[]

ay çıktı mı ay?

giriş kattayım, çevredeki binalardan gökyüzünü göremiyorum. mavi ay'ı izlemek istedim ama daha başlamadıysa boşuna çıkmayayım dışarı. ey üst katlarda oturanlar! sorum sizlere. gökyüzünde hava nasıl şu anda? ay yükseldi mi? rengi nasıl? gitmeye değer mi?




 
Ay çıkmış çıkmasına da sapsarı :(


  • a perfect lie  (31.07.15 21:15:40) 
Sapsarı bile değil ve mavi olmayacak zaten


  • kahin ahtapot paul  (31.07.15 21:16:13) 
yalan söylüyorsun ahtapot kardeş, gazeteler çıkacak deyü. masmavi olacak, şirinlerin poposu gibi gözükecekmiş.


  • tolga asp  (31.07.15 21:18:44 ~ 21:20:43) 
ben şu an ayı tabak gibi görüyorum ama bildiğimiz dolunay, bi fark yok. ne olacakmış ben de izliym madem?


  • littlejack  (31.07.15 21:21:25) 
Bizim evden henüz gözükmüyor ben de heyecanla bekliyorum ama bizde geceye doğru çıkıyor zaten, biraz ötede görüşü engelleyen bir yapı var o engeli aştığında göreceğim inşalalh


  • neferkitty  (31.07.15 21:21:26 ~ 21:29:00) 
eksisozluk.com

Haberler kötü, bir ay içinde iki kere dolunay gözüktüğü için blue moon deniyormuş,
  • a perfect lie  (31.07.15 21:26:37) 
ben normalde de buz mavisi görüyorum zaten bana fark etmez :D


  • neferkitty  (31.07.15 21:28:18) 
ulan olamaz böyle bir şans. terastayım, yüksek binanın olmadığı bir yerde ilçenin en yüksek noktalarından biriyim; gelin görün ki ay taaaaa ebesinin nikahında, iki katlı ev yüzünden görünmüyor yani öyle söyleyeyim. nasıl iş anlamadım. bu ay nasıl dönüyor ne yapıyor hiç bilmiyorum, önümüzdeki 2-3 saat içinde hizaya gelir mi ki acaba?

ben şu an sadece ışığını görebiliyorum, kendisi piyasada yok. blue moon'da ayın mavi olmadığını okumuştum ama ne oluyor onu hiç bilmiyorum. iki dolunay ne ola ki? çift sarılı yumurta gibi bir şey mi?

bu arada ben kafayı yemediysem, ay yavaş yavaş yükseliyor. bu cevabı yazmaya başladığımda da aynı pozisyondaydım ve göremiyordum. şu an ise çok net bir şekilde görünüyor ucu. yavaş yavaş çıkıyor sanki. aboooov. yüce rabbım ne güzel yaratmış vay amk

edit: iki ay deyince ben de zannettim ki ikiye bölünmüş gibi falan görünecek ışıktan mışıktan. meğer aynı ayda ikinci kez dolunay olunca deniyormuş. ben de bir halt sandım. dolunay abartılmış balon bir olaydır. ne var ki bunda bu kadar gaza gelecek. meh.
  • der meister  (31.07.15 21:32:19 ~ 21:33:24) 
mavi olmayacak ay. oyle bi beklentiye kapilmayin. blue moon diye aratirsaniz tanimini gorebilirsiniz. 1 ay icerisinde ikinci kez dolunay olursa veya 3 ay icerisinde 4. kez dolunay olursa buna mavi ay deniyor.


  • crucio  (31.07.15 21:32:25) 
okuduğum her yerde renk olan maviden bahsediliyor ama, mavi tonlarında gözükecek diyolardı. evet bir ayda iki kere dolunay olması durumuna da blue moon deniyormuş ama aşağıdaki linkte renkten bahsediyorlar. iyice kafam karıştı. dışarı çıkmayayım mı şimdi? şortumu bile giymiştim ya o kadar hazırladım kendimi, günler sonra ilk defa dışarı çıkacaktım.

www.ntv.com.tr
  • tolga asp  (31.07.15 21:33:14) 
abi türk gazetelerinde okuduğun hiçbir şeye inanma derim, hepsi birbirinden leş. mavi görünüyor falan demişler ama sonrasında mavi ay tanımını da şu şekilde yapmışlar,

"Aka Okulları Gözlemevleri Sorumlusu Astronom Erkan Arı, bir ay içerisinde ayın iki kez dolunay evresinde olmasına 'Mavi Ay', iki kez yeni ay evresinde olmasına ise ‘Kara Ay’ adı verildiğini,"

olacak şey tam da bu. ikinci kez dolunay yani. mavi olduğu falan yok.
  • der meister  (31.07.15 21:35:14) 
Ay sarı bildiğin. Ancak blue moon diye bi bira markası var aklıma direk o geldi.


  • stiletto heel  (31.07.15 21:56:54) 
kozmik-i oku dostum.


  • yuz kiloluk bir zenci  (31.07.15 22:56:05) 
hakikaten böyle bir olay yokmuş, fena trollendik :) kopasla yapıştır haberciliği işte, birisi götünden çeviri yapmış diğerleri de onun üzerinden gitmiş. blue moon dedikleri olay yukarıdaki arkadaşların da dediği gibi bir ay içerisinde iki kez dolunay görülmesi olayıymış, bu kadar.

öyle volkanik patlamaymış, toz bulutuymuş yok efendim çöl rüzgarıymış bunlardan dolayı ay mavi görülecekmiş falan hepsi uydurmaymış :(

hepimiz rahatlayabiliriz artık, boşuna romantizm yaptık.
  • tolga asp  (01.08.15 00:07:00) 
ayin gercekten mavi oldugu zamanlar da oluyormus ama takvime bagli birsey degil. havada belli buyuklukte toz parcaciklari olunca onlar kirmizi isigi daha farkli kirdiklari icin mavi gozukuyormus. volkan patlamalarinda falan diolar. konumuzdan bagimsiz yani.


  • crucio  (01.08.15 01:34:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.