[]

dershaneye gitmeli miyim?

12. sınıfa geçtim ygs- lys kasıyorum şu an. tm öğrencisiyim Ankarada yaşıyorum.

şimdiye kadar hiç faydasını göremedim dershanenin. adam gibi bir dershaneye kaydolmak en az 11 binden başlıyor 20 bin arasında değişiyor. bu dershane işlerindeki karambol durumu adamların uçuk fiyat vermesine sebep oldu sanırım.

ben şahsen hiç gitme taraftarı değilim. hem çok yüksek bir mebla hem de kendi başıma halledebileceğimi düşünüyorum. türkçe ve edebiyatım iyi. onlarda sıkıntı yok. geriye sosyal dersleri ve matematik kalıyor.

matematikten dönem başında özel derse başlayacağım. sıkı bir çalışmayla istediğim neti elde edebilirim. sosyal dersleri de konu çalışıp test çözümüne bakıyor. bence dershanelik bir durum yok ama ailem sürekli ısrar ediyor. son senem olduğunu bir sene kaybetmemem gerektiğini ücreti neyse karşılayacaklarını söylüyorlar. evet onlar da haklı biryerde.

ben en iyi öğretmenin kendim olduğunu anladım. çünkü önceki senelerde ben ygs matematiğini yapamazken bana lys konularını dayattılar. hiç kimse de yamuklu kardeşim gel sana ygs'den başlayalım demedi. rehber hocaları bunun için varlar değil mi?

bana yardımcı olan rehberlik hocaları olmadı. daha çok köstek oldular diyebilirim. çünkü hazirandan temmuza kadar oturdum evde ygs matematik konularını internetten izleye izleye hallettim.

evet işin özet kısmında ben kendim başarabileceğime inanıyorum diyorum. dershaneye gerek var mı siz ne dersiniz?

not: dershanenin deneme sınavlarında başarını görmen lazım diyenler olacaktır tahminim. zaten sürekli kendim deneme çözeceğim netlerime göre karar az çok belli oluyordur sanırım başarı sıralamam?

 
oha lan 11bin 20bin ne öyle, ben lise sondayken 1.5 liraya kaydolmuştum.. dershanelerin deneme sınavlarına girmen şart değil bazı yayınların denemeleri oluyor para verip giriyorsun ve girenler arasında sıralama yapıyorlar.


  • masa penisi  (30.07.15 20:50:08) 
@masa penisi evet ne yazık ki öyle. ankara üçler dershanesi 12.750 dedi. matfen 11000 dedi. akademi diye bir yer buldum orası da 6.000 dedi ancak 2004'den bu yana mezunları hiçbir yere girememiş neredeyse. en yükseği hacettepe falan. nesibe aydın vs. de zaten 14.000'den aşağıda istemiyorlar.


  • yamuklu sucurta  (30.07.15 20:53:20) 
netlerden ziyade bence ufak da olsa bir topluluğun % kaçlık bir kesiminde olduğunu görebilmek için dersane sınavlarına girmelisin. bazı seneler sınav birincileri tama yakın yaparken bazen onların netleri de yüksek olmuyo. yani netleri sınavın zorluğu belirliyo ama bence önemli olan sıralaman. evden halledebilirisin ama girebildiğin dersane denemelerine girmelisin bence.


  • shotgunwoman  (30.07.15 21:02:33) 
Dershaneye gitmeyipte iyi bir sekilde hazirlanabilirsin,tamamen bu senin elinde.
Matematik icin behzat rasuli'yi oneririm

  • diss0640  (30.07.15 21:20:49) 
Ben bu sene üçlere gittim kardeşim yarım dönemde bıraktım kesinlikle gitme özel ders al. Kesinlikle diyorum.


  • cibiliyetsiz adam  (30.07.15 21:32:14) 
bence burda kilit nokta kendi kendine halledip halledemeyeceğin değil. çalışma durumun. dersaneye gitmeden kendi kendine ne kadar çalışabileceğin. eğer çalışma konusunda sıkıntın yoksa üstesinden gelebilirsin. ama çözemediğin soruları soracağın sana yardım edecek kişiler de önemli. bence sınavlara hazırlık konusunda en önemli nokta o, çözemediğin soruları iyi şekilde birilerine çözdürmek. bu konularda genel olarak sıkıntı yaşamam diyosan gitme dersaneye, hakkaten uçukmuş fiyatlar.


  • bir garip seyyah  (30.07.15 21:36:33) 
Doğrusunu bulabilirsen ciddi manada yardimci oluyor. Mfciydim ben, lise konularinin (teeey en baştan beri hepsi) en az yarısının adını dershanede duydum. Okuldakiler siklemedi, ben de siklemedim 12ye geçince top dershaneye döndü o yuzden.

Ha ama dershaneye gidersen de ipi sakin onlara bırakma. Lysye 3 hafta kala organige baslayan bi kimyacimiz vardı mesela, akıllara zarar. Benim hedefim cok yuksek değildi koymadi bana. Ama sinifta sinirden kendini tutamayan cok kişi vardı.

Eksiklerim 1-2 dersten, kalanlari kendim kesin hallederim diyorsan onlardan ozel ders al gitme. Sınavı demişler zaten.
  • gunde 3 litre kola icen adam  (30.07.15 22:00:08) 
dershanenin sınavları dışında pek bir yararı yok aslında, hatta gereksiz yere insanı yoruyor da. bir de bu aralar yine haberler çıkmaya başladı, eski dershane sistemi olmayacak, sınırlı sayıda ders verebilecek gibi şeyler. benim de kafam karıştı.. eğer bir dershaneyle sadece sınavlarına girmek için anlaşabilirsen çok iyi olur, fiyatlar çok yüksekmiş zaten. özel ders de alacakmışsın, sen de çalıştıktan sonra niye halledilmesin ki


  • vacigok  (31.07.15 00:22:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.