[]

bir başka kedi sahiplendirme işi / elazığ- (bu duyuruya fotoğraf eklenecek)

işyerinin arka bahçesinde bir kaliko 5 yavrusuyla geçinip gidiyordu. yavrular ayaklanalı 2-3 hafta olmuştu. anne kedi çok iyi bir anneydi. erkek kedilerle çiftleşmiyor, ama onlarla yemek paylaşarak falan yavrularını güvende tutuyordu. yavrular 2-3 aylıktı.
2 hafta önce bir felaket oldu. muhasebe işleri için çıktım, döndüğümde anne kedi yavrusunu çağırma feryadı atıyordu. gittim baktım, 3 yavru kayıptı. mahalleyi taradım, bir sarman yavrusunun ölüsünü buldum. bir beyaz yavru ve bir sarı beyaz yavru kayıptı (baba bembeyaz bir ankara kedisi, yavrular sarman ve beyaz, ankara kedisi gibi kürkleri).
elde kaldı bir sarman (dişi) bir de beyaz (erkek) yavru. kaliko ana iki üç gün çok nadir uğradı. tahminimce kayıpları aradı. ben de bombok oldum bir haftaya kendime zor geldim. yavruları beslediğimden beni görünce hareketlenirlerdi, bir çeşit bağ oluşmuştu...

neyse, geçen hafta yavrular biraz açılmaya başladılar. anne de tavır değiştirdi, artık yemek paylaşmıyor, erkek yavruyu kayırıyor biraz ama dişiyi pataklıyor sıkça falan. baktım bu yavrular da sokağa yöneldi.. durumdan vazife çıkardım ve yavruları arka pencereden içeri girip koyduğum mamaları yedikleri sırada tuzağa düşürüp paket yaptım, eve götürdüm. yalnız, etrafta dolanan bir dişi beyaz vardı, bir de onun yavrusu gelince iş büyüdü. ha bi de bende tekir bi yavru var evvelden.. oldu bende 4 kedi. evin taşıma kapasitesini çok aştı ekip.

şimdi ben elazığdayım. malatya ya da tunceli kolayca gidebileceğim diğer şehirler. eğer erkekleri, ankara kedisi denebilecek kadar bembeyaz, biri yeşil biri sapsarı gözlü iki afacan erkek kediden birini sahiplenmek isteyen varsa bu civarlarda, derhal bizzat takdim edebilirim kendilerine. yol parası biraz zorlar, yardımlara da açığım aslında..

capsler geldiğinde göreceksiniz, bunlar gerçek birer tüy yumağı. hem vahşiler, mesafeliler, hem de sevildiklerinde en şımarık en sırnaşık kediden daha insan canlısı oluyorlar. hem de tırmalama gibi huyları yok, sev beni diye sürtünüp duruyorlar.

tekir erkek ve sarman dişi için... onlara ben bakabilirim. sarman zaten vahşi ötesi. çoluğunuzu çocuğunuzu yer allahıma. onu kendime istiyorum. büyütüp vaşak yapacam. ama şu beyaz erkekleri bi alın be?

çok temizler, dötleri bile pespembe parlıyor, o kadar cüllop kediler. valla bak.

neyse işte böyle. sorumluluk sahibi olduğuna inanacağım birileri çıkar umarım. biraz üstte kalırsa berhudar olurum saygıdeğer mod abiler ablalar.

internetim yok evde, wifi bulunca şu an yanıma almayı unuttuğum telefonumdaki fotoğrafları da eklerim. görünce aşık olacaksınız, garanti ediyorum. çok sevimli oç.ler.

eğer bu civarda akrabanız-tanıdığınız varsa bi zarf atsanız şaane olur. eğer ben foto ekledikten sonra hayvan sahiplendirme sayfalarında paylaşırsanız da şaane olur. biraz dar durumda kaldım, evde yalnız değilim kalmalarının kararını tek başıma veremiyorum, kedilerin sevimli çağları geçiyor vb sebeplerden, gece vakti biraz çaresiz hissettim, idare edin.

fotoları yarın atarım inşalla. bi sahip buldurun be duyuru.. hadi be.

 
öncelikle resimlerini çekin, buraya ve facebook vs nereye bulursanız koyun.

beyazsa yavrular müşterisi çok olur.
  • mea maxima culpa  (31.07.15 00:43:00) 
Bir arkadaşım duyuruyla ilgileniyor. İrtibat için mail veya tel no gönderebilir misiniz ?


  • taauzaklarda  (31.07.15 01:21:49) 
e bizi çatlattın yeterince, ekle bir an evvel fotoğraflarını, mesafe çok alamayız ama görelim bari


  • su birikintisi  (31.07.15 01:25:43) 
fotoğrafları ekliyorum,
imgur.com
gecikme için üzgünüm, beyazlar erkek, hepsi kardeş değil, eski fotoğrafta anaları ve babaları ile birlikte olan 5 yavrudan 3 tanesi kayıp ya da ölü olanlar.
ikisi büyümeyi başardı şimdilik.
imgur fotoğrafları göstermedi, indirmeye basınca indirdi ama. sorun olursa.. olmaz umarım.
  • kargn  (06.08.15 23:54:38) 
çok güzel kedicikler umarım güzelce bakılabilecek yerlerini bulurlar. bir kaç yere söyledim ben de.


  • a darkness coming  (07.08.15 07:24:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.