[]

Neden kimileri sektorlerinde kriz oldugunj soylerken, digerleri reddediyor?

Siyasetle alakali olmadigini dusunup sorumu yonelteyim.

Kimileri olduk bittik derken, digerleri ise aksini iddia ediyor, gittikce zenginlestigini soyluyorlar. Bu sektore oz bir degerlendirme mi ?

Siz hangi taraftasiniz, sizin/cevrenizdekilerin isleri de gercekten durgun mu?

Ben, turkiyede yazilim sektoru ölmüş abi diyenlerdenim. 3bin tl ye muhendis mi calistirilir?

 
aslında aynı şeyi söylüyorsun sen 3 bin liraya çalışan mühendis isen sektör ölmüş diyorsun kapıda bekleyen adamlara bakan ve -nispeten kolay iş alabilen- patron isen gittikçe zenginleşebiliyorsun.

benim bakış açım şu: 3bini bırak bin liraya bile gayet eleman çalıştırılır. Türkiyede arge mi yapılıyor, katma değer mi üretiliyor sanki. yapılan işlerin büyük kısmı bir kapasite gerektirmeyen, yeknesak işler. mühendis ve benzeri titrler ile mezun olanların çoğu da doğru düzgün bir şey bilmeden diploma sahibi olmuş insanlar ve o kadar çoklar ki...

çevremdekilere bakarsam: aile çevresinde herkes memur ve deliler gibi tüketim yapıyorlar, durduramıyorum kimseyi -ya da belki sayelerinde ekonomi dönüyordur. Arkadaş çevrem ve ben hep kendi işini yapan insanlarız en büyük şikayet : nakit dönmüyor piyasada.
ben Türkiye piyasasının öldüğüne eylülde karar verip sadece yurtdışına çalışmaya başladım, şimdilik beni etkileyen bir şey yok.
  • niye ama  (03.08.15 14:19:24) 
Halktan %30-%50 arasinds deliler gibi vergi alan bir ulkede memuarin da deliler gibi tuketmesi pek tabii.

Yazilim sektoru dedigin gibi degil ama ya, bunun kadar zihin yoran bir meslek yoj, eger firman sana tek bir yazilimin sorumlulugunu yuklemediyse. Evet yazilim dedigin argedir paket programi kostimize etmekten ibaret degilse yaptigin.

Ki sadece iphone a program gelistirme misyonunu verse bile bunun da tonla alt programi var. Yani her muhendislik bir degil.
  • inaniyorsun bari saygi duy  (03.08.15 14:39:35 ~ 14:40:56) 
Douchebag, akaryakit sirketinin tr capindaki yillik kari mi 50milyon tl ? Devlet mudahalesi derken, isidden filan alinan kacak petrol mu ?


  • inaniyorsun bari saygi duy  (03.08.15 14:48:48) 
ben yabancı firma olsam korkarım Türkiye'ye girmeye -istisnai sektörler olabilir tabi.
herşey bir delinin iki dudağının arasından çıkan bir lafa bakıyor, terör var, belirsizlik dizboyu nasıl güveneceksin de uzun vadeli yatırım yapacaksın. Mümkünse, gider başka ülkelerde üretir getirir burada satarım, nasılsa deliler gibi tüketim var.

devlet müdahelesi daha kapsamlı şeyler sanırsam vergi usulleri, teşvikler, durup dururken yeni bir düzenleme getirip ceza kesmek filan gibi.
  • niye ama  (03.08.15 14:58:50) 
Herkes üzerine alınmasın lütfen ama Türkiye'de mühendisim diyenlerin yarısından daha fazlası vasat üstü bir lise öğrencisinden çok daha az bilgili kendi alanında. Ablam mühendislik öğrencisi, ben de bu sene liseden mezun oldum. İndüksiyon akımı hesaplayamayan ee öğrencisi, termodinamiği verip entropi nedir bilmeyen mühendislik öğrencisi bu tip yaşam formları gördüm.

Şahsen bu adama değil 3 bin tl asgari ücret bile fazla. Kendi köşesinde çürümeye bırakılsa yeridir. Ki o mühendis dediğin adamların da ne yaptığını ekşide her gün görüyoruz. Sıkıntıdan gogıl earth ile kutuplarda kürdistan diye şehir buldular. Bütün mesailerinde ekşideler internetteler. Hayır arada bir girersin anlarım da, kutuplarda kürdistan bulmak nedir be arkadaş.

İşini hak ederek yapan ve emeğini de yedirmeyenin çok da az maaş aldığını düşünmüyorum. Öyle çok şey görmüş birisi değilim çevremden gördüğüm birkaç örneğe bakarak konuşuyorum.
  • gunde 3 litre kola icen adam  (03.08.15 15:52:55) 
@kola icen adam, indiksiyon akimini bilmemesinden muhendisin niteligini cikardigin icin seni tebrik ediyorum. okulda gordugun (ve hatta lisede gordugun) her dersin universitede aklinda kalacagini dusunuyorsan yaniliyorsun.


  • inaniyorsun bari saygi duy  (03.08.15 16:24:52) 
Hocam iyi diyorsun hoş diyorsun da format atmayı bilmeyen bilgisayar mühendisi gibi bir olay değil bu. Onun bir gerekçesi var ama daha o sene gördüğü bir konunun ilk dersinde öğretilen şeyi de bilsin bence. Ha bu arada sorduğum soru da süper kompleks bir soru değildi. Lise sorusuydu ve arkadaş "Burada indüksiyon oluşmaz ki?" dedi.


  • gunde 3 litre kola icen adam  (03.08.15 16:28:04 ~ 16:28:13) 
@kola, iste indiksiyon da bir format kadar alakasiz bir konu olabiliyor kimileri icin. adam belki mikroelektronige yonelecek, indiksiyonla isi olmayacak? format da oyle onemsiz bir konu degil ki, bilgisayarin en temel birimi olan diskin isletim sisteminin anlayacagi sekilde bicimlendirilmesi. ama iste kimileri icin onemsiz olabiliyor.


  • inaniyorsun bari saygi duy  (03.08.15 16:55:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.