[]

Keloid ve Dövme

Yakın zamanda planım yok ama keloid yapmaya meyilli bir ciltte, dövme yaptırmaya niyetlensek, scar oluşmasını engellemek için alabileceğimiz bir önlem var mı? Mevcut scar'ın üstüne dövme yapılsa daha da beter olur mu?




 
Çeşitli skar önleyici bantlar oluyor onu doktora danışıp alabilirsin öncesinde, bir de güneş görmemesi lazım o yüzden kışın yaptır bence.

Krem filan dövmeyi bozar mı bilemedim ''skar önleyici bantlar'' olarak bir arat istersen.
  • neferkitty  (01.08.15 14:32:27) 
esas dövmeyi yaptırmadan önce, test amaçlı dövme yaptıracağınız bölgeye çok ufak cilt renginde bir dövme yaptırın. vücudun reaksiyonunu görün. keloid bölgeye göre oluşup oluşmadığı için yaptıracağınız bölgede test yapmanız önemli.

onun dışında keloid cover-up tattoo'lar var internette bir dolu. genel kanı sıkıntı olmadığı yönünde. yine de keloid'in üstüne bir çizgi çektirseniz reaksiyonu görebilirsiniz.

şöyle muhteşem bir örnek mevcut: news.bme.com

benim tavsiyem, ayda bir intralezyonel steroid enjeksiyonlarla (kenacort-sinakort) keloidleri küçültüp üstüne dövme yaptırmanızdır. bence en iyi kombinasyon steroid + pulsed dye laser'dir. yine bir sorunuz olursa mesaj atabilirsiniz.
  • dwight  (01.08.15 16:31:02) 
@dwight, teşekkürler.

Peki, test için küçük bir dövme yaptırmayı seçtik diyelim. Cilt bu tür dövmelere tepki verecekse eğer bu ne kadar sürüyor. Yani dövme yaptırdık, hemen bir kabarma başlar mı?
  • arnold schwarzeneger  (01.08.15 16:36:40) 
o hemen kabarma keloid değil yalnız alerji, keloid iyileşme bozukluğudur ve anında kendini belli etmez çünkü dokunu iyileşmesi anında tamamlanamaz. En erken 7-10 gün içerisindeki iyileşme durumuna göre belli eder kendisini hatta daha geç bile anlaşılabilir. steroid faydalı olur ama yazıldığı gibi.


  • neferkitty  (01.08.15 16:38:55 ~ 16:41:23) 
önceki yara izleriniz ne kadar sürede keloid'e dönüşmüştü? ortalama 1.5 2 ay sonra keloid oluşumu gözleniyor.


  • dwight  (01.08.15 16:47:35) 
@dwight, hiç dikkatli gözlemlemedim. Çoğu çok eski zaten, keloid kavramını bile bilmiyordum o zamanlar. Plastik cerrah da tedavi edip üzerlerine yapılabileceğini söylemişti bu arada.


  • arnold schwarzeneger  (01.08.15 16:49:54) 
eksizyon hariç her yöntem denenebilir bence. bir de keloid'e aşina doktor ve dövmeci (medikal tattoo) bulun kafanız rahat etsin.


  • dwight  (01.08.15 16:56:26 ~ 16:57:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.