[]

Almanya yüksek lisans kayıt süreci

Berlindeki bir üniversiteden yüksek lisans yapmak için kabul aldım. Fakat oraya gitme ve yaşama masrafı beni düşündürüyor. Senelik 8000 euroyu bloke ediyorlarmış diye yazılmış. Bu paranın ilk study visa alma kısmında mı yoksa bu vizeyi alıp almanyaya gittikten sonra residence permit alıncağında mı istiyorlar? Almanyada yaşamak için gerekli olan sigortayı ucuz yollu halledebilen var mı? At11 belgesini almak hem çok tantanalı hem de uzun bir süreç olduğundan dışardan sigorta yaptırmayı düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.




 
Kabul almak o kadar zor değil zaten. Paran var mı? Almancan var mı? Yüksek notlarla bitirecek ve devam ettirecek sabrın var mı? Gerçekten kolay iş değil. Çok iyi düşünüp motive olman lazım. Oturma iznini uzatmak için not durumuna bile bakacaklar. İyi düşün.


  • roket adam  (03.08.15 16:51:21) 
vizeden önce gerekiyor o para. almanyada sigorta yaptırmak çok pahalı. o yüzden gereken tantanayı yaşayıp alın o belgeyi.


  • fayfim  (03.08.15 16:56:15) 
Bu paranın ilk study visa alma kısmında mı --> evet, burada vizeye başvururken istiyorlar.

Almanyada yaşamak için gerekli olan sigortayı ucuz yollu halledebilen var mı--> 70 euro civarında öğrenci sigortaları (Krankenversicherung) var-dı, son birkaç yılda değişmediyse. Yalnız sana şunu söyleyeyim daha AT11 almak çok tantanalı geliyorsa Almanya sürecinde Allah sana sabır versin...

Özellikle Berlin'e gideceksen seni bi güzel terletirler onu söyleyeyim, türkün çok olduğu yere (burssuz olmak kaydıyla) gidenlerde daha zorlayıcı oluyor süreç. küçük bir öğrenci şehrine gidiyor olsaydın daha az bakarlardı. o zaman daha fazla inanıyorlar öğrenci olduğuna.

oraya gittikten osnrası ayrı bir alem onu o zaman yazarız.
  • niye ama  (03.08.15 17:03:02) 
benim bildiğim ve değişim öğrenciliği kısmında almanya konsolosluğuyla yaşadığım deneyim kadarıyla, almanya devleti vize kabul şartlarından biri olarak bu bloke hesabı istiyor. o belgeyi de vize görüşmesine götürmüştüm hatta.

değişim öğr / master, sonuçta ikisi de study visa dediğin gibi.

ben 1 yıllık sigortayı özel firmadan aşağı yukarı 70-80 liraya falan yaptırmıştım.
  • uzay receli  (03.08.15 17:03:55 ~ 17:04:54) 
Ilk 3 ay icin türkiyede seyahat sigortasi yap, daha sonra almanyadayken oturum almak icin senden almanyada bir sigorta isteyecekler. Bu durumda bunu www.care-concept.de önerebilirim. Ben Care College Comfort' tarifesinini yapmistim fiyati 33 euroydu. digerleri ile karsilastirinca cok daha iyi bir fiyat. Online yapilabiliyor, ilk basta online belge gönderiyorlar, orjinal belgeleri posta ile gönderiyorlar. Turkce ve ingilizce destek veriyorlar. Alternatif olarak AOK sigortasini öneririm, ben okurken 55Euro gibi bir fiyati vardi, almanyada en popüler sigorta sirketi oldugu icin sorunlarini daha kolay cözersin. hangi sirket ile baslarsan onla bitir ögrenciligini, sigorta sirketi degistirmek ciddi problemli bir is.

8000 euro bloke hesabi vize alma sürecinde de almanyada oturum alma sürecinde de istiyorlar. Ama bu is ciddi problemli, kimi zaman sadece Deutsche Bank bloke hesabi kabul ediyorlar, türkiyedeki bankalari kabul etmiyorlar. Alternatif cözüm olarak "Verpflichtungserklärung" saglamani tavsiye ederim. Bu belge kefalet belgesi gibi birsey, almanyada sigortali calisan bir akraba ya da tanidik araciligiyla temin edebilirsin. Bu kisi bagli bulundugu "Bürgeramt" a gidecek ve 40Euro karsiligi bu belgeyi düzenletip sana postalayacak. Bu belgede sunu söylüyor "Ben bu kisiye ögrenim hayati boyunca finansal olarak kefilim" böylece almanyada master sirasinda vize konusunda kafan rahat oluyor.
  • emrahday  (03.08.15 17:05:48 ~ 17:17:36) 
roket in dediğine bakma. bir sürü arkadaşım orada. almanca ya da ing. şartı da koşmuyorlar bu arada. zaten dilin yoksa hazırlığa gidiyosun.

elin sıradan eğitim almış avrupa danaları bile orada okuyabilirken bizim adamımız niye iyi düşünüyormuş ?

zaten master ı kazananlara çalışma izni de veriyorlar. arkadaşım avusturya da aylık 80 saat çalışıp 700 euro para alıyor. kaldıkça ve çalıştıkça oturum iznini de artırıyor.


8000 euro yu sana taksit taksit geri verıyorlar. harçlık gibi.

edit: 800 euro'yu 8000 yaptım. yanlışlık olmuş.
  • kupigometa  (03.08.15 17:07:06 ~ 25.02.16 01:06:58) 
bloke hesabı deutsche bank'da açmak en az 15gün sürebiliyor. işbank ile de açılabiliyor ama para çekme kısmında sıkıntılı olabiliyor sanırım yine de daha kısa sürmesi avantaj gibi.

ayrıca berlin en geç vize veren yer 3 aydan fazla bekleyenler olabiliyor.

daha fazlası için şuraya bir göz at deutschstudent.de
  • christopher nolan  (03.08.15 19:09:20) 
İyi bir okuldan iyi derece ile mezun oldum. İleri seviye ingilizcem başlangıç düzeydinde almancam var. Okul zaten almanca istemiyor ama ben öğrenmeye meraklıyım. Derslerin Tr den daha çok zorlayacağını sanmıyorum fakat göreceğiz. Tantanalı olmasının sebebi benim şuan yurtdışında olmam. Uzaktan işleri halletmek çok güç ayrıca vakit sıkıntısı da var. O yüzden özel bir şirketten yaptırıp daha sonra orada öğrenim görmeye başladıktan sonra at 11 i alayım diyorum. Böyle bir olasılık vardır sanırım?


  • summerisle  (04.08.15 12:05:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.