[]

Buzdolabı genişlik?

Oturduğum evde ankastre tipi ufak bir mutfak tezgahı ve hemen bitişiğinde bir buzdolabı bölmesi var. Bir süre ufak buzdolabı ile idare ettim ama artık iyi bir dolap almak istiyorum. Ölçtüğümde genişlik tamı tamına 73 cm görünüyor. minimum 500 lt hacimli bir dolap almak istiyorum ve karşıma sürekli 74 cm genişlik çıkıyor.

1- İnşaatı yapan adamlar 73 cm'i neye göre belirlemiş olabilir?
2- Acaba 74 cm olarak belirtilen dolaplar kapağın gerisinde kalan kısmıyla bu 73 cm'e bir şekilde sığabilecek şekilde olabilir mi (bu her şeyi çok mantıklı kılar)
3- 73 cm genişlik, 190 cm yükseklik ve 60-65 cm derinlikteki bölmeye uygun min 500 lt hacimli buzdolabı önerileriniz varsa çok işime yarayabilir.

 
Herhangi bir çeyiz mağazasına veya beyaz eşya dükkanına girsen aydınlanırsın burada pek bununla ilgili insan çıkmaz.


  • apartman teyze  (30.07.15 20:04:35) 
Bi tane cikti sansina:)

Samsungta 70 cm 72,5 cm dolaplar var.

Net anlasilsin diye sorayim mutfak ankastre buzdolabi bolumude ayni sekildemi yoksa alta ufak dolap koyup kapakmi yapmislar?bizde genelde 54 cm lik ankastre dolaplar kullanirlar,bu yuzden soruyorum.

70 cm lik normal dolapta 400-450 litre hacmi rahatlikla bulabilirsin.
  • cizgilipijama  (30.07.15 20:44:02) 
@cizgilipijama, cevap için teşekkürler.

73 cm genişlik ve 190 cm yükseklik olarak 4 köşe bir bölme var. ben 70 cm almak durumundayım gibi duruyor. ama 74 cm kısa dolap yerine 70 cm 185 boy dolap alınca 470 litreyi bulabiliyorum gibi duruyor. bu da herhalde hacim olarak uzun vadede beni mutsuz etmez diye düşünüyorum son durumda. yoksa zaten başka şansım yok.
  • tamam  (31.07.15 09:22:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.