[]

ülkenin son durumunu doğru mu yorumluyorum sizce?

şimdi bu başçalan iktidarı kaybetmeyi hazmedemedi şimdi kesinlikle erken seçimde tek başına iktidara geçip başkanlık sistemini getirmek istiyor. bu nedenle bir anda çözüm sürecini noktalayarak pkk'nın harekete geçmesini sağladı ve bu şekilde hdp'nin erken seçimde oy kaybetmesini ve barajın altında kalmasını amaçlıyor.yoksa ne oldu da pkk uzun bir zamandır ortada yokken bir anda, tam da bu erken seçim döneminde hortladı? siz ne düşünüyorsunuz?




 
AKP'nin bu durum işine yaradı denk geldi diye düşünüyorum. PKK'nın hortlamasının nedeni bu değil bence.


  • duhan  (04.08.15 00:26:23) 
doğrudur. durum bu. amaç yine tüm ipleri elinde bulundurmak yoksa çok canı yanar.


  • lesmiserables  (04.08.15 00:27:50) 
Pkk hortlamadı. bi anda bizimkiler adamları bombaladılar, onlarda silahsızlanma anlamını yitirmiştir diye açıklama yaptı.

bu noktada HDP'nin tutumu çok önemli ve belirleyici olacak. MHP'den bir cacık olmayacağını devlet bahçeli sağolsun üzerine basa basa her fırsatta kanıtlıyor. Umarım akp & chp koalisyonu olur. diğer tüm ihtimaller, çok kötü çünkü. Mhp nin chp ye hükümet kurulma görevi verilirse yine yamuk yapacağını düşünüyorum zira. bunu da meclis başkanlığı seçiminde ispatladılar.

şimdi hep bir ağızdan, gördünüz işte koalisyon istediniz düzen bozuldu, kan aktı cart curt edebiyatı yapacaklar...
  • Sskywalkeremre  (04.08.15 00:28:22 ~ 00:28:50) 
Bu işler bu kadar basit mi ya? bildiğin dış güçler geyiği. gezi parkına 3-5 ağaç için yapılır mı ya şunların bunların oyunu demekle, bu da rte nin oyunu demek aynı mantık. çocuk oyuncağı mı ya şu bahsettiğiniz şeyler? 3-5 kişi masaya oturup böyle şeyler mi kurgulayacak?


  • enkolaykullaniciadi  (04.08.15 00:34:20) 
@enkolaykullanici
gezi parki olaylarında bir noktaadan sonra yurtdışından destek geldiği konusu taraflı tarafsız herkesin malumu. ayrıca ne yazık ki evet, pek çok şey masabaşında bu şekilde kurgulanıyor. bununda pek çok örneği var yakın ve daha da yakın tarihte.

  • Sskywalkeremre  (04.08.15 00:37:38) 
soruya cevap: evet,

@enkolaykullaniciadi bazı kişiler için bu gerçekten bu kadar kolay, birileri birilerini sevmiyor ve elindeki para/silah/gizli servis güçlerini kullanarak yasa dışı örgütleri destekliyor.

devrimci sosyalist geçinen çakal carlos, dönemin rus gizli servisinden enver sedat (o dönemki mısır cumhurbaşkanı)'a süikast işi almış mesela, sosyalist venüzealla'lı devrimci sosyalist militan bir adamın ne işi var mısır ile? iki yıl boyunca planlayıp bunun için hücre evleri oluşturmuş vs. müslüman kardeşler gurubu daha önce davranıp bombayı patlamış enver sedat'ı öldürmüş ve rusyadan silah ve para yardımı almış, ne kadar kolaymış kimileri için değil mi? (kolay olan kısmı emri veren kısım tabii)

pkk, misillemeye girmese, çok iyi bir şekilde mazlumu oynar oyları üçe beşe katlardı diye düşünüyorum.

kaldı ki bence oyları düşecek.
  • selam  (04.08.15 01:34:02 ~ 01:34:59) 
mantığına göre pkk'yı direk rte mi yönetiyor? fazla basit değil mi bu tespit?


  • optum kib bye  (04.08.15 02:35:40) 
tam olarak dediğin gibi, işlerin masabaşında bu kadar kolay kurgulanabildiğine inanamayanlar tapeleri tekrar dinlesinler. (bkz: suriye'ye 4 adam gönderip tr'ye 8 füze attırırım)
ayrıca suruç patlamasında işin bu noktaya getirilmek istendiği açıktı #53344514

  • dedi kalabaligin icinden bir ses  (04.08.15 03:15:01 ~ 03:20:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.