[]

calistigim yerde cok ezik kaliyorum

isyerinde odtu, bogazici, amerika, avrupa universitelerinden mezun bir suru insan var.

ben ise imkansizliktan okuyamamis lise mezunu; ama kendini gelistirmis biriyim. maalesef tek lise mezunu da benim:( hangi okuldan mezunsun diye soran olunca ister istemez bogazim gugumleniyor. siz olsaydaniz nasil davranirdiniz?


 
lise mezunuyum derdim. durumumuz yoktu okuyamadım.


  • cekilmis gayfe  (03.08.15 23:25:58) 
kardeş etiketinle değil kendini geliştirmenle öne çıkmışsın gurur duyacağına utanıyorsun.


  • rubenanyukov  (03.08.15 23:28:02) 
bence eğer bazı işleri yapamayıp "ama ben lise mezunuyum" gibi bi savunma yapmıyosanız ki yazınızdan anladığım kadarıyla öyle bişey yok, boğazınızın düğümlenmesi için bi sebep yok.


  • ghilleinthemist  (03.08.15 23:32:43) 
saklayacak bir durum yok. gayet acik ol sorun degil. yalniz lise mezunuysan acikmogretime falan gir bari. sinavlari takip et. en azindan lisans diploman olsun.


  • exlibris  (03.08.15 23:33:13) 
Evet açıkoğretim oku bari. amacı bu zaten.


  • kelepir  (03.08.15 23:37:09) 
ben olsaydım benim de konuşasım gelmezdi. demek ki ben de insanları okuduğu üniye göre yargılayan biriymişim. bence soru sorulduktan sonra direkt lise mezunuyum demektense liseden sonra şöyle yaptım böyle yaptım şeklinde nispeten uzun cevaplar vererek geçiştir.


  • secim  (03.08.15 23:41:19) 
dostum @rubenanyukov doğru söylemiş. dert edinme. eğer ki o işleyerinin çalışanları iş yapmak yerine geçmişleriyle hava atan sikko insanlar değilse birbirlerini bile ciddiye almazlar.
muhtemelen patronun bile lise mezunudur. değilse eğer biliyorsun ki çoğu patron lise mezunu olur.

eğer ki onların yanında yerini almışsan üniversitelerde zaman kaybetmek istememiş bir insansındır. anladın mı? sunum ve imaj... ;)
  • kupigometa  (03.08.15 23:43:12 ~ 23:43:27) 
O ünileri okumadan o adamlarla aynı yerde okuyorsan utanılacak değil gururlanacak bir şey bu. Gururlanarak bile söyleyebilirsin. Kaldı ki ben böyle durumda sana şaşırır ve hayran olurdum sanırım.


  • empat  (03.08.15 23:43:26) 
Hayat üniversitesini bitirdim falan deme de ne dersen de. Durumumuz yoktu da demene gerek yok. Millete ne bize ne senin hayat mücadelenden. Sonuç olarak okumamışsın işte. Ezik olma işini iyini yapıyorsan problem yok.


  • kelepir  (03.08.15 23:46:52) 
@empat +1

odtülü bogaziçili adamların çalıştığı yerde sen lise diplomanla calısıyorsun demekki sende ışığı görmüş patron sıkıntı yapma. acık öğretimden işletme iktisat bişey oku soran oldugunda anadolu uni işletme dersin. sıkıntı yapma. ama oku!
  • Bysb  (03.08.15 23:48:49) 
senin yerinde olsam gurur duyardım. kafayı mı yedin kendini ezik hissediyorsun? bırak onlar utansın.


  • calligrapher  (03.08.15 23:50:05) 
tam tersi. aynı yerde üni mezunu insalarla çalışıyorsun ne güzel. kendini kötü hissetme lise mezunuyum derken


  • fasulyek  (03.08.15 23:56:53) 
LISE MEZUNUYUM diye soyle sorduklarinda. Ezik kalman cok gereksiz.


  • stavro  (04.08.15 00:12:20) 
ortaokul mezunuyum çalıştığım ortamlarda seninki gibi ortamlar hep ama ben bununla gurur duyuyorum hatta ne güzel kendini eğitmişsin diyenlere de sağlam bir fırça kayıyorum bu her bireyin görevidir diye.

adam benden 8 sene fazla okumuş önünde hazır bilen biri gelmiş, anlatmış anlamayınca anlamadım demiş adam bir daha anlatmış, ben kıçımı yırttım anlamak için defalarca tekrar tekrar okudum aynı şeyleri bunu da eğlendiğim için yaptım o görevi olduğu için.

öte yandan o okurken elinde olan pek çok akademik kaynağı önemsememiş bile, bir sürü öğrenci var, hepsi akademik dergileri okulun networkünden ücretsiz edinip okuyabiliyor ama % kaç bu oran? yada çok sağlam profesörleri var (çakma değilde düzgünlerinden bahsediyorum) iki kelam edip bişiyler kapayım demiyorlar sen ben gibi adamlar sinekten yağ çıkartıyoruz iki gıdım bilgi için.

Tabii bazıları da (az ama varlar) hayvan gibi bilgili ve ilgili oluyor onları ayrı tutuyorum. o tiplere hafiften özeniyorum ne yalan diyim.

Ezilmeye gerek yok kesinlikle. onlar ezilsin hatta ulan lise mezunu adamla aynı işi yapıyorum aynı parayı alıyorum, allah belamı versin niye daha fazla dikkat etmedim okuldayken bu işlere diye.

Edit: yanlız bazen okuduğum makale yada yazıları anlamıyorum ama onlar bir bakışta (okumadan bile) anlıyorlar işte o anlayamama durumu var ya beni deli ediyor, anlamam lazım (ihtiyacım var yani bir iş için) ve anlayamıyorum (özellikle de matematik) o zaman sinirleniyorum falan işte ama bu durum da senede bir falan oluyor.
  • selam  (04.08.15 00:21:29 ~ 00:31:56) 
ulan odtülüyüm.
ama hiçkimseyi de ezmeye ezik görmeye hakkım yok.
bir defa herkesin böyle düşündüğünü bil.

ikincisi kendini geliştirdiysen lise mezunu olduğunu gururla söylemelisin.
bir sürü zeki adam zaten lise üniversite terk

sen kendi işine bak keyfinde ol gerisi önemli değil
  • losev bagiscisi  (04.08.15 00:38:18) 
Yale mezunuyum, iş yerinde odtülü gördüm, onu bile ezmedim. Ne ezcem, zaten allah ezmiş.


  • scent of a pastrami  (04.08.15 02:33:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.