[]

ön diş dolgusu sonrası

merhabalar,

--vefa borcu--
4 senedir diş fobimden dolayı gitmedim doktora. ön dişlerim kırıldı çürüdü. gülmeyi bile bıraktım :) 2 hafta önce burada duyuru açmıştım. arkadaşlar sağ olsun cesaretlendirdiler. (duyuruyu sildim sonra utanıp )

ben de onların bana yaptığını, hala gitmeye çekinenlere üşenenlere yapmaya çalışayım. fotoğraflarda gördüğünüz ön dişler 250 liraya ikinci hale geldi. 45 dk sürdü ve hiç acı ağrı hissetmedim. sizin dişleriniz bu kadar kötü değildir muhtemelen. yine de ertelemeden gidin :) çok çekiniyorsanız, zor yerleri özele yaptırın, fobiniz azalınca devlete gidin.
--vefa borcu--

şimdi bu ön dişlere dolguyu 1 saat önce yaptırdım. doktorla pek konuşamadım. nelere dikkat etmem lazım? ne yapmam lazım? yani 1 hafta falan ön dişlerle ısırmamalı mıyım? dişleri fırçalamaya bugünden devam edeyim mi?

bu ön diş mevzusu dışında, diş ipi diş macunu gargara gidersem, dolguların çürümemesi için yeterli olur mu? hala küçük 3-4 çürüğüm var. onları bir süre ertelesem, diğer dişleri de mahvederler mi?

teşekkürler şimdiden.

 
Bambaşka bi insan olmuşsun :) Diğer duyuruna da cevap yazmıştım. Çok sert bir şeyler yeme. Yani kraker, fındık fıstık gibi zorlayıcı yiyecekler, çok sıcak ya da çok soğuk yiyecekler, asitli içeceklerden biraz uzak dur :)

Diğer çürükler zamanla bulaşır. Çok erteleme ama şu dolgularına alıştıktan sonra git tabii, ağzın emanet gibi olur rahat edemezsin yoksa :)
  • lcha  (04.08.15 17:27:05 ~ 17:27:22) 
diş ipi, diş fırçalama(tercihen florlu macunla) ve gargara tabi ki korur. diğer dolgularını yaptırdıktan sonra diş hekimine florlama da yaptırabilirsin ekstra olarak o da baya yardımcı olan bi şey korumada. bugünden tabi ki devam et ağız bakımına. genel olarak bi şeye dikkat etmene gerek yok ama ön dişlerinde dolgu olduğunu bilerek ısır o kadar. geçmiş olsun. ha bi de ennn kısa zamanda diğer dolguları yaptır aksatma


  • tunachu  (04.08.15 21:10:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.