[]

güvenlik görevlisinin gece düdüğü

yazlık bir sitede yaşıyorum. geceleri 12'den sonra sitenin özel güvenlik görevlisi yüksek sesle düdük çalıyor. uyanıyorum düzenli olarak. çalmamasını söylediğimde de, sitedekilerin kendilerini güvende hissetmek için düdük sesi istediklerini söylüyor. bu durumda site yönetimi düdük istiyorsa, benim haklarım nelerdir? şikayet etsem susar mı? özel güvenliklerin bu gibi hakları var mı?




 
Yasal durumu bilmiyorum ancak yillardan beri suregelen tipik bekci hareketidir, o konuda bilginiz olsun. Benim bildigim kadariyla hirsizlara karsi uyaridir esasen.


  • f_d  (03.08.15 01:47:18) 
hocam çık söyle birader şunu söyle öttürme de, laftan anlamıyorsa mabadına sok düdüğü...


  • Sskywalkeremre  (03.08.15 01:59:48) 
adam sitedekilerin kendilerini güvende hissetmek için düdük sesi istediklerini söylüyor da, yönetim bunu doğruluyor mu?

bana kalırsa siz şikayetinizi doğrudan yönetime iletin adamla daha fazla muhatap olmayıp.
  • whimsical  (03.08.15 02:04:05) 
site yönetimi bunu istediyse ve site sakinleri tarafından çoğunluk sağlanıp yönetime bu durum iletilmediği sürece o düdük çalacağa benziyor.
Düdük çalma, özel güvenliğin münferit bir davranışı (büyük ihtimal) değildir.
Bir çok yerde özel güvenliğe bazı iş araç gereçleriyle birlikte düdük verilebilir ama gece kullanılır diye bir şey yok yasada. düdük, esasen ikaz aracıdır, güven hissi vermez.
düdük çalınmasının başka sebepleri de olabilir.
(yönetime sormak gerek bunu )
  • 1adam  (03.08.15 03:06:08) 
çoğunluk sağlanmak zorunda mı gece düdük çalınmaması için? yasal haklarım arasında gece yüksek sesle saat başı uyandırılmamak yok mu? site yönetimi devam etmesini istiyor düdüğün.


  • silent enigma  (03.08.15 10:45:53) 
yeni bir karar verilebilmesi için çoğunluğun sağlanması gerekiyor, evet.

hatta düdük isteyenlerin de her sene çoğunluğu sağlayıp o kararı vermeleri lazım. son toplantıda verilmiş bir karar mı onu araştırabilirsiniz. kararı size göstermelerini isteyebilirsiniz.

kulak tıpası kullanmanızı önerebilirim bir de. güvenliği susturmaz ama sizin uykunuz bölünmez hiç değilse.
  • whimsical  (03.08.15 11:16:18) 
yani site ortak karar alarak geceleri yüksek sesli müzik yayını yapabilir mi? yapamaz. çünkü yasalar bunu yasaklıyor ortak kararın dışında kalan insanlar için. şikayet edilirse susturuluyor gece gürültü ve tekrarlanırsa ceza veriliyor. aynı şekilde ortak karar alarak site içerisinde insanları silahla vurmak serbesttir de diyemez mesela. vurulanlara da çelik zırh giyin bir şey olmaz diyemez mesela :) bu yüzden, aynı mantıkla düdük çalmak da yasak olmalı. yani yarım saatte bir neredeyse düdük çalınıyor tüm gece.

whimsical, sözlerimdeki hafif sinirli hal size değil tabii, olumlu yaklaşmışsınız siz. gece uyuyamamanın siniri bu :)
  • silent enigma  (03.08.15 11:58:01) 
müzik yayını ile bu bir olmadığı için yasalara uygun. kesintisiz bir düdük çalma söz konusu olsaydı iş değişirdi.

diğer yandan da yarım saatte bir diyorsunuz, az değil gerçekten ama düdüğün sesi ne kadar süreyle duyuluyor önemli olan aslında bu. karara karşı, kararın iptali için burada belirttiğiniz gerekçelerle dava açmayı deneyebilirsiniz.

sitenin güvenliğinin sağlandığını düşünenler çoğunlukta, güvenlik gürültüden üstün tutulabilir o yüzden.

ben objektif olarak yazıyorum. tabi ki rahatsız olmakta haklısınız, yanlış anlamayın.
  • whimsical  (03.08.15 13:15:48 ~ 13:18:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.