[]

Trafik Kazasını Ne Zaman Atlatırım?

Selamlar.

Ya önceki akşam baya sağlam bir trafik kazası geçirdik, neyse ki bolca dalga konusu olan arka koltukta kemer takma alışkanlığım sayesinde sağlam çıkabildim arabadan. Ama psikolojik olarak etkilendim baya, çok tırstım. İki gündür arabaya binerken bi tedirgin oluyorum hep. Yani biz kendi yolumuzda giderken, kurallara tamamen uyarken, yanıp sönen kırmızı ışığın ne manaya geldiğini bilmeyen bir dallama kavşaktan yola fırladı diye epey sağlam bir kaza geçirdik, şans eseri hiçbirimiz yaralanmadık, ama yaralanabilirdik de. Arabaya bindikçe aklıma bunlar geliyor şimdi, rahat edemiyorum. Kendim geçtim dün direksiyon başına, acayip tedirgin kullanıyorum arabayı.Ne zaman geçer bunun etkisi? Benzer şeyler yaşamış olan var mı?


 
Yaşadım. Ara vermek yerine trafikte olmaya devam et. Tahminen bir ay sürdü bende.


  • isimmisimyok  (31.07.15 10:59:06) 
ben değil ama bazı arkadaşlarımın başına gelmişti. Annemle babam da çok uzun seneler önec emniyet kemeri sayesinde hayatta kalmışlardı, araba hurdaya dönmüş. içinden sağ çıktığına kimse inanamamış. Zamanla geçiyormuş bu korku. Neyse ki sizin kaza da ölümlü falan değil. öyle olsa daha kötü travma olurdu.
Arka koltukta oturmanıza rağmen kemer takmanızı çok takdir ettim, akıl dediğin böyle birşey işte.

  • innerbliss  (31.07.15 11:00:18) 
Ben 3 yıl içinde birçok küçük kaza geçirerek bahsettiğin psikolojiye girdim. şimdi şehiriçi dolmuş hariç her araçta, emniyet kemeri takarım. trafikten hala korkuyorum, geçmedi bir türlü ama kendim sürerken rahatım.


  • the kene  (31.07.15 11:13:44) 
benzerini yaşadım. etki gittikçe azalıyor. tamamen geçmesi ve bunun hızı sizin kendinizi telkininize bağlı. bunun başınıza gelen bir kaza olduğunu, dikkatli olduğunuz sürece bu riskin az olacağını düşünerek rahatlamaya çalışın. belirli bir süre de eğer şansınız varsa araç kullanmayın.


  • dahili meddah  (31.07.15 11:16:30) 
10 yıl önce öyle bir kaza geçirdim hala daha kavşağa yaklaşırken tüylerim diken diken oluyor, kasılıyorum.

zaten ölmekten korkuyorum da kural tanımaz orospu çocuğunun teki yüzünden pisi pisine ölmekten daha da korkuyorum o yüzden korkunun geçmesini beklemiyorum, geçmez.
  • azizakin  (31.07.15 11:18:54) 
Ben kendim kaza yaptım, tek başımayken 150 ile giderken araç savruldu, eskiden virajlarda 50 yazıyorsa 80-90'la girerdim, şimdi hep araba altımdan kaçacakmış gibi hissediyorum, 50 yazıyorsa 40'la giriyorum.

Bir kaç ay sonra tedirginlik geçiyor ama etkisi bende 10 senedir sürüyor. Sanırım hayırlısı oldu :)
  • kimlanbu  (31.07.15 11:46:01) 
yeri gelmişken yazayım; emniyet kemeri takmak acizlik, korkaklık vs değildir, takmamak dallamalıktır.


  • inspectorjavert  (31.07.15 12:49:22) 
daha iyi bir sürücü olacağın kesin. zamanla geçiyor.


  • kelepir  (31.07.15 13:39:22) 
sana göre değişir o. ben 10 yıl önceki kazayı atlatamadım.

kaza ise çok aşırı ciddi bir şeyle sonuçlanmadı allah tan. uzun yolda önümüze araba çıktı. ona vurmamak için sola manevra yaptık. arabanın köşesine dokunduk ve tarlaya düştük. ama düştüğümüz tarla yola göre çok fazla aşağıda değildi. takla da atmadık ama etkisinden yıllarca çıkamadım.
  • kupigometa  (31.07.15 13:49:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.