[]

Hosteslik mi ogretmenlik mi?

Arkadaslar hali hazirda meb e bagli ogretmenlik yapmaktayim fakat her zaman cok istedigim bir meslek oldugu icin kabin memuru ilanlarina basvurmustum. Mulakatlari ve sinavlari gectim, egitimlere alinicam. Is bayagi ciddilesiyor yani. Ben de dusunmeye basladim, ogretmenligi seviyorum ama hosteslik her zaman cok istedigim bir meslekti ve hala cok istiyorum. Bir sure de olsa denemek istiyorum. Memuriyetten istifa edersek 10 yil icerisinde geri donme hakkimiz var. Fakat korkum bu yasanin kalkmasi ve geri donuse izin verilmemesi gibi bir kanun cikmasi gelecekte. Malum ulkemizde neyin ne olacagi belli degil hele ki memuriyette. Sartlari dusununce ogretmenlik tabi ki daha avantajli. Firma pegasus, yani oyle cok paralar verdiklerini dusunmuyorum. Hatta ogretmenlikte ozel derslerle daha cok kazanabilirim, tatilleri ve calisma saatleri de cabasi. Fakat az da kazansam, yogun ve yorucu bir tempoda da calissam bu deneyimi yasamak isterdim. Sizin gorusleriniz nelerdir?




 
mutlu olacagin seyin pesinden git.

4üncü senesinde iktisati birakip, 6 sene daha universite okumus ve su an ogretmenlik yapan biri olarak soyluyorum bunu. Neyle mutlu olacaksan onun pesinden git, ardina bakma bile.

hayirlisi olsun.
  • la traviata  (01.08.15 01:18:41) 
öğretmenlik tabi ki de... maceraya gerek yok. o instagramda foto paylaşan ülke ülke gezen hosteslerin ağzına sıçılıyo. ne tatili var adam gibi ne hafta sonu ne de düzenli saati.


  • ergenpezeveng  (01.08.15 01:19:21) 
Hostestlik tabii ki. Bundan 15 sene sonra evlenmiş belki de bi de ev almış ailecek akdenize tatile mi gitsek diye düşünürsün anca. Ama hosteslik de zaten çalışırken geziyorsun. Maaşı da iyi. Sınıf atlayabilirsin. Öğretmenlikte çevren kısıtlı


  • tavish11  (01.08.15 01:25:44) 
hosteslik.

öğretmenlik elindeyken ne zaman istesen yaparsın. bir de bunun tadına bak. denemedim demezsin. hem ne biliyorsun belki hoşuna gidecek firma değiştireceksin falan. thy de olursa tadından yenmez gezme açısından. yoksa her firma canını çıkarıyor.
  • abukkraker  (01.08.15 01:28:40) 
Ayrıca Hosteslerin bir çoğu Pegasus gibi firmalarda deneyim kazandıktan sonra büyük firmalara geçiyor. Ben THY için başvuracaktım ama 6 ay deneyim istiyorlardı mesela...


  • tavish11  (01.08.15 01:39:13) 
hostesliğin ucundan dönmüş biri olarak,öğretmenlik diyorum.Hosteslik gerçekten yıpratıcı bir meslek yakınlarımdan dinlediğim kadarıyla,ben alanımda devam etmeye karar verdim.Ama yine de seni heyecanladıran şey oysa deneyebilirsin.


  • ryanoreilly9  (01.08.15 01:44:13) 
hosteslik hiç iyi bir meslek değil, bir sürü yolcuya gün boyu hizmet ediyorsun. yolcunun kaptanın ayrı tribini çekiyorsun. sürekli havadasın, güzelce o basını da yiyorsun.

ha thy bu, parası iyi dersen onu bilemem, onda da ne kadar değer, ama pgs de ne kadar para alacaksın ki?
bence öğretmenlik iyidir.
  • nucleon  (01.08.15 02:01:37) 
kesinlikle öğretmenlik.


  • c p  (01.08.15 02:03:13) 
bikaç gün önce pegasusa ait uçakta öküzün tekinin, herkesin içinde hostese nasıl gider yaptığını ve buna karşı hostesin nasıl ağzını açıp kendini savunamadığını gördüğümden dolayı öğretmenlik diyorum.


  • littlejack  (01.08.15 02:07:06) 
ingilizce öğretmenliği mezunu arkadaşım var afedersin yırtınıyor canı çıkıyor atanabilmek için kaç yasında ücretli öğretmenlik yapıyor

sen burada hosteslik diyorsun.

gözünü seveyim saçmalama.

bakınca fiyakalı durabilir ama mantıklı olmak şart.
  • c p  (01.08.15 02:11:12) 
"Memuriyetten istifa edersek 10 yil icerisinde geri donme hakkimiz var. Fakat korkum bu yasanin kalkmasi ve geri donuse izin verilmemesi gibi bir kanun cikmasi gelecekte."

eğer bir kanun çıkarsa sizi bağlamaz. kanunlar geriye yönelik olarak uygulanamaz. siz memurluğu hak ettiğiniz tarihteki yasalara bağlısınız.
  • tekilasisesi  (01.08.15 03:03:35) 
@Tavish deneyim istemiyor thy. Bazi actigi ilanlarda ozel sartlar oluyor 2 yabanci dil gibi falan, onlardan birine denk gelmiş olabilirsiniz. Thy'deki hosteslerin birçoğu ilk kez thyde başlıyor hosteslige. Thyde calismis insan da zaten pegasusa falan gecmez


  • anneboleyn  (01.08.15 03:24:14) 
burda yazanların çoğu ne hosteslik yapmıştır ne öğretmenlik. ben sana altın bilgiyi vereyim pegasus ise öğretmenliğine devam et. thy'ye girebiliyorsan öğretmenliği bırak.

not : farz et öğretmen iken pegasusa girdim, sonra thy'ye geçtim.
  • il padrino  (01.08.15 04:30:20 ~ 04:31:08) 
haha bu komik geldi ya. daha bugün ingilizce öğretmenliğini bırakıp hostes olmuş biriyle sohbet ettim.

thy olursa bırak, yoksa bırakma.
  • scent of a pastrami  (01.08.15 04:36:28) 
oha inanamiyorum ya cidi ciddi herkes hosteslik demis. her gun havalimani metrosunu kullaniyorum. sabahin 6'sinda gecenin 12'sine metroda inen/binen bir suru kabin memuru goruyorum. onu gectim o kadar ucaga bindim. oyle tipler var ki. birak hizmet etmeyi oturup suratina bakmazsin. ama meslek geregi essek gibi hizmet ediyorsun. kadin icin her gun sac toplama, makyaj, erkek icin her gun tras. her hareketine dikkat edicen. bir suru kural, kaide. kusura bakmayin ama bu ortamda degil dunyayi gezmek gezegenler arasi gezme firsati sunsalar hadi ordan derim.


  • mayeskuel  (01.08.15 08:17:22 ~ 08:18:26) 
Eğer MEB'e bağlı olarak atanmış isen kesinlikle öğretmenlik.Öğretmenlikten istifa edip geri dönme hakkın var ama bu durumda kpss ve atanma süreçlerine silbaştan başlıyorsun biliyorsun değil mi? Kazanılmış tüm haklarını kaybetmeye değer mi.

Hostesler zor şartlarda çalışıyorlar ve aldıkları para bence bu şartların karşılığı değil.Gecen güzdüzün yok herkes normal hayatına devam ederken dünyanın bir tarafalarındasın.Öyle gezmeye de çok vakitleri kalmıyor.

Hosteslikte alınan maaş da tahminen 4-6 bin TL arası olsa gerek.Öğretmen olarak en az 3 bin TL kazanırsın zaten yata yata.Elindeki mesleğin kıymetini bil aldığın riske ve fazladan çalışmana değmeyecek bir maaş farkı bu.15 bin tl alınsa burda tartışalım ama hiç değmeyecek bir fark söz konusu.

Benim çevremde öğretmenler ancak 4-5 sene atanamayınca başvuruyorlar kabin memurluğuna.
  • turkuaz  (01.08.15 09:17:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.