[]

beni kola illetinden kurtaracak bir formül

selam dr. oz'lar.

ya ben son zamanlarda acaip kolaya sardım. bağımlılık oldu. zaten göbeğim var. yani şöyle tarif edeyim, göbeğe fotoşok çek, gayet normal insanım ama göbekle birlikte yazlıktaki salih abi oluyorum. böyle vücuduma hiç uymayan bir göbeğim var yani.

çok da dengesiz beslenmiyorum zaten, öyle olsa toplu olurum, obeziteye yakınsarım. benim tek derdim göbek. bira göbeği gibi bişi. sanırım kola da çok etki ediyor.

yani şu aralar neredeyse iki günde bir 2.5'luk bitiriyorum.

ben bu dertten nasıl kurtulayım a dostlar. durmuyor boğazım bir şey içmeden. buzlu çay mı içeyim? bu liptonlarınki falan da kalorilidir heralde. evde buzlu çay mı yapayım?

su kesmiyor.

hava da sıcak insan soğuk bişiler istiyor. ne içeyim la ben. bok iç dediğinizi duyar gibiyim de, gerçekten ne içeyim?

var mı sağlıklı, soğuk, tadı idare eder tavsiyeleriniz?

not: çayı şekersiz içiyorum.

 
sade maden suyu iç, sıcaklarda çok iyi gidiyor.


  • kuzey li  (31.07.15 14:59:41) 
İşe yarar mı bilmem ama.. Kolayı sıcak bir yere koy, asitini de bir güzel kaçır. Sonrasında iç ve tiksin. Ayrıca su çok güzel içsene.Kola falan neemiş yav.


  • tsubasa  (31.07.15 15:00:53) 
sade sodanın içine limon sıkıp öyle içebilirsin.


  • boyalı kuş  (31.07.15 15:02:31) 
lipton icetea green veya cola zero


  • beyazfil  (31.07.15 15:02:37) 
pek bir çaresi yok bu durumun, iradeni kullanacaksın anca,

ben çayı bırakmak için kolaya (ki sevmezdim) kolayı bırakmak için kahveye (ki onu da sevmem) başladım sonunda sikerler bari en az zararlı olana döneyim dedim çaya döndüm. sıvıları seviyorum genel olarak (su hariç)

kışın ne hikmetse soğuk kahveye başladım, şimdilerde (havaların ısınması ile birlikte) soğuk kahve, kola, meyve suyu, ve su içiyorum hayvan gibi (iki gündür bişi yemedim mesela).

kahve + kolanın nedeni uyanık kalmak aslında. (günde iki kutu kahve, yarım litre kadar kola) normalde ise kolayı yemekten sonra bir bardak yada bir buçuk bardak kadar içen adamım o da her yemekle birlikte değil. neyse havalar serinlesin tekrar bırakırım bunları
  • selam  (31.07.15 15:03:10 ~ 15:06:56) 
göbek yapmayacak 3 içecek var: su, maden suyu, şalgam suyu. seçimini yap!


  • yazar yazmaz yazan yazar  (31.07.15 15:03:23) 
Maden suyu diyorum ben de. Bu havalarda en iyi giden şey.


  • sesee  (31.07.15 15:05:51) 
bırakamıyorum diye bir şey yok. gerçekten bırakamıyorsan şeker hastası adayısın. yok sağlıklıyım diyorsan keseceksin. soğuk çay falan aynı zımbırtı farkı yok koladan. kafeine bağımlıysan çay, kahve de keser seni. şekere bağımlıysan zaten dediğim gibi şeker hastası adayısın. doktora gitmen lazım.


  • ya ben lan neyse  (31.07.15 15:07:22) 
aa merhaba geçen seneki ben.

kola yerine ice tea için. bende işe yaradı.

evde yapılan buzlu çay hazır gibi olmuyor, tat vermiyor pek.
  • the silent enigma  (31.07.15 15:08:48 ~ 15:09:10) 
aynı durumdan mustaribim... buraya yancı oluyum. yalnız beni litrelik kolalar da kesmiyor. 5-6 kutu kola içiyorum. bunu dışında kilo vs sorunu birebir.
bugün uzun zaman sonra sade soda içtim. kesti gibi tavsiye ederim.
kola şu an aynı sigara bağımlılığı gibi sende biliyorum. aldığın zevki azaltacak ama canın kola istediği zaman iki bardak su çak. sonra kola içebilirsen iç.
  • jacksor  (31.07.15 15:10:19 ~ 15:11:14) 
aynen maden suyu, koladan vazgecemem diyosan layt ic.


  • hophophoba  (31.07.15 15:11:16) 
ice tea, cola zero içip tatlandırıcı alacağına, taze sıkılmış portakal suyu veya ev yapımı limonata iç içine bal katıp.
göbek kesilmez belki ama en azından işlenmemiş şeker alırsın.

bir de maden suyunun içine meyve at, dilediğini, tadı anında farklılasacak. bir dilim elma, bir dilim portakal, karpuz...
  • kaymaktutmayansicaksut  (31.07.15 15:14:09) 
sodaya başlıyorum o zaman. sade soda.

yazmayı unutmuşum sigara bağımlısıyım. onu bırakmayı düşünmüyorum şu an zaten de hani içenler bilir sigaranın yanında içecek birşey arıyorsun hep. yani sigara da tetikliyor bu bir şey içme isteğini bana kalırsa. yani o yüzden su falan kesmiyor.

şeker hastası adayısın diyen arkadaş çok haklısın. ailede de var zaten şeker hastalığı, babannem rahmetli. hani bende şu an pek bi sorun yok diabet açısından ama dediğin gibi zorlarsam olacak sanki bu kadar.

evde buzlu çay yalan oluyro yani şimdi öyle mi?

sodaya sarıyorum ben o zaman......
  • harrage  (31.07.15 15:14:58) 
Kola yerine; ice tea, zero/diet kola, hazır sıkılmış meyve suyu ya da benzer bir şeyler içip kurtulacaksan hiç kurtulma kolayla devam et, zira bunların isimleri farklı fakat içerik olarak aynı ürünler. Maden suyu diyen arkadaşları dinle.


  • angelus  (31.07.15 15:16:42) 
evde churcill yapabilirsin, soda+limon+biraz tuz, çünkü churcill > dümdüz soda ^^


  • nutellamsi gibi  (31.07.15 15:17:35) 
gün içinde soğuk su iç bence, yemek yanında da soğuk ayran, yemekten sonra da soda


  • neseranni  (31.07.15 15:40:11) 
Seninki kola bagimliligi degil, seker bagimliligi. Ice tea de icsen, meyve suyu da icsen, light kola da icsen hepsi ayni bok.


  • alperz  (31.07.15 15:47:18) 
angelus +1 icetea zero miro hep yalan dolan

ayrica yazyazyazya+1 salgam guzel serinlik verebilen bir icecek

sigaranin yaninda gitmez ama kefir idare eder, buzlu, belki nane koyarsin icine

bi de maden suyunu da abartma sakin, yani maksimumu nedir bilmiyorum da, gunde 4-5 sise cok olur mesela
  • jimicik  (31.07.15 16:03:17) 
Tadı hoşuna giden bir bitki çayını soğutup içebilirsin, tabi şekersiz içebileceğin bir çay olmalı. Soda, ayran bunlar iyi seçimler, ama şu var ki su dışında hiçbir içeceği sürekli içemezsin, o nedenle kendini eğitmekten başka yolun yok. Ailede de şeker hikayesi varsa şimdiden önlemini al derim, hiç bir bağımlılığın pençesine düşmemek lazım. Sağlıklı olup 10 sene daha yaşasam nolcak ki diyenler olacaktır, önemli olan 10 sene 20 sene fazladan yaşamak diil, yaşadığın seneleri insan gibi geçirebilmek...


  •   (31.07.15 16:07:18) 
soğuk suyun içine buz ve bir dilim limon, birkaç dal taze nane, vb. atabilirsin o da çok güzel gidiyor sıcaklarda.

canın tatlı çekerse muzlu milkshake yapabilirsin: bir muzu dilimleyip dondur, sonra donmuş muz + süt + 2 kaşık kakaoyu blenderda çek.

limonlu naneli soğuk yeşil çay yapabilirsin.
  • lily briscoe  (31.07.15 16:15:28) 
Her şeyi şekersiz içmeye başlayın bi' an önce, kola mide bulandıracak ondan sonra.
Alışkanlığı bırakmak için de yerine başka bi' alışkanlık koymak gerektiğinden tanrıların içeceği kahveyi öneriyorum.[sigaranın en şahane ekürisi zaten] Sıcak içmem diyosanız: kahveyi soğuttuktan sonra sütlü içiyosanız bi' kavanoza karıştırıp, -içine bolca da buz atıp- hunharca çalkalayın, oldu mu size mis gibi frappe.
Bon appetit.
  • o my god they killed kenny  (31.07.15 16:24:31) 
ya simdi bircok arkadasimiz diplomali diyetisyen olarak yok layt kola ayni sey onu icecegine sunu bunu ic demisler. Tamam aspartam zararli bi madde beyne falan (muhtemelen) ama 1 litre light kolada 3 kcal bile yok. mesele göbekse normal kola yerine layt kola icmek gayet ise yariyor. Deneyim üzerinden konusuyorum. cok kola icen sisman bir cocuktum. sonra cok layt kola icen fit bir insana dönüstüm. simdi hic kola icmeyen bir insanim. Kola'nin en kötü yani dislere cok zarar vermesi bence.


  • hophophoba  (31.07.15 16:28:06 ~ 16:31:10) 
Valla diş hassasiyeti başlayınca bir daha asitli içeceklerden tek yudum almak istemiyorsun. Ama diş hassasiyeti yaratamazsın tabii.

Senin kadar fazla kola içenlerde (biri kuzenim) gözlemlediğim siz her susadığınızda kola içiyorsunuz. Şu aralar hava sıcak, daha çok susuyorsun tabii, susadığında kola içersen tabii o kadar çok içersin. Her kola içmek istediğinde su iç. Göreceksin ki aslında kola değil istediğin, herhangi bir sıvı, kola alışkanlık olduğu için elin ona gidiyor. "Su kesmiyor" deme, iç, hava sıcak soğuk su iç yada soğuk ile sıcağı karıştır öyle iç.

Arada değişiklik olsun diye limonata içebilirsin bir bardak, o da şekerli ama hiç değilse limon var yanında. Bir katı meyve suyu sıkacağı al ev, meyve suyu iç. Havuç suyu, portakal suyu, elma suyu...vs Exotic markanın nar suyu da güzel. Kendin evde buzlu çay ya da buzlu kahve de yapabilirsin.
  • iamelf  (01.08.15 21:01:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.