[]

Canan Karatay

Simdi bu kadın ceza almış.
bir tayfa da takım tutar gibi kadini savunmuslar. Lan cahil, lise biyoloji bilginle neyi savunuyorsun amk.
ben bakıyorum. Yahu hic bir yorum yapamıyorum. Bana bu kafayı bi açıklayin bi


 
kadının tek eleştirilen ve ceza almasına neden olan şey hamilelik ve şeker yükleme testi ile alakalı olan söyledikleri,onun söylemleri nedeniyle gebeler şeker yükleme testi yaptırmak istemiyormuş. onun dışında söyledikleri kısımlardan ötürü ceza aldığını zannedip savunuyorlar galiba.


  • neferkitty  (31.07.15 00:15:58 ~ 00:18:55) 
bence kadın baştan sona mantıksız. 30-40 tane zeytin yiyin diyo çıkıp da. lan seslendiğin halka da azıcık mantıklı seslenirsin. 4 kişilik aile günde 150 zeytin yerse nereye varır. asgari ücretten haberi yok galiba. bende baştan güvensizlik yaratıyo kadın. tıbbi birikimimi bi tarafa atarak yazıyorum bunu.


  • shotgunwoman  (31.07.15 00:18:45) 
Kadın şeker yemeyin obez olursunuz kanser olursunuz diyor. Bunun doğruluğunu savunmak için alim olmaya gerek yok. Karşı çıkanlar da ya şişkolar oluyor ya da ticari zarara uğrayan insanlar oluyor. Aklı başında mantıklı birinin karşı çıkacağı bir durum yok zaten dediklerinde.


  • angelus  (31.07.15 00:20:14) 
ben mühendisim ama bu durumda taraf olacak kadar bişi biliyorum mesela. tarafımdan bağımsız olarak, lise biyolojisinin yanında halk sağlığı ile alakadar şeylere yorum yapacak kadar ilgim var bu meselelere. yani konuşurum panpa, doğal bence başkalarının da fikir beyan etmesi.

ha ama canan karatay son derece özensiz demeçler verebiliyor bazen. kitleye hitap etmek için bazı söz sanatlarını kullanmaktan kaçınmıyor. protein tozuna anabolik ilaç falan diyor, bazı tanımları esnetiyor vs vs. ben güvenmiyorum kendisine şahsen.

netice itibariyle, cahiller cahilliklerini gösterecekler. çok hırslanıyorsan, ne bilem, popüler bilim oku, ivan illich diye bi adam var, sağlığın gaspı diye kitabı var bilhassa onu oku. türk psikiyatri derneğinin dava ettiği eşcinselliği tedavi eden seksologları falan, kanserci profları, şifacı aktarları falan da takip et.

quackwatch diye bi site var, onu da tavsiye ederim.
  • kargn  (31.07.15 00:25:36) 
büyük ihtimal geçen çıkan bir yasa yüzünden ceza aldı. bildiğiniz gibi televizyonda bundan sonra o alanda uzmanlığı olmayan kimse konuşamayacak. ve o da alanının olmadığı alanlarda halka hitap ederek belirtildiği gibi hamilelik ve şeker yükleme testi hakkında konuştu.

şahsi görüşüm ise, azıcık mantıklı konuşmalı. takdir ederim çalışmalarını, neler okumuş neler görmüştür fakat, azıcık halkımıza uyarlasın ve adam gibi, yapılabilecek öğünler önersin. böylesine medyaya hakim bir uzman halkın düzelmesine yardımcı olmalıdır. "yav araştırdım sonuçlarıma göre günde 2 öğün en sağlıklısı yapın yapmayın banane" görüşüyle yaklaşmasını kesinlikle yanlış buluyorum. elindeki gücü ve popülariteyi doğru kullanmalı, halkı doğru yönlendirmelidir.
  • herseysoyledigimgibioldu  (31.07.15 00:29:51) 
bakın bu kadın belki eski zamanlardaki insanların yaşantısına iyi olabilecek faydalı şeyler söylüyordur. ama bugün marketten bir şey almayanınız var mı?

şampuandan diş macunundan içtiğin limonataya süte kadar katkılı ürünler kullanıyorken, salt bu kadının söylemleri ile yürümez. madem katkılı ürünler kullanıyorsun her gün vücuduna yok içtiğin kola ile yok o yok bu ile yapay şeker alıyorsun, o zaman çağın gereklerine uyup hastanelerden yararlanacaksın yararlanmak zorundasın. gebelikteki şekerini de ölçtüreceksin, gerektiğinde adaçayı, c-vitamini dinlenmekle geçmiyorsa antibiyotiğini de alacaksın. gebelikteki şekerinizi ölçtürmezseniz çocuğunuz diyabetik anne çoçuğu olabilir ve haberiniz olmaz gerekli tedaviyi alamazsınız. sorumlusu da, istediği gibi marketten alışveriş yapıp ama sağlıklı beslenmeye gelince canan karataya uyan siz olursunuz.

kimse kimseyi kandırmasın, vücudunuza eski dünyada olmayan birsürü katkı maddesi yapay madde alıyorsunuz ve bunlarda yeni hastalıklara yol açıyor. çözümü de yine yeni dünyanın ilaçları, tedavi yöntemleri. ozmn neymiş canan karatay eski dünyanın baştacı şimdiki zamanın ne diyo belki bir çay tarifi verir yaparım diyebileceğiniz bir hanımefendisi imiş.

ha dersen ben into the wild gibi modern dünyadan uzakta yaşayacağım al bu kadının kitabını başucu tacın yap.
  • mobydick  (31.07.15 00:30:06 ~ 00:36:12) 
O karı gibi mendebur olacağıma şişman yaşar genç ölürüm daha iyi.


  • cetoxim  (31.07.15 00:43:54) 
Uzmanlığı dışına cok çıkıyor. Protein tozuna dediklerinden sonra biraktim takip etmeyi. Duyuruda bile tonla adam var tvye ciksa bu kadindan daha dolu ve doğru konusabilecek.


  • gunde 3 litre kola icen adam  (31.07.15 00:47:43) 
Devlet takık kadına..kolestrolle ilgili soyledikleri kabul edildi..bi dönem önce sağlık bakanı ilaç şirketleriyle gizli yoplantı yapıp "kolestrol ilaçları" yalan olacak ayağınızı denk alın diye uyarıyor..savunma yapmıyorum ama upraşıyorlar bunu biliyorum


  • gadlemler  (31.07.15 02:03:33) 
Size çok basit br örnek vereyim; piyasadaki tüm meyve sularının kansorejen bileşik içerdiği tezini çıkaramayan doktora öğrencisine şahit oldum. büyük holdinglerden tehdit aldı, çünkü bu sektörden deli gibi para kazanan bir kitle var, her sabah ''sağlıklı'' diye çocuğunun beslenme çantasına meyve suyu koyan insanlar var. Canan Karatay da eminim holdinglerden buna benzer baskı görüyordur.


  • neferkitty  (31.07.15 02:06:10) 
O değil de sağlıklı beslenmeyi spor yapmayı 10 yıl fazla yaşamak için yapmamız gerektiğini düşünenler falan varmış okumamıştım ben cevapları. Bilmiş bilmiş oh ben gömüyom kekimi o zaman demiş bir de. Sen göm kardeşim, tam da duyuruyu açan arkadaşın sorduğu tayfaya giriyorsun sen. Durduğun hata 2-3 tane de pide göm sen.


  • gunde 3 litre kola icen adam  (31.07.15 02:12:18) 
parası yetmediği için protein tozu alamayan fakirlerin protein tozu diyince yerden yere vurması acayip hoşuma gidiyor ya birnevi kedi-ciğer meselesi :))

canan karatay recm edilmeli bence. madem bu kadar her şeyi biliyosun niye hortlak gibi 110 yaşında suratın var? azıcık bile genç kalmayı başaramamışsın.
  • yazar yazmaz yazan yazar  (31.07.15 09:00:06) 
Canan Karatay memleketteki gıda endüstrisinin pek hoşuna gidecek laflar eden biri değil. Kendini geliştirmekten uzak tecrübesiz diyetisyen/hekim tayfasının ezberlerine de pek uymayan laflar ettiğinden tepki alıyor. Her tepki de bir karşı tepki doğurur.


  • arnold schwarzeneger  (31.07.15 09:00:20) 
doğum yapıp işten ayrılan sekreterimiz, bu kadının şeker yüklemesi ile ilgili söylediği şeyler yüzünden eşinin ailesi ile tartışmak zorunda kaldı. eşinin dayısı, annesi vesaire kızın başının etini yediler bak canan hoca ne diyor asla yaptıramazsın(!) o testi diye. kız ikna edemeyince evden işe diye çıkıp yaptırdı zira konu bildiğiniz aile krizine dönmüştü. bu tarz uzmanların insanlar üzerinde böyle etkileri var, bu etkinin gücünü göz ardı etmemek lazım.

zaten sadece bu gebelere şeker yüklemesi ile ilgili aldı bu cezayı. bu şeker yükleemsi ücretsiz. yani yok ilaç lobisi, yok çekemediler falan demeleri bana da çok vahim geliyor.
  • Phoebe  (31.07.15 11:05:54 ~ 11:07:19) 
ilaç / gıda lobisi dediğiniz şey sen naparsan yap para kazanacak yolu bulur. hatta belki "organik" "doğal" etiketleriyle kat be kat para kırar. o kadar tehdit ediyor olsa zaten konuşturmazlardı tvde falan da.

sorun şu, karatay yanlış bir şey söylemiyor belki. ama "kıvırabileceği" şekilde skandal açıklamalar yapıyor. sansasyonel olsun diye can alıcı noktadan vuruyor. yumurta, tereyağı zararlı değil diyince yüz gram tereyağı ile yumurta yapar bu millet. benim diyetisyenim de yağı kısmadı, diyet ürün yeme dedi, beyaz undan uzak tutuyor hastalarını, ama karatay gibi ünlü değil. çünkü normal açıklamalar yapıyor.

şeker yüklemesi de ayrı konu. zaten bir risk varsa yapılır. doktor yapalım yükleme dediyse senin değerlerin risk teşkil ediyordur. güvenmiyorsan doktoruna başkasına git göster.

kısaca karatay iki gün sonra "kadınların tüm hayatı boyunca işlenmiş gıda ve şekerden uzak durup hamilelikte yüklemeye gerek duymaması gerekir" dese yine haklı olacak. neden? yazılı belge yok. karatayın akademik olarak bunu kanıtlayan, testleri, deneyleri, araştırmaları var mı? varsa da neden biz halka bunu söylerken bundan bahsetmiyor? profesör diye birine körü körüne inanmayı bırakıp kendimiz araştırsak böyle sorunlar olmayacak ama babam gibi adamlar karatay söyledi diye kafayı tereyağına gömebiliyorlar. tehlike bu.
  • pokerface  (31.07.15 11:16:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.