[]

Mutsuzluk

Hicbir sekilde cozumu olmayan problemleriniz olsa, oldurmeyen ama surunduren cinsten.
Parasizlik, ailevi sorunlar, annenin hasta olmasi, ayriliklar, hayal kirikliklari. Kapiya dayanan borclular.
Tum bunlarin icinde cildirir gibi 7/24 aglamamak icin ne yapmak gerekir? Nasil motive edeyim kendimi? Depresyondayim zaten orada kusku yok, insanlara da cok cok cok kotu durumda degilsem hep neseli gorunurum, herkes benim cok mutlu oldugumu dusunur. Ozellikle annemden cok saglam sakliyorum durumlari, gercekten azicik da olsa mutlu hissetmek icin ne yaparsiniz? Dizi falan mi izleyeyim? Napayim ben.
Oylesine actim aslinda yahu bunu da. Siz napiyorsunuz her sey en dipteyken ve hicbir cozum umudu yokken mutlu olmak icin? Ya da en azindan mutsuzluktan cildirmamak icin diyelim

 
Etrafımızda sürekli bi' mutluluk zorunluluğu olgusu var, oysa herkes her an mutlu ve neşeli takılmak zorunda değil. Sürekli mutlu olunsa mutluluğun bi' anlamı olmaz zaten, o yüzden neşeli görünmeye çalışmamak belki sizi biraz rahatlatabilir.

Sorunlara gelince, sorunlar hep var ve hep olacak. O yüzden kendinizi ''şu şu sorunlar yüzünden mutsuzum işte, olmuyor olmuyor.'' diye yıpratmayın sakın. Hele ki iç huzurunuzu kaçıracak kadar. Bence huzur, mutluluktan daha önemli. Mutsuz olabilirsiniz ama huzursuzsanız iş biraz zıvanadan çıkıyor. Hele ki bu huzursuzluk kendini suçlama ya da pişmanlık eksenindeyse.
Mutlu hissetmeye uğraşmak yerine kendinize huzurlu ortamlar sağlamaya ve kafa dinlemeye ne dersiniz? Sevdiğiniz mekanlar, müzikler, kitaplar, filmler...
  • o my god they killed kenny  (30.07.15 21:43:15) 
Huzursuzluktan geberiyorum, hayatimda hic bu kadar huzursuz olmamistim. Ne yapayim bilemiyorum. Anneannemi kaybettim yakinlarda onu ozluyorum. Cilgin gibi sigara iciyorum, olmekten de cok korkuyorum. Surekli ellerime falan bakip nasil curuyeceklerini dusunuyorum bir gun.


  • yalnizliktan devren kiralik  (30.07.15 21:49:05) 
Korkularini anlayabiliyorum.ben de cok tuhaf seyler dusunuyorum,bunaliyorum bazen.sevdigin bir seyi yap lutfen ve yalniz kalmamaya çalış.benim buradan tanidigim tatli insanlar var.onlar bana terapi gibi geliyolar.birsey yapmiyorlar aslinda sadece varlar.yalniz kalmiyorum.


  • safsafinaz  (30.07.15 21:56:20) 
sen herşeyden önce çık bir hava al, yakın bir arkadaş çağır gidip iki lokma güzel bir şey yiyip serin bir yerde oturup konuşun biraz, gelebilirse akşam seninle kalsın sohbet edip bi iki bira için, bu durumda jet bir çözümden ziyade bir nefes alamaya ihtiyacın var, yap bunu.


  • su birikintisi  (30.07.15 22:01:08) 
sorunlarının neden çözümü olmadığını düşünüyorsun. Bazen hep üstüste gelir sorunlar ama hep öyle kalmaz. Psikiyatriste gitmeni öneririm.


  • rock n roll  (30.07.15 22:01:50) 
Dediklerinizin hicbirini yapacak durumda degilim maalesef. Hayatimdaki en yakin 2 insanin biri italyada biri kanadada. Psikolog falan da hikaye oluyor mevcut durumumla. Bu her boka cozum bulmayi beceren kafanin icinde bu isi cozmem lazim. Aglamak istemiyorum oncelikle bu cozulecek. Ne yapacagimi bulacagim. Bulmak zorundayim. Keske kopegim olsaydi.


  • yalnizliktan devren kiralik  (30.07.15 22:05:06) 
Hani boyle cok pis rezil olursun bi yerde, dizlerinin ici titrer ya. Surekli oyleyim ben. Bi relax anim yok. Biktim.


  • yalnizliktan devren kiralik  (30.07.15 22:07:14) 
Her boka çözüm bulan beyninize fazla yüklenmeyin. Siz huzur istiyorsunuz, değiştiremediğiniz koşullara çözüm yaratmak istiyorsunuz, kendinizi yenilemek istiyorsunuz. Bunlar pat diye olan şeyler değil ki.
Sizi sizden daha iyi tanıyan kimse yok; mutlaka çözümü bulacaksınız, zamanla düzelecek, bundan emin olun.
O zamana kadar, kendinizi yıpratmadan/kısır düşüncelere girmeden çözüm aramaya çalışın.
Bu noktada benim de tavsiyem: bedeni yormak.[Ama ağlayarak değil; ağlayarak sinirinizi yıpratıyorsunuz.] Profesyonel bi' spor olmak zorunda değil: deli danalar gibi koşmak olur, dünya zombi istilasına uğramışçasına yürümek olur, hayatınızın tek amacı ev temizlemekmiş gibi saatler süren temizlik yapmak olur... İşiniz bittiğinde pestiliniz çıkmış olmalı.
Sonucu göreceksiniz.
  • o my god they killed kenny  (30.07.15 23:03:37) 
o my god they killed kenny +1


  • su birikintisi  (31.07.15 00:12:43) 
ben 21 yasimda bezdim valla.. 4 saat uykuyla ayaktayim sabaha kadar da uyumadan calismam gerekiyor. ki bu su anda beni resmen mutlu eden bir durum cunku en normal derdim bu. su yasimda yillardir koskoca insan sorumluluklarini yuklenmekten yildim.


  • yalnizliktan devren kiralik  (31.07.15 01:02:51) 
öncelikle ağlamanın sonu asla yok. öncelikle bundan vazgeçmelisin. tarihte ne zorluklarla neler başaran insanlar var. tabi ki onlar özel insanlar ve kimse senden onlar mükemmel olmanı beklemiyor ancak bu da düştüm madem uzanayım ben şuraya anlamına gelmiyor. kendine güvenip birşeyler yapmalısın. bu kötü durumu düzeltmek için. çünkü ağlamak ve dizi izlemek ile bu durumların geçmesi gibi bir durum söz konusu değil. ilk başta mutlaka kendine güven. hayatta tek olduğunu düşün ve böyle hisset. sonra hayallerine koş. yorulduğunda dinlen ama hedefine kitlen. sakın erteleme bunu. problemlerinin bir çoğunu çözmek tamamen senin elinde. sadece annenin hasta olması dışında. ona üzüldüm. çok geçmiş olsun. ama dediğim gibi elinde -10 moral varsa bunu -2 ye de çekebilirsin. inan ki para, sevgili vb. problemler zamanla çözülür. yeter ki bir yerden başla.


  • greenshadow  (31.07.15 02:12:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.