[]

millet neden sigara içiyor?

stres mi alıyor, huzur mu veriyor, boşluktan mı nedir?

27 yaşına geldim, sigaram yok. ama alkolü kilo sebebiyle bıraktım gibi ve bir şeylere sarasım var. başlamamak, bırakmak tabi ki en doğrusu ama kimyasal olarak ne gibi bir etkisi var da insanlar başlayıp bırakamıyor? ben bir iki kere denedim, ağzımdan duman çıktı başka bir şey hissetmedim yani. ortaokuldan beri içen arkadaşlarım var. neden yani?

danke.

 
can sıkıntısı. hayatımda en çok 6 aylık askerlik döneminde sigara içtim. o da abartı değil günde en fazla 3,4 tane. bırakmada da sorun yaşamıyorum. aylarca içmem aramam hiç. ama bazen canım sıkldığında stresli olduğum zamanlarda bir iki tane içebiliyorum. nikotin denen şey rahatlama veriyor biraz


  • grid  (30.07.15 16:53:36) 
Ozenti daha cok ilk baslarda. Sonrasinda cok keyif veriyor. Akabinde bagimlilik. İcme istegi. Yoksa sogukta ayazda sicakta mal gibi disarilarda bosuna izdirap cekmiyor millet.


  • 2006  (30.07.15 16:54:29 ~ 16:55:27) 
sigara içmeyenler otobüs beklerken falan ne yapıyor bende onu merak ediyorum mesela. Ya da bi arkadaş ortamında birayı ne ile tamamlıyor. Garip ya.


  • kaderimse np  (30.07.15 16:56:22) 
Sevmeyenlerin suratina uflemek icin iciyorum.


  • rayde  (30.07.15 17:02:25) 
aptal olduklarından içiyorlar. kendimden biliyorum. iradeyle falan alakası yok. nikotin bağımlılığının farkındayım ama 2-3 gün içmedikten sonra tamamen ortadan kayboluyor. 12 yıldan sonra 4 ay sigara içmedim ve can sıkıntısından (aptallıktan) "amaan kahveyle içiveririm hafta 1 kez nolcak" deyip yine eski alışkanlıklarıma dönüp günde 2 paket içmeye başladım. şimdi sporu yüzmeyi falan bahane edip yine bırakıcam ama eminim ki bi noktada yine başlıycam. hiç bulaşmaya gerek yok. sigara içmezken emin ol çok daha mutlusun.

sorunun cevabını tekrar vurgulamak istiyorum: aptallıktan.
  • click here to see her naked  (30.07.15 17:05:07 ~ 17:05:23) 
bi kere cok güzel bir social facilitator. sigara icen kesimle muhabbete girmek falan inanilmaz kolaylasiyor. ikincisi oral dönemle ilgili olsa gerek agzimizda bisey olsun istiyoruz (xD) kimyasal olarak da bagimlilik yapiyor tabi, ama icine cekmen gerekiyor öyle agiza alinca hissetmezsin tabi, icine cekmeyi de hemen beceremezsin.


  • hophophoba  (30.07.15 17:05:10) 
Sigara normalde olmayan bir boşluk yaratıyor. Sonra da o boşluğu doldurmak için sigara içme ihtiyacı hissediliyor. Sigara içmeyen insan biranın yanında sigara aramıyor çünkü vücudun halihazırda öyle bir ihtiyacı olmuyor.


  • sesee  (30.07.15 17:11:21) 
içine çektiğinde ilk başlarda hafif kafa yapıyor, sarhoşluk gibi ama tam olarak öyle değil. bildiğimiz sigaralarda 88 tane kimyasal var herhalde, bir süre sonra bağımlılık yaptığı gibi yediğin içtiğin şeyleri "tamamladığına" inanıyorsun. oysa ki böyle bir şey yok. otobüs beklerken ya da biranın yanında sigara arama dürtüsü, sigarayı bıraktıktan bir süre sonra kaybolmaya başlıyor ve kendi kendine "ne kadar malmışım" diyorsun. otobüs beklerken etrafına bakınmaya, telefonla oynamaya falan başlıyorsun. biranın da tadını alıyorsun. ille bir şey yemek istersen fıstık yiyorsun, patates kemiriyorsun.


  • orient blue  (30.07.15 17:20:23) 
Normalde beyinde doğal yollarla salgılan dopamin endorfin serotonin gibi hormonlar sigara içenlerde salgılanmayı durduruyor, reseptörler sadece sigara gibi uyarıcılarla harekete geçmeye başlıyor. İnsanlar bu nedenle bırakamıyorlar ama bu bahane değil tabii hepsinin amk, leş gibi kokuyor ibneler.


  • angelus  (30.07.15 17:26:30) 
Ağzımdan duman çıktı diyorsan sen sigara içmemiş sigarayı ağzının içinde gezdirip dışarı üflemişsin. Bu sigara içmek olmuyor. Sigarayı ciğerine çekeceksin. Ha başlanacak bir şey değil tabi. Yani aklı olan düşünmez bile.


  • oziloz  (30.07.15 21:15:26) 
Alışkanlıktan. Özentilikle başlanıyor genelde - lise çağında kendini yetişkin gibi hissetmek için başlıyorsun salak gibi, bağımlılık yaratıyor bırakmakta zorlanıyorsun. Üniversite dönemine kadar sigara içmeden gelen kadınlar sonradan başlamaz genelde, erkekler bazen askerlikte de başlayabiliyor "sigara muhabbeti/molası"na katılmak için. O kısmı da sigarasız atlatabilirse sonradan başlayanlar çok az.

Sigaranın en kötü alışkanlığı nikotin değil de el alışkanlığı. Uzun zaman sigara içenler bırakınca onun yerine yapacak şey bulamıyor. Allen Carr'ın sigarayı bırakmak için bir kitabı var, o kitapta bundan da epey bahsediyor, baş etmek için yollar öneriyor. Sigara içen herkese öneririm. www.dr.com.tr
  • iamelf  (01.08.15 21:08:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.