacak kadar arsızdır, bahçede olsalar orada bile yer bırakmaz :)) semiz otunu kökleyip başka bir şeye dikerseniz büyümeye devam eder sanki annem pazardan aldıklarının köklerini balkondaki saksıya tutturuyor onlar bile oluyor.

ikinci fotograftaki isimsiz ve vasıfsız ot :)), çiçek ya da sebze değil yani,bahçelerde zararlı diye köklerler genelde, sert yuvarlak tohumları olur onlar dökülmeden koparın bence :))

bu arada (bkz: #17063277) belki sizin anne de bilinçli ekmiştir :))
  • misssler  (04.08.15 20:17:10 ~ 20:23:23) 
cok tesekkurler arkadaslar yardimci oldugunuz icin.

eh napalim bi zeytinyagli semizotu salatasi yapmak farz oldu artik onu koparip :) uzerine de sarimsakli yogurt sos iyi gider. ikinci koku koparip aticam saolun.

simdi bi guzel semizotlu mezeler aramasi yapayim internette :)
  • konets  (04.08.15 20:24:19 ~ 20:26:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.