[]

Borsada Uzun Vadede Yatırım

Uzun vadeli bir hisseye yatırım yapıp beklemek mantıklı mıdır? Uzun vadede getirisi enflasyonla beraber nasıl ölçülür?




 
1. Tabi ki mantıklı eğer doğru analizler yapılır ve sabırlı olunursa.
2. Enflasyon borsayı etkileyebilir, borsa da enflasyonu etkileyebilir. bu ilişki zayıf da olabilir güçlü de olabilir, bunlar için birçok finansal-ekonometrik araştırma analiz yöntemleri var öyle basit bir matematikle hesaplanamaz. hisse fiyatını belirleyen enflasyondan önce birçok etken vardır genelde. ona odaklanmayın derim

  • cokponcik  (04.08.15 11:35:49) 
uzun vadede en yüksek getiriyi her zaman zaten sadece borsada kazanabilirsin.


  • esenboga  (04.08.15 11:48:22) 
çoook sabırlı olman gerekiyor. gayet mantıklıdır. hatta bazı aileler çocukları küçükken adlarına hisse alıp üniversite yaşamlarında rahat etsinler diye hisse bozduklarını bilirim. eğitime yatırım gibi düşün.

borsada enflasyon önemlidir fakat döviz parametreleri daha önemlidir. çünkü paranın değeri ülkemizde dövize bağlı.

hisse seçerken grafik okumanın yanı sıra geleceği açık olan hisseleri seçmek gerekiyor. hisse adı vermiyorum ama savunma sanayisine bağlı bir şirketimizin hissesinin yıllık artışı %60 civarlarında. 10.000 tl'de 6000 tl demek. bunun yanı sıra iletişim ve enerji sektörleri önümüzdeki senelerde çok değerleneceği söyleniyor. iyi düşünüp araştırıp yatırım yapmak lazım. kolay gelsin.
  • false pretension  (04.08.15 15:02:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.