[]

Motorun Rölantideyken Stop Etmesi

selam aziz ustalarım,

Peugeot 307 otomatik Lpg'li aracım var. motor düşük devirdeyken ve özellikle rölantideyken sık sık durmaya başladı.
mesela kırmızı ışıktayız yeşil yandı yavaş yavaş ilerlemeye başladım diyelim hop duruyor, yetkili servis lpg var diye bakmıyor, özel servise götüyüyorum, gaz kelebeği temiziği yaptı, bujileri değişti, sorun hala devam ediyor.

valla ne yapacağımız bilemiyorum :/ bilgisi olan var mıdır? veya usta tavsiyesi?

 
Bir zamanlar sanayide çalışırken rölanti ayarı diye birşeyler yapardım.bilmem ilgisi var mıdır.ama karbüratorden yapılıyordu yeni nesil araçlarda nasıl olur bilmiyorum.rölanti ayar valfini de kontrol ettirebilirsin.


  • darksdantes  (03.08.15 15:12:47 ~ 15:15:18) 
gaz filtresini değiştir.


  • prompter  (03.08.15 15:13:40) 
filtre +1
aracınız gazı iyi yemiyor görünüşe göre.

  • vecihi ile fikret  (03.08.15 16:19:01) 
enjeksiyonlu araçlarda yakıt yoğunluğu sensörlerle ayarlanıyor. bana kalırsa (ki ben sadece uzaktan aşinayım meseleye) buji ve gaz kelebeği değilse ya filtredendir, ya yakıtta problem vardır, ya da enjektörlerde. enjektör en düşük ihtimal. filtrelere baktırıp yeni açılan bir istasyondan yakıt alarak deneyin.


  • icim urperiyor  (03.08.15 16:25:05) 
eski polo aracımda benzer sorun vardı..gaz kelebeği, distribütör diye bir zıkkım vardı onlar değişti biraz iyiydi sonra yine tekrarladı..bu kez beyin arızası var dediler onu da yaptırdık ama yine düzelmedi. sırf bu yüzden sattım arabayı.

yeni modellerde nasıldır bilmem ama beyin tamircisine gösterin ama mutlaka sorun giderilmezse ödeme yapmam diye anlaşın masraflı bir iş çünkü. ya da yetkili servisten en azından beyinde sorun var mı diye test etmesini isteyin.
  • jepa  (03.08.15 16:42:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.