[]

akıl danışmaca

2011 mezunu endüstri mühendisiyim. 3.5 yıldır özel sektörde çalışıyorum. 10 yıldır Ankara'da yaşıyorum, 26 yaşındayım, kadınım.

Bu önbilgileri verdikten sonra konuya gireyim. Yaptığım işi gerçekten sevmiyorum. Organize sanayide kalite mühendisi olarak çalışıyorum. Ortalama üstü bi firmadayım diyebilirim. Ama hayal ettiğim işin bu olmadığını okul bittikten çok sonra anladım. Her gün 8-6 mesaisi yap. Eve akşamın köründe git, ki evim işime yakın 6.5'ta evdeyim. Haftasonlarım tatil, fazla mesai de yapmıyorum. Allahtan belanı mı arıyosun ben şu kadar saat yol gidiyorum demeyin bana. Benim için her gün 7'de kalktığın hayat iğrenç bi hayattır. Ofiste güneş görmeden yaşıyorum. 2 haftacık tatil için koskoca 50 haftamı ziyan ediyorum.

2014 KPSS'den 89.6 aldım ama atama çok az bizim bölümden. Şimdi kasımda bi atama daha var. Bir de haziranda var. İkisinden birinde atanır mıyım bilemiyorum. Atandığımda şartlar çok değişmeyecek ama biraz daha esnek olurum en azından diye düşünüyorum. Tabi uzun vadede yapmak istediğim iş mühendislik değil bunu çok net anladım. Ben istiyorum ki deniz kenarı bi yerde yaşayım, ufak bi fast food, ne biliyim tostçu ya da incik boncuk satan bi dükkanım olsun.Evimden çıkıp işime yürüyerek gideyim. Akşamları deniz gören balkonumda içeyim. Sortlarla parmak arası terliklerimle mutlu olurum ben.İnanın çok param olsun peşinde değilim.Şuan yaşadığım hayatı ayda 25 30 bin maaş verseler bile yaşamak istemiyorum.Sermayem de yok 22 23 bin ederi olan bi arabam var. Memur çocuğuyum aileden bişey kalmayacak. Beni Ankara'ya bağlayan hiç bişey yok zaten annemle yaşıyorum emekli o zaten. Ben hadi şu şehre gidiyoruz desem gelir ama risk almak da yemiyor şuan. Ben ne yapacağım dostlar böyle ömür geçer mi? Benim bişeyler yapmam lazım. Bu somut bilgilerle yerimde olsanız ne yapardınız?

 
sen bi kekovada 2 hafta kal. Bir prova yap bakalım. Belki heves ve geçecek. Geçmezse zaten kendini gazlayacak enrejiyi biriktirirsin orada.


  • Frederick Co  (04.08.15 15:46:52) 
Evet bir ömür böyle geçer. Hayalindeki işi yapan insanlar senin ki gibi düzenli bir işe sahip olmak istiyor olabilirler. maalesef biz hayatı planlarken hayat bizi planlıyor..


  • my name is faith  (04.08.15 15:49:12 ~ 15:49:31) 
En iyisi egede bir yere kpss ile atanman. Onun dışında gelen gideni aratır bir durumun olur.


  • kelepir  (04.08.15 16:04:17) 
8-6 kesinlike çalışamayacak insanlardan biri de benim- bunu iyi anlıyorum
egede bir kasabaya yerleşmek filan benim de hayalim -bunu da anladım
2005 mezunuyum birkaç projede kısa süreler hariç hiç öyle çalışmadım, hep şartları zorladım --burası da işin aksiyon kısmı. freelance çalışmak için alternatiflerin yok mu? egeye yerleşmek istiyorsan neresi, ne iş yapacaksın? o işi yapmak için altyapın var mı, yoksa nereden başlamalısın? memur çocuklarından esnaf pek olmuyor -memur çocuğuyum bunu da iyi biliyorum :D, acaba karakterinde var mı?
dahası anneni aldın gittin diyelim, Allah ona uzun ömür versin. sonra? yalnız mısın, hep yalnız mı kalacaksın? yalnızlığı seviyor musun, başa çıkabilir misin? ben ilişki olayını kafada bitirdim gibi bişey o yüzden düşünmüyorum bunu ama sen daha 25 yaşında filansın sanırım. Yarın biriyle tanışırsn büyükşehirde yaşaman gerekir :)
  • niye ama  (04.08.15 16:05:23) 
yurtdisini dene. Belki sevdigin bi alanda master yaparsin. Yasin 26. Örnegin Almanya'da calismaya baslama yasi 28-30 universite ögrencileri icin. Ögrencilik hayatini cok erken birakmissin. Biraz gezer tozarsin hem ;)


  • schokopudding  (04.08.15 16:07:27) 
her hafta düzenli olarak sayısal oynamayı tavsiye ediyorum şimdilik.

ikincisi elinizde pratik olarak yapabileceğiniz bir şeylerin olması lazım, ne bileyim çanta, eldiven bişi olacak ki o sizin bir sonraki işiniz olabilsin, kendiniz üretip kendiniz pazarlayacaksınız, bu şekilde bir ürün/hizmet bulmanız lazım, sonuçta dükkan açmak ta aynı şey, ürün buldun, o ürünü satabileceğin uygun bir yer buldun, dükkanının tanıtımını yaptın vs. bunu deneyimlemek için bir şeyler yapabilirsiniz
  • selam  (04.08.15 16:12:55) 
süper bi plan aslında. fakat elinden ne gelir? ne yapabilirsin? senin hayallerini gerçekleştirmiş insanlar da var neticede. azimle biraz da ne yapcağını bildikten sonra neden olmasın ki? ama ne yapcaksın işte. bunu sormuşsun ama biz burada çok fazla birşey söyleyemeyiz seni tanımıyoruz. yeteneklerin ne fikrimiz yok.


  • 2006  (04.08.15 17:44:58) 
Baba yurt dışı. Barda filan çalış. İyi gelir.


  • pazar gunu seni kilisede goremedim john  (04.08.15 20:01:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.