[]

iştahsız kedi

benim leydi, birkaç gündür neredeyse bir şey yemiyor. sıcaktan mı anlamadım. 40+ derece buralar. şırınga ile zar zor bir şeyler içiriyorum (süt, haşlama suyu filan) arada yoğurt, kuru mama yiyo ama yeterli miktarda değil. bir de ton balığı seven kedmaldığım ton balığından azıcık yedi başka yemedi.

ne yapılabilir bu durumda?


 
süt haşlama suyu filan yoğurt verme. hiç içmiyorsa su ver. muhtemelen sıcaklardan. bizimki de hep mama kabında bırakıyor şu sıralar. çok üstüne gitme. aç olsa yer zaten.


  • makarnacanavari  (31.07.15 11:32:31) 
hava çok sıcak. herhangi bir belirti yoksa (gözünün akması, hapşırık, ateş vb.) ya da özel bir sağlık sorunu, hamilelik gibi endişelenmeyin. süt vermeyin. haşlama suyu dediğiniz tavuk suyu ise sıcakla birlikte deride kaşıntıya sebep olabilir. suyunun içine buz parçaları atarak hem oyun hem serinleme sağlayabilirsiniz. mamasını gece yeme eğilimi gösterebilir. saatli olarak mama veriyorsanız gece serinliğinde mama vermeyi deneyin.


  • madarch  (31.07.15 11:56:13) 
benimki sıcaklarda direkt tek öğüne düşüyor


  • neferkitty  (31.07.15 12:07:38) 
Çok zayıfladı ama ya. Herhangi bir hastalık belirtisi yok


  • cemallamec  (31.07.15 12:28:58) 
paraziti mi var acaba, parazit aşısını yaptırdınız mı?


  • neferkitty  (31.07.15 12:38:50) 
Yaptırdık tekrar mı yaptırsak ne.


  • cemallamec  (31.07.15 14:49:38) 
havalar sıcak 2 -3 ayda bir mutlaka yaptırın


  • neferkitty  (31.07.15 15:28:32 ~ 15:28:49) 
benimki de pek bir şey yemiyor bu aralar, soğuk su şişelerinin yanında oluşan su damlacıklarını yalıyor serinlemek için. geçen gün bir videoda da görmüştüm baya hoşuma gitti onu yapacam yarın, bir balon alıp su dolduruyorsun ardından buzluğa atıyorsun, su donduktan sonra balonu yırtıyorsun genişçe bir kaba leğene falan koyup bırakıyorsun, kediler deli oluyor habire yalıyor buzu serinliyor falan. balon yerine dolap poşeti falanda olur tabii.


  • selam  (31.07.15 15:36:24 ~ 15:36:59) 
Sıcak etkiliyor evet, ama çok kötülerse bir serum taktırın. Bizimki de aynı durumdaydı, öyle topladık. Vitamin falan da yapıldı. Evde takviye yapabilirseniz yapın. Deri altı iğne yapmayı bilen varsa, serum eczaneden de alınabilir. Vet. pahalı oluyor çünkü.


  • mühendis  (01.08.15 21:43:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.