[]

ingiltere premier ligi'nde kara para mı çitiliyolar?

şöyle bi geçmişe gidiyorum. malak malak ingiliz adamlara dünyanın parasını vermişler. sterling, andy carroll, luke shaw, adam lallana, downing vs. vs. şimdi pek takip etmediğim için belki saymadıklarım da dahil olmak üzere aralarında iyi oynayanlar da vardır. ama yine de overpriced hepsi. sebebi ne bu transferlerin?

a) bi çeşit yabancı sınırlaması var. sen bilmiyon.
b) takımında ingiliz yıldız bulundurmak onlarda onur meselesi.
c) hepsinin başkanları tüpçü.
d) satanlar ticari deha. iteliyolar adamları pahalı pahalı.
e) kara para aklıyolar.

thx..

 
bu saydğın arkadaşlara değerinin üzerinde fiyat biçilmesinin nedeni takımlarda yerli (ingiliz) oyuncu kontenjını olması.

Başka bir nedeni de benim şahsi kanaatim İngilizler futbolu biz bulduk en iyi biz oynarız en iyi oyuncular da bizde kafasındalar biraz. Aç tavuk kendini darı ambarında sanırmış misali.

Bu arada he ne kadar konu dışı olsa da bir şey söylemek isterim. Yüksek miktarda paranın geçtiği her olayda karapara olur gibi bir algı var. Karapara'da önemli olan parayı aklarken zarar etmemektir. daha doğrusu parayı aklama bedeli olarak sadece belli bir miktardan vazgeçilebilir. Ama 3 lira fiyatı olan bir mala 10 lira veren bir insan kara para aklamış olmaz kazıklanmış olur.
  • scheisskopf  (02.08.15 17:50:31 ~ 18:01:01) 
Kulüplerin hepsi şirket, sahipleri zengin Araplar Amerikalılar Ruslar, gelir gider sıkıntıları yok, gelirleri muazzam, Finansal Fair Play'e takılmıyorlar. Bir alt lige düşen kulübün yayın geliri, bizim 3 büyüklerden daha fazla. O yüzden çok para dökmekte sıkıntı yaşamıyorlar.

Onun dışında, yabancı sınırlaması yok ama kriterleri var. Transfer edecekleri yabancı futbolcular kendi ülkesinin oynadığı milli maçların %70'inde yer alması gerekiyor. Aksi halde içişleri bakanlığı çalışma izni vermiyor fakat adamlar zaten böyle futbolcuları almıyorlar genelde. Kriterlere uyanları alıyorlar. Para çok çünkü.

Bırak takımda İngiliz oyuncu bulundurmayı, bir ara Premier League'de yer alan İngiliz oyuncu sayısı 20/30 taneydi, gerisi komple yabancı futbolcuydu. O yüzden pek siklemiyorlar İngiliz oyuncu bulundurma durumunu.

Kulüpler bizdeki gibi dernek değil şirket, haliyle hepsinin sahibi/sahipleri var. Paraları istedikleri gibi buraya dökebiliyorlar, bizde böyle bir şey yok. Yani kulüp başkanı çok zengin olabilir ama kişisel parasını kulübe aktaramıyor bizde, onlarda öyle bir sıkıntı yok.

Satanlar ticari deha sayılmaz da her şeyde olduğu gibi iş burada da paraya bakıyor. Adam üçün beşin hesabını yapmayıp istenen para neyse onu veriyorlar.

Dünyanın en büyük liglerinden birinde, tüm gözlerin önünde böyle bir olayın olacağını sanmıyorum. Paralar son kuruşuna kadar kayıt altında, kayıt dışı para trafiği olursa/olduysa bugüne kadar bir şekilde açığa çıkardı diye düşünüyorum ben.
  • angelus  (02.08.15 18:06:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.