[]

ya bu gecekondular orada nasıl oluyo ya?

fsm köprüsü'nden avrupa yakasında geçtikten sonra sağ tarafta böyle gecekondu gibi evler filan var. burası istanbul'un en lüks, rayici en yüksek, kiraların tavan oldugu semtler değil mi? lokasyonu filan harika.

nasıl oluyo bunlar?


 
Gecekondu onlar ama dün gece konmuş şeyler değil. Taa İstanbul'un taşının toprağının altın olduğu zamanlarda (ki denetimin çok olmadığı zamanlar oluyor) yer bulup yerleşme eğilimi varmış. Bugün Tarabyaüstü, Reşitpaşa, İstinye ve Yeniköy'ün yalı olmayan kısımlarının hepsi gecekondu ile kurulmuş semtler. O zaman belediye şimdiki gibi mobil değil. Göç de çok fazla. Gelenin "Arazi buldum" diye yerleştiği günler, dutluğu bulup kesip yerleşiyor millet. Tabii millet her gün "Bugün mü yıkım ekibi gelecek, yarın mı gelecek" diye yüreği ağzında yaşıyor. Bugün seçimlerden önce kömür, makarna dağıtılıyor ya, o zamanki belediye başkanı adayları da bakıyor ki gecekondu seçmeni sayısı İstanbul'luları aşmış, oy toplayabilmek için gecekondu affı veya tapusu çıkarıyor, muhalefettekiler de bunun vaadini veriyor. Bir de birtakım yasalar da vardı sanırım (bundan da çok emin değilim, bir yerlerden hatırlıyorum ama nereden hatırladığımı da bilmiyorum), bilmemkaç sene arsayı sen kullanmışsan, vb. o arsa artık senin oluyor. Böyle böyle zaman aşımına uğramış ve yasal hale gelmiş gecekondular da var. Böylelikle birçok gecekondu semti oluyor en güzel yerlerde.


  • aychovsky  (02.08.15 21:31:26) 
oraya eskiden büyük armutlu ve küçük armutlu denirdi. nispeten ufak mahallelerdi bunlar. hatta oraya otobüs seferi de yoktu, 59n otobüsü narin sitesine kadar yani alkent'in oraya kadar giderdi.

son 10 yıl mı diyeyim öyle bir süredir çok genişledi, adını fatih sultan mehmet mahallesi yaptılar ve otobüs de 59n fsm mahallesi olarak değişerek son durağı oraya taşındı.

dediğin gibi çok kıymetli bir arazi. istinye civarındaki gecekondu mahalleleri yıkılacak diye duymuştum, herhalde yakında fsm mahallesine de sıra gelir. orada öyle komazlar o gecekonduları biri gelir başka bir şeyler kondurur.
  • lily briscoe  (02.08.15 21:41:51 ~ 21:42:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.