[]

Dahi aranıyor. Çözülemeyen mavi ekran.

Merhaba. Geçen ay bilgisayar topladım. Bikaç hafta önce mavi ekran vermeye başladı. Her seferinde de farklı şeyler. Tabi ne yaptıysam olmadı. Çareyi forumlarda aramaya başladım bir allahın kulu bakmadı. Kafayı yemek üzereyim. Tüm interneti ayağa kaldırıcam. Ne yaptıysam olmadı. Kimse dumpları da incelemiyor. Ben inceledim anladığım kadar birşeyler yapmaya çalıştım. Olmadı. Aşağıdaki linkte Windows forumunda açtığım başlık ve tüm yazdıklarım var. İngilizcedir. Yardımlarınızı bekliyorum. En ufak bile olsa.

answers.microsoft.com


 
mavi ekran mesajı var mı ?

memory test yaptın mı ? scandisk yaptın mı ?

hiçbir bilgi vermemişsin.
  • nucleon  (02.08.15 15:46:40) 
RAM değiştirerek deneyin.
Başka bir işletim sistemi yükleyip deneyin.
Ayrıca anakart pertlemiş olabilir.
  • teknikekip  (02.08.15 15:48:37) 
Merhaba memtest yaptım. Telefonda olduğu için her şeyi yeniden buraya yazamadım o yüzden başlık linkini verdim.


  • mutlubulutlar  (02.08.15 15:52:25) 
Chkdsk /f de yaptım. Problem yok.


  • mutlubulutlar  (02.08.15 15:52:59) 
Mavi ekranda kod yazıyor, o kod ne? Dump file la ilgilenen forumlar var, oralar sorsan yardm alırsın. Debuggerla filamn okunabilir de bende de yok şu an okuycu. Olsa bakardım.

mavi ekranın kodu

0x000 (a,b,c,
şeklinde. O çok şey anlatır. Kodu yazmadığını gördüm de belki de yazdın, bilemyorum.

En az 10 saat memtest sonucunda hata çıkmadıysa, tahminim sorun yazılımsal ama tabi hiçbir veri olmadan yalan olur ne desem.
  • Cursed Chico  (02.08.15 16:18:56) 
sorunun RAM sorunlarına benziyor. ancak mavi ekrandan sonra 10 dakika beklemeden tekrar açılmıyor yazmışsın. bu da bana ısınmadan kaynaklı bir sorun gibi geldi. cihaz ısınınca sıçyor kısacası. burda da ram ekran kartı ve power suply üçlüsünden biri sapıtıyor bence. pc stress tool diye araştır.çok program var bu konuda kullanışlı bir tanesini bulup parçaları tek tek zorla. ekran kartı, ram ve genel(hepsi bir arada). genel testte(işlemci ram ekran kartı aynı anda) sorunn çıkıyorsa power suply sorunludur, votajlarda oynama yapıyordur. işlemci ısısını da kontrol etmeyi ununtma. 1 aylık cihazda fanlarda sorun çıkmaz ama termal macun çok sıkmayı sever bizim teknik ekipler, bu da soruna yol açar, sorunları tek tek elemekten başka çaren yok, kolay gelsin.


  • dedi kalabaligin icinden bir ses  (02.08.15 16:59:43 ~ 17:02:52) 
Apc_Index_Mismatch"Hatalı yapılandırılmış, eski veya bozuk aygıt sürücüleri. (son derece yaygın)
Son Windows ile ilişkili yazılım değişikliğinden (yükleme ya da kaldırma) kaynaklanan, Windows kayıt defterinde bozulma.
Virüs ya da kötü amaçlı yazılım Windows dosyasını ya da ilişkili Windows Operating System program dosyalarını bozmuş.
Yeni donanım takıldıktan sonra sürücü çakışması.
Windows Operating System ile ilişkili yazılım ya da sürücü yükledikten sonra hasar görmüş veya kaldırılmış sistem dosyaları.
Hatası 0x1 mavi ekranı zarar görmüş bir sabit diskten kaynaklandı.
Bellek (RAM) bozulması nedeniyle APC_INDEX_MISMATCH Durdurma Hatası."

Kmode_exception_not_handled "Bu sorunu gidermek için 2887595 güncelleştirme paketini yükleyin. "

driver_overran_stack_buffer "eksik driver var yüklenmemiş"

tertemiz bir kurulum, tüm taze driverlar ve tüm windows updateleri ile bios (artık adı bios değil ama peh) update yap bir de

sonra memtest ile ramleri, prime95 ile cpu yu test et

hala mavi ekran alıyorsan

muhtemelen anakart pertlemiş senin. zaten yeni diyorsun gönder garantiye anakartını, eğer imkanın varsa olmadı diğer parçaları çalışan bir sistemde test et.
  • kyha  (02.08.15 17:05:07 ~ 17:05:43) 
Çok teşekkür ederim cevaplar için. Sistemde mümkün olan tüm güncelleme paketleri yüklü durumda. Ben de ısınmadandır diye düşündüm fakat format attığımda sorun yok. Yani olay tamamen formattan sonra başlıyor. Hatta birkaç hafta sorunsuz kullandım baya oyun oynadım. Kasayı ben topladım bu arada macunu da gayet düz ve ince sürdüm ama başka bakacak yer kalmazsa onu kazıyacağım artık. Yepyeni olan tüm parçaları göz önünde bulundurarak düşününce yazılım gibi geliyor zaten dediğim gibi format atarken ve ilk birkaç açılışta herşey normal falan. Forumdaki yazıma yeni bir cevap gelmiş kernel ile alakalı şimdi o sürücüye bakacağım. Olmazsa tüm parçaları tek tek sökmek kalıyor.


  • mutlubulutlar  (02.08.15 18:57:55) 
Geri aldım, bios da iken gitmeye başladı. Şimdi tek tek söküyorum.


  • mutlubulutlar  (02.08.15 19:04:14) 
sorun donanımsal, orası net.

herşeyi söküp yeniden birleştir, kötü bağlantı da sebep veriyor olabilir, ekran kartı, hdd soketleri vs. yine olmazsa, parçaları bir yerde denemen lzım
  • nucleon  (02.08.15 19:10:38) 
Macunu kazıma; açılışta bios' tan sıcaklığa bakabilirsin. Sıcaklık normalse sorunu onda arama.


  • Simrug  (02.08.15 19:21:54) 
Peki sorun donanımsal ise mavi ekran hatalarında bu kadar çok random şeyler almam normal midir? Bilmemne sys hakkında hata alıyorsam açıkçası driver kaynaklı derim... Acaba hem donanım hem yazılımsal mıdır sıkıntı.


  • mutlubulutlar  (02.08.15 19:28:42) 
Bios'ta gitmişse mutlaka temel parçalarda bir sıkıntı vardır. Bios'tan PC health Status'a bak. İşlemci fanın dönüyor mu? Dahili ekran varsa ekran kartını çıkartıp öyle dene. Bir de harddiskin bir bölümüne Linux kurup biraz onunla takıl.
Win Xp' den win7'ye geçtiğimizde Kamera kartı hep sıkıntı veriyordu. Durup dururken mavi ekran çıkıyordu. Kartı çıkarttık sorun düzeldi.

  • Simrug  (02.08.15 20:08:40) 
Parçaları söktüm. Artık açmıyor bile, kafasına göre 10 kerede 1 defa belki. Tekrar kapanış. Bios a erişebildiğim zamanlarda baktım cpu sıcaklığı ~30 derece falan. Sıkıntı değil yani. Sanki ön usb kısmını anakarttan sökünce birkaç defa açıldı ama sonra yine kapandı tabii sökük olmasına rağmen. Neyse, sanırım anakart pert olmuş. Vatan yolları gözüktü. Abla biz bunu alamayız demezler herhalde..


  • mutlubulutlar  (02.08.15 20:09:39) 
Bu ikinci. Aynı şekilde bundan hemen önce yepyeni Gigabyte z97 plus gönderdim geri.


  • mutlubulutlar  (02.08.15 20:42:45) 
psu anakartı cortlatıyor olabilir mi acaba ?


  • nucleon  (02.08.15 22:10:05) 
İlk anakart aldığımdan beri öyleydi yani hiç çalışmadı kendileri. Zaten yarı fiyatıydı vardı birşey yaniadkflfş. Neyse bunu garantiye verdim. Geri kalan parçaları da manuel olarak bir daha teste tabi tutacağım başka bir bilgisayar ile. Yeni bir psu alırım olmazsa. Vay arkadaş her parçayı yeniledim resmen. Kasanın da önündeki bir usb hub kıllandırıyor. Tavsiyem tek bir yerden toplayın. Sonra böyle uğraşırsınız.


  • mutlubulutlar  (02.08.15 22:47:10) 
tek yerden toplamakla alakası yok. elektronik sonuçta şans işi biraz da.

kasanın önündeki usbleri anakarta bağlamazsınız olur biter. bu işlerden anlıyorsanız ölçü aleti ile ölçebilirsiniz de
  • nucleon  (02.08.15 23:38:31) 
Düzgün çalışmıyor bir hub. Geri göndereyim onu da hazır anakart gitmişken. Sonuçta ön usb ler lazım oluyor. Çok teşekkür ederim desteğiniz için. Gelişmeleri yazarım.


  • mutlubulutlar  (03.08.15 00:17:44) 
güncelleme: anakartı servise gönderdim canavar gibi çalışmış. parçaları tek tek test ettiğimde sıkıntının işlemcide olduğunu gördüm. işlemciyi servise gönderdim.

ne bitmez çilem varmış.
  • mutlubulutlar  (18.08.15 13:37:39) 
güncelleme: anakart geldi problem yokmuş, işlemci gitti güya yenisi geldi. bok geldi. hala aynı problemler devam ediyor. anakartın işlemci tırnakları yamuk gelmiş. sövüceğğğm.


  • mutlubulutlar  (23.09.15 13:35:44) 
usb3 driverları yüklüyse onu kaldırın tekrar deneyin.


  • teknikekip  (23.09.15 14:03:20) 
oo yazılımsal olarak yapmadığım şey kalmadı. problemin donanımsal olduğuna eminiz.


  • mutlubulutlar  (23.09.15 14:28:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.