[]

e posta sahipliği

Adım ve doğum yılımdan oluşan bir gmail adresim var. Nasıl oluyorsa başkaları bu adresimi bazı site ve kurumlara kendi adresleriymiş gibi kaydetmişler. Bu tamamen dikkatsizliklerinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Örneğin Türkiye'de birinin TEB hesap ekstresi, başka birinin basit oyun sitesi duyuruları, Hindistan'dan birilerinin taksi sitesi ve Big TV diye bir platformla ilgili mesajları, Malezya'dan arkadaşlık sitesi üyeliği, Gana gibi bir ülkeden arkadaşlık sitesi, bir sürü facebook üyeliğiyle ilgili şifre yenileme mesajları, aynı şekilde twitter, apple hesapları vs.

Bu adresimi bunların hiçbiri için hatta neredeyse android telefon hesabım dışında hiç kullanmadım. Unsubscribe olanların dışındakileri bir türlü engelleyemiyorum. Nasıl kurtulurum bu mesajlardan? Şimdiye kadar hesabımda bir değişiklik yap(a)madılar ama olur da değiştirlerse diye korkuyorum açıkçası.


 
isim soyisim türü mail hesaplarında bunlar yaşanabiliyor. bana da başkasına ait fatura geliyordu..firmaya mail attım artık gelmiyor. iletişime geçmek ve spam olarak işaretleme dışında başka bir şey aklıma gelmiyor.


  • jepa  (03.08.15 22:36:24) 
senden izinsiz değişiklik yapamazlar. sorun olsa bile gmaile başvurup geri alırsın mail adresini. en olası ihtimal adının çok yaygın olması ve insanların dikkatsizce senin mail adresini yazmaları olabilir. ikinci ihtimal telefonundaki bir uygulama mail adresine erişmiş (şifrene değil sadece adrese) ve mail list olarak başkalarına vermiş olabilir.
engelleme işide ayarlardan @xx.com dan gelen uzantıları falan engelleyebilirsin tek tek baya uğraştırır ama mail adresin dışarı yayılmış sonuçta başka türlü uğraşmadan kurtulamazsın.

  • schmendrickinkukuletasi  (03.08.15 22:45:38) 
çook eskiden, 10-15 yıl önce öyle bir site görmüştüm,
sevmediğin insanların mail adresini yazıyordun, envai çeşit saçma sapan spam gönderen yere üye yapıyordu,
spam bomb gibi bir şeydi adı,
belki seni sevmeyen birisi böyle yaptı?
  • michael_knight  (03.08.15 23:12:21) 
İsmim yaygın. Belirttiğim gibi sadece dikkatsizlik olduğunu düşünüyorum. Çünkü mesajlar "dear 44", "44 efendi " gibi başlıklarla geliyor.


  • 44  (03.08.15 23:15:09) 
emailde nokta karakteri var mı? merak ettim


  • glamdr1ng  (04.08.15 21:04:41) 
@glamdr1ng nokta yok. (kusura bakmayın o günden sonra ilk defa girdim ve yeni gördüm sorunuzu)


  • 44  (09.08.15 04:51:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.