[]

Yemek isitma

Simdi dusundum de acayip sacma bir hareket gibi geldi. Niye yapiyoruz bunu? Yemekleri isitmaya ne gerek var?




 
çünkü soğuk çorba filan içmek dünyanın en mantıklı şeyi, hepimiz malız ondan ısıtıyoruz.


  • shotgunwoman  (31.07.15 20:59:11) 
yemeği soğuk sevmiyor olabiliriz yani gayet basit.


  • lprytk  (31.07.15 20:59:35) 
Ben yemek ısıtmayı pek sevmediğimden birkaç gün yiyeceğim yemekleri zeytinyağlı yapıyorum. Sıcak yemekleri de o gün bitecek şekilde yapıyorum. Mantıksız değil tabi ki yemeği ısıtmak çünkü çalışan insanın her gün yemek yapmasındansa yaptığı yemeği ısıtması daha kolay. Yeni yemek yapmaktansa yemeği ısıtmak çok daha pratik olduğu için ısıtılıyor yani temelde. Sıcak yemeklerin soğuk yendiği vakit ne kadar lezzetsiz olacağını söylemeye ise zaten lüzum olmamalı. :)

@shotgunwoman
Ben de tam soğuk çorba yapıp içmiştim. :(
www.yemektarifleri-sitesi.com
  • whimsical  (31.07.15 21:06:55) 
Tamam sevmiyoruz tamam tadi cok pis ancak bunlar aliskanlikla ilgili seyler. Soguk alisirsaniz soguk seversiniz. Niye pisirdigimiz seyin isitarak tekrar molekul yapilarini bozuyoruz? Reel bir faydasi var mi acaba?


  • f_d  (31.07.15 21:13:12 ~ 21:13:51) 
Soguk soguk tatsiz olabiliyorlar. Cok isitinca da tadi olmayabiliyor. Cok soguk ve cok sicak seylerin tadini alamiyorum. Dis dondurucu soguk karpuz yiyemem ornegin.

Aliskanlik meselesi de bebekken alismak gerekiyor. Bebeklerin cok umrunda degil sicak/soguk isi, onlar icin yeni, su yastan sonra o aliskanligin degismesi icin bol bol ugrasmak gerek.
  • aychovsky  (31.07.15 21:30:01) 
Lezzet alışkanlıkla ilgili bir şey değil (soğuk yemeye alışılır ama yemek daha lezzetli olmaz). Nasıl ki soğuk yenen bir yemeği ısıtınca bir şeye benzemiyorsa tam tersi de geçerli.

Makarna benzeri şeyler soğuk da yenir tabi.
  • whimsical  (31.07.15 21:30:35 ~ 21:35:43) 
faydası yok zararı var. yemeğin pişme süresi arttıkça besin değeri düşer. o yüzden ideali kısık ateşte ısıtmaktır zaten.

alışkanlık meselesi.
  • halitkin  (31.07.15 21:34:56) 
sen hic kati yagli bir yiyecegi soguk yedin mi? kavurma mesela? yada ciger kapama?


  • crucio  (31.07.15 21:34:58) 
çünkü, ondan.


  • zam sampiyonu domates  (31.07.15 23:03:50) 
özellikleri et ürünlerinde yaşayan bir çok parazit bulunur ve bir kaç milenyum geriye gidersen bunların bilinen tedavisi yoktu. keza diğer yemeklerde bekletildiğinde içlerinde mikroorganizmalar ürüyor. ve bu mikroorganizmaların çoğu yüksek ısıya dayanamaz.
yemeği pişirip yemeği sevenler, pişirmeden yiyenlerden daha sağlıklı olup, hastalık kapabilme şansları daha az olduğu için, insanlar yemeği pişirilmiş sevecek şekilde evrimleşti.

  • nokta kom  (31.07.15 23:26:32) 
ben soğuk yemek yiyemiyorum misalen, zeytin yağlı dolma bile olsa dolaptan çıkartıp yersem ağzımda yara çıkıyor ( ama soğuk suda olmuyor neden bilmiyorum) bende her şeyi ısıtıyorum en azından ılıtıyorum.


  • selam  (31.07.15 23:51:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.