[]

Farklı İkametten Vize Başvurusu (Çek Cumhuriyeti)

Yine bir vize sorusuyla karşınızdayım.

Çek Cumhuriyetine vize başvurusu yapacağım ve istenen belgelerde ikametgah yok, ancak şöyle bir sıkıntı var. Çalıştığım proje gereği bir süredir İstanbul'da yaşıyorum haftanın 6 günü de çalışıyorum. Ancak ikametgahım Ankara'ya kayıtlı.

Şimdi ben Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğuna Vize başvurusu yapsam sıkıntı olur mu, git Ankaraya ordan çıkart derler mi? Çünkü mesela görev alanındaki illerde Ankara doğal olarak yok ?

Teşekkür ederim.

 
Sıkıntı çıkarma ihtimali var vfsnin. İş yerinden an itibariyle istanbulda görev yapmaktadır tarzı bi yazı yazdır. Sıkıntı olmaz o zaman


  • imo  (30.07.15 22:48:48) 
2 sene once bize yapmislardi, ankaradan alin diye geri gondermislerdi.


  • malwethiel  (30.07.15 23:11:03) 
Ama Çek Cumhuriyeti vizeyi kendisi veriyor VFS ilgilenmiyor. Telefonla da arıyorum sormak için açıp geri yüzüme kapadılar bugün 3-4 kere. O şekilde de soramadım :/


  • laplace in hicbir sey bilmeyen oglu  (30.07.15 23:11:22) 
Dediğim gibi bir yazı alırsan şirketinden sıkıntı çıkarmazlar


  • imo  (30.07.15 23:36:26) 
Daha yeni aldım. İkametgahım İstanbul'daydı, Hatay'da çalışıyordum ve Hatay Ankara'ya bağlı. İstanbul'da yaşadığımı ispatlamamı istediler. Yanımda vukuatlı nüfus kayıt örneği olmasına rağmen kabul etmediler, fatura ve muhtardan ikamet belgesi istediler. İstanbul kesinlikle kabul etmiyor.


  • evrim halkasi  (30.07.15 23:54:07) 
Çek Cumhuriyeti için ben de vize almıştım. Çok dikkatli kontrol ediyorlar. Hatta şöyle söyleyeyim. Başvuru formunu A4 boyutunda çıktı almıştım normal olarak, ancak ilginçtir ki o zaman A3 boyutunda istiyorlardı. Bu sebeple vizeye o zaman başvuramadım, yeniden çıktı aldım ve randevu alıp başvurdum. Adana'da ikamet ettiğim için de Ankara'dan almak zorunda kaldım.


  • Traveller  (31.07.15 15:17:06) 
@evrim halkasi;

Tam anlamadım durumu. Aynı durumdayız. Sen şimdi Ankara'dan mı başvurdun da alamadın yoksa İstanbul'dan mı başvurup alamadım.

İşyerindeki personel iş yerin İstanbul olduğu için buradan başvurman da sıkıntı olmaz demişti.
  • laplace in hicbir sey bilmeyen oglu  (31.07.15 19:11:48) 
İstanbul'dan başvurdum. Ama dediğim evrakları tamamlayınca aldılar başvurumu ve vizem çıktı. Yani olması gereken ikamet adresi. (eğer Erasmus öğrencisi değilsen.) Şirket neye dayanarak dedi bilmiyorum ama bence konsolosluğu aramanda fayda var.


  • evrim halkasi  (31.07.15 21:43:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.