[]

Köpek cinslerin anlayanlar ?

Bugun işyerimizde pek Şirin ve tatlı bir köpek bulduk . Yalnız sahibi olmadığı bakımsızlığından belli idi .. Kıyamayıp evde bakmaya karar verdik..
Pek bilgi sahibi olmadığımız için yarın veterinere götüreceğiz ama cinsini merak ettiğim için buraya sorma gereksinimi duydum .
Sokak köpeği midir yoksa cins bir köpek midir ? Tahmini yaşı nereden belli olur ?
Cevaplayan Arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..

i61.tinypic.com
i57.tinypic.com

 
4-5 aylık gibi, golden kırması muhtemelen.


  • t joe  (04.08.15 08:45:09) 
oha çok tatlı

allah sizden razı olsun
  • bir garip melek  (04.08.15 17:59:58) 
Bende golden'a benzettim .. Cok teşekkür ederim Allah sizden de Razı olsun


  • gotunden entry uyduran adam  (05.08.15 00:22:11) 
karakterinden de belli olur. minyon golden gibi. top atinca getiriyorsa retriever:) bir de su gorunce atliyorsa.
cok tatli gercekten. hayirli olsun.

  • bir varmis bir yokmus  (05.08.15 01:44:45 ~ 01:45:09) 
Ama tabii safkan bir golden değildir sanırım ? Yani bir sokak köpeği ile çiftleşince mi böyle oldu ki


  • gotunden entry uyduran adam  (05.08.15 03:10:43) 
Teşekkür ederim bir varmış bir yokmuş.. Yıkamaya kalktığımızda güçlük çıkardı ama tüm Köpeklerin karakteristik özelliği sanırım


  • gotunden entry uyduran adam  (05.08.15 03:14:44) 
-yıkamaya karşı güçlük çıkarmak tüm köpeklerin ''karakteristik'' özelliği değil. köpeğin geçmiş deneyimleri vereceği tepki üzerinde oldukça etkilidir. hatta neredeyse tamamını bunlar oluşturur.

-tek 'su' av köpeği golden retriever değildir, suyu severse golden, sevmezse değil diye bir şey söylemek doğru olmaz. dediğim gibi, geçmiş deneyimler.. karşısınıza gayet sudan korkan kaçan bir golden'da çıkabilir.

-sokak köpeği diye tabir edilen köpekler ayrı bir cins değildir. 2 ya da daha fazla ırkın karışımı olan kırma köpeklerdir. sokakta kalmış, sokakta yaşayan köpekler sokak köpeğidir. saf bir cins köpekte sokak köpeği olabilir. bu köpek kırma bir köpek ve muhtemelen genlerinde labrador geni var. golden'a uzak. goldenların burunları daha yuvarlak olur. fotoğrafları kapadım, bir daha açılmıyorlar. bir daha bakabilsem daha ayrıntılı bilgi verebilirdim, tinypic kullanmayın lütfen.

-veterinerler yaşını hayvanın dişlerine bakarak anlıyorlar ama bu köpek muhtemelen 1 yaşın altında ama fotoğraftan net bir şey demek doğru olmaz. kırma bir köpek olduğu için genlerinde ki baskın cinsin özelliklerinin tamamını göstermesi beklenmez. o yüzden bu ebatlarda ki bir labrador 4-5 aylık olsada gen havuzundaki olması muhtemel dküçük ırk köpek bu köpeğinde bodur olmasına neden olabilir.

-yaptığınız şey çok güzel, teşekkür ederim.

edit: fotoğrafı açabildim tekrar da bu köpek labrador kırması da değil. golden hiç değil ama bundan çok eminim, adı dilimin ucunda. yarın araştırayım, bulursam ya da aklıma gelirse bir defa daha editlerim cevabımı :)

edit 2: dayanamadım şimdi baktım biraz :D
file.yabantv.com
setter yavrusuna daha çok benziyor ama dediğim gibi tam setter değil. gen havuzunda ki baskın ırk setterdir.
  • air  (05.08.15 03:26:03 ~ 03:47:35) 
Çok teşekkür ederim Air kardeşim. Uzun uzun yazmışsın cok sagolasın . Hayır elbette öyle bir heves ile değil , Hayvanın hayatını ve düzenini bozmak istemem .. Alışacak bana sonuçta .. Acımasızlık olur..
Keşke herkeste bir imkan olsa da bakabilse .
En azından bi kap su bile koymak kapı önlerine ne kadar güzel birşey .
  • gotunden entry uyduran adam  (05.08.15 03:48:05) 
bence de golden'a kesinlikle benzemiyor yüz hatları. renkten ötürü mü öyle cevaplar geldi bilmiyorum.
bir adet sokaktan gelme, minyatür golden da denilen, bir golden kırması var bizim evde mesela. surat bildiğin golden, vücut yere basık. resimle alakası yok.

  • sibertenik  (05.08.15 04:17:41 ~ 04:18:09) 
topu geri getirmeyen kopek hachiko geldi aklima birden. uc kopegimin hepsi de attigim topu alir daha uzaklara goturup birakir. genelde topu da sevmez, sopa sever. ama cekistirme oynamayi daha cok seviyorlar.
retriever'larin adi uzerinde degil mi ama?

  • bir varmis bir yokmus  (05.08.15 05:26:35) 
dachshund kirmasi da olabilir, ilk bakista aklima o geldi.


  • bir varmis bir yokmus  (05.08.15 05:29:30) 
Bildiginiz sokak kopegi. Surat biraz pointeri ve setteri andiriyor muhtemelen bunlardan birinin melezidir de bence ilk nesilden melez degil. Birkac nesil once soyuna bi av kopekligi karismis yani.


  • mutevazi  (05.08.15 13:17:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.