[]

progressive rock

progressive rock'a yeni başlayan birine hangi grupları, şarkıları önerirsiniz?




 
Yavaştan Camel'den başla.
En güzel albümler 1970 ile 1980 arası yıllarda yapılmış.

  • Simrug  (02.08.15 22:14:11 ~ 22:36:24) 
Progressive rock çok geniş bir türdür. Eğer uzay temalı şeyler dinlemek istiyorsan eloy, grobschnitt, pink floyd; elektronik dinlemek istiyorsan tangerine dream, klaus schulze, brainticket; duygusallık ağır bassın istiyorsan camel, genesis, renaissance, van der graff generator +bir sürü grup var.
Keşke hangi tarzı sevdiğini söyleseydin.

  • Simrug  (02.08.15 22:28:37 ~ 22:36:56) 
rush, yes, genesis, camel, king crimson, jethro tull ile başlanabilir. albüm de diyecek olursam

rush - 2112
yes - close to the edge
genesis - foxtrot
camel - mirage
king crimson - red (starless'ın hatrına)
jethro tull - thick as a brick

bu grupların diskografileri edinilip 80 öncesinde yaptıkları da dinlenebilir. nispeten yeni bir şeyler istersen mars volta, pain of salvation ve anglagard tavsiye ederim.
  • gibicibicis  (02.08.15 22:37:02) 
Asla popüler gruplara takılıp kalma.
70'ler için konuşuyorum: Hollanda, İsviçre, İtalya gibi ülkelerden çok sağlam gruplar var. Hatta tek albümde harikalar yaratıp müzik sahnesinden silinenler de var. Asıl güzellik onlarda bence.

  • Simrug  (02.08.15 22:53:59 ~ 23:00:06) 
Yukarda yazmislar zaten bir kısmını. Ek olarak bunlari da dene
porcupine tree, Steven Wilson'un kendi isleri ve Storm corrosion
The Mars Volta
Periphery(az daha metal bu)
Ayreon
A.C.T band
Animals as leaders( bu da metal)
Dream theater( Ilk bunlarla basladigim icin bende yeri ayri, six degrees of inner turbulence albumleri cok basarili bence)
  • april12th  (02.08.15 22:57:32) 
Ayrica yazim hatalari icin uzgunum, mobil :/

Tool var bir de ek öneri
  • april12th  (02.08.15 22:58:53) 
çok teşekkürler


  • vacigok  (03.08.15 00:04:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.