[]

toefl hakkinda

Daha once ieltse girmis biri olarak bu sefer toefla giricem fakat tek tereddütüm ben reading yaparken baska birinin speaking yapiyor olmasi. Cok mu dikkat dagitici oluyor? Ya da verdikleri kulakligi takinca az da olsa o sesi azaltmada etkisi olur mu?Ve herkes ayni sirayla mi cozuyor bolumleri? Bilenler cevap yazarsa cok sevinirim.




 
4 sene önce girmiştim, hatırladığım kadarıyla herkes aşağı yukarı aynı zamanda başlamıştı speaking'e.
verilen kulaklık oldukça ağırdı ve sesi biraz azaltmıştı. yine de durup dinlersen başkalarının söylediklerini duyabilirsin tabii.

sınav sırasında soruyu okumak, cevabını hazırlamak ve konuşmak için belli süreler olduğu için ister istemez kendi sınavına dikkat vermek zorundasın. o an konsantrasyon seviyesi yüksek oluyor ve diğer konuşmaları duysan da takmıyorsun.
  • lily briscoe  (01.08.15 16:54:30) 
Oyle bir durum var. Once bitiren, speaking'e de once basliyor. Kulakligin olmasi ve zaten butun dikkatini ekrana veriyor olman buyuk olcde yok sayiyor zaten sesi. Beni rahatsiz etmemisti sahsen.


  • sAINT  (01.08.15 16:55:29) 
benim girdigim yerde ses engelleyici kulakliklar vardi. hicbir sey duyulmuyor disaridaki.


  • bohr atom modeli  (01.08.15 17:43:07) 
Merhaba sinav reading ile basliyor ve listening ile devam ediyor. Ardindan 10 dk ara oluyor sonrasinda herkes ayni anda speaking yapiyor. Eger biri 180 dolari bos yere vermisse evet reading ve listening sorularini sikar ve tek basina diger kisiler reading cozerken speaking yapar. Ama bence kimse o kadar parayi verip sadece speaking puani alip cikmaz. TOEFL'a sabah girdim cevaplari sallamadan kimse speaking'e digerleri henuz reading yaparken baslayamaz.


  • Traveller  (02.08.15 03:40:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.