[]

kiracıyla komşu arasına ev sahibi girer mi? (kadın kavgası var gelin)

bizim kiracı (bayan) ve komşusu (bayan) birbirine girmiş, bildiğin saç başa kavga etmişler. sebep de kiracı 3-4 aydır başka bir evde kaldığı için apartmanın elektrik, temizlik ve aidat paralarını ödememesiymiş. kiracı zaten kadına sinir oluyordu, bu olayda bardağı taşırmış artık ve sonunda bayağı kadın kavgası etmişler.

dün dayak yiyen komşu kadın beni arayıp durumu anlattı, daha doğrusu kiracıyı bana şikayet etti aidat ve bina giderlerini ödemiyor diye. bende uyku sersemi tamam yarın arar konuşurum dedim ama sonradan jeton düştü, benim ev sahibi olarak kiracıyı arayıp aidatı neden ödemiyorsun deme hakkım var mı ki?

bu arada kiracıyla henüz konuşmadım bir de onun ağzından dinlemek lazım ama komşunun dediğine göre 3-4 ayda bir eve uğradığı için binanın elektrik ve temizliği beni ilgilendirmez demiş, o yüzden ödemiyormuş. kirayı günü gününe öder o yönden sıkıntımız yok ama.

ne yapsam? kiracı arayıp geçmiş olsun diyerek aidatları neden ödemediklerini mi sorayım yoksa hiç aramayayım kendi aralarında mı çözsünler?

bu arada komşu kiracıya "siktir git başka yere taşın" demiş (kocaman kadın yav yakışmış mı hiç), kadın da başka eve taşınırsa olan bana olacak.

arayıp sorunu çözmek istiyorum ama aidat konusunda ödemesi için baskı yapmam uygun düşer mi?

 
Düşer tabii ki, apartmana ait borçları ödeyecek kişi kiracıdır. Aksi takdirde ev sahibinden talep edilebilir.

3-4 ay uğramıyorum, temizlikten bana ne diyemez kiracı. Belirlenen aidat, tüketim oranına göre fatura giderleri neyse bunları ödemekle yükümlüdür.
  • cakabo  (03.08.15 12:56:41) 
Kiracının/ev sahibinin ev boş olsun olmasın ortak gidere katılma borcu var. 3-4 ay evde yoktum, ben katılmam diyemez, neticede kapısının önü temizleniyor, apartmana girince ışığı yanıyor.

Kiracıdan ödeme yapmasını talep edin, aksi halde borçtan ev sahibi olarak siz sorumlu olursunuz.
  • kaymaktutmayansicaksut  (03.08.15 12:57:43) 
Hiç bulaşma derim. Ayrıca 3-4 ayda bir geliyorsa ödememesi de doğrudur bence.


  • six packsiz  (03.08.15 12:58:10) 
  • optimist vs pesimist  (03.08.15 12:59:36) 
Ödememesi nasıl doğru olabilir. Orada yaşadığı için binanın giderlerine katkıda bulunmak zorunda tabi.

Arayıp duydum ufak bir munakaşa olmuş diye hal hatır sorar durumu onun tarafından dinlersiniz.
Bir de birikmis aidat var diye gecirirsiniz. Odemem derse de kibarca kiraci olarak sorumluluklarıni hatirlatirsiniz. Isterse yillik kira verip 1 gün kalmasın...
  • qxgviper  (03.08.15 13:12:28) 
Bir yılda belki evimize üç kere uğradık annemde kalıyoduk paşa paşa tüm giderleri ödedik. Şimdide ayda bir felan gidiyoruz ama yine ödüyoruz. Giderleri seve seve ödeyecek. Siz konuşurken öedemk zorundasınız diyeceksiniz. Madem ödemek istemiyor evi boşaltsın ozaman


  • ayhsegul  (03.08.15 15:30:46) 
e aynı mantıkla bakarsak eve de üç dört ayda bir uğruyormuş, kirayı da vermeseymiş. olur mu öyle şey canım, saçmalamış kiracı kadın. ödeyecek pek tabii ki ona düşeni.


  • devilred  (03.08.15 15:33:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.