[]

Ispanyolca ogrenmek ne kadar mantikli Metalurji Muhendisi icin?

Merhaba arkadaslar, 1 sene once burada Amerika'da hangi eyalete gitmek konusunda cok yardimci cevaplar almistim. 1 senedir California'da yasiyorum ve ingilizcem oldukca iyi seviyede. Mba ye basliyorum 2 ay icinde. Stajlar disinda is tecrubem yok. Tr ye dondugumde zorluk cekmeden is bulmak hayatimi kurtarmak istiyorum. Tabi burda Tr ye donme orada kal diyenler olucak haklisiniz :) Otomotiv, demir celik ve uluslararasi ticaret alaninda ekstradan ISPANYOLCA bilmem bana bir katki saglar mi? Bu sektorlerde calisan veya fikri olan arkadaslardan cevaplarinizi bekliyorum...




 
Demir çelik hayır
Otomotiv hayır
Dış ticaret bilmiyorum
  • Mcfly  (31.07.15 07:40:12) 
iki hayır da benden gelsin.
demir çelikte bir iki firma var diye biliyorum ama çok nokta atışı olur o da. hiç gerek yok.

yeni dil öğrenmeye niyetliysen tavsiyem kesinlikle almanca.
  • john lee hooker  (31.07.15 07:53:20) 
otomotiv sektöründe çalışıyorum, gayet mantıklı zira hispanik ülkelerle iş yapılıyor.
satışçı olsan daha mantıklı tabi, yabancı dil kriterleri en çok satışçılarda aranır.
ayrıca orada İspanyolca öğrenmen çok kolay, imkanlar geniş, dil öğrenmek her zaman bir kazançtır.
  • tiny penny  (31.07.15 08:34:10) 
iş hayatının profesyonel hayatın dili ingilizcedir. muhatap olacağın insanlar zaten ingilizce biliyor olacaklar, olmalılar. bilmiyorlarsa kariyerinde üst basamaklara çıkamazsın. peruda pazarda mango satmayacaksan ispanyolca çok lazım değil. bizim şirketin satın alma departmanında italyan, ispanyol, arap, koreli firmalarla hep ingilizce konuşulur, yazışılır. özet: ingilizcen mükemmel olsun gerisi teferruattır. hobi olarak öğren yine zararı olmaz. işe girerken cv dolu gözükür işe yarar belki.


  • kelepir  (31.07.15 09:22:00 ~ 09:27:54) 
meslek perspektifinden bakarsak yeni dil öğrenmek için harcayacağın çabayı mesleki alanda kendini geliştirmek için kullanman daha mantıklı. akademik hayat piyasadan daha tatlı geliyor muhtemelen.


  • zgrydn  (31.07.15 10:15:49) 
İngilizce yeterli tezine hiç katılmıyorum, herkes İngilizce biliyor. İngilizcem oldukça iyidir, yüksek lisansımı ABD'de yaptım. çalıştığım firmalar ve bugüne kadar çağırıldığım iş görüşmelerini de katarsak onlarca firma özellikle Fransızca bildiğim için benimle ilgilendi ve maaşımın en az dörtte birini de buna borçluyumdur.


  • tiny penny  (31.07.15 10:23:00) 
otomotiv ve dis ticarette calistim, hep ingilizce yetti ama ispanyolca da olsa belki daha kolay olurdu is bulmam. belki daha iyi maas verebilecek yerler cagirirdi gorusmeye. yani oyle direkt hayir denemez bence.

ayrica bir gun issiz kalirsan, ya da yaptigin isleri birakip baska seyler yapmak istersen, ya da ulkeyi tekrar terkedip baska bir yerde yasamak istersen, ispanyolca candir, cebinde dursun.
  • jimicik  (31.07.15 10:38:58) 
Elimdeki imkanlari kullanip Ispanyolca ogrenmeye basliyorum en azindan intermediate seviyesi yapabilirim. Satis pazarlama kulaga hos geliyor. Tesekkurler cevaplariniz icin dostlar.


  • melodysam  (01.08.15 00:22:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.