[]

Anksiyete Bozukluğu

Arkadaşlar merhabalar, iki gün önce nihayet bütün yaşadıklarımın ardından anksiyete bozukluğu ve panik atak teşhisi koyuldu.Cipralex ve Tranko buskas ilaçları yazıldı.İlaçlara başladım iki gün kullandım yarım olarak, bir hafta sonra tam olarak kullanmaya baslayacağım.şimdi benim sizden görüşlerinizi alma sebebim şudur ; gelecek dönem yani ekimde erasmus ile yurtdışına cıkacagım, orada bulundugum süre içinde terapi randevularına gidemeyecegim , bu arada teşhisi rizede hastanede aldım, istanbulda yaşıorum aslında orada da randevu aldım, oradaki doktora böyle bölye ilaçları kullanamya basladım işte iki hafta oldu başlayalı demeyi düşünüyorum.Aynı zamanda son 3 4 ay çok kötüydü benim için sürekli çarpıntılar,krizler gibi gibi.Şimdi kullanmasam derse ki sen erasmusu bitir sonra başlarız tedaviye ya orada yaşarsam diyorum, erasmusa gitmem gerek fırsat ayagıma geldi.Ne yapsam bilemedim şöyle olsa gidene kadar 2 terapiye gitsem ilaçları da kullansam yurtdışında nasıl olur ? Bizzat bu süreci yaşayanalr görüşlerini paylaşırlarsa sevinirim biraz uzun oldu ama elimde değildi.Teşekkürler.




 
gideceğin ülkede ilaçlarını almanla ilgili (sigorta vb) sorun olmadığı müddetçe kullanabilirsin bence. okulun medikosuna filan gidersin orada burdaki gibiyse sistem. ilaçları 1 ay kullanıp bırakman pek doğru olmaz çünkü. İstanbul'daki doktoruna gidip içini rahatlat bence.


  • red g  (30.07.15 15:23:06) 
cipralex e birkere başladın mı en az 6 ay kullanman gerekiyor,6 ay sonra dr kontrolun de devam edip edilmiyeceğine karar veriliyor.ona göre planlama yap.


  • jamswety  (30.07.15 16:05:42) 
mor bembombom yani daha terapilere başlamadım. İstanbulda doktora gidince böyle böyle ben ilaç kullanmaya başladım ama yurtdışına çıkacağım eğitim için , şimdi hiç kullanmasam dayanabilir miyim bilmiyorum diyeceğim ama sadece ilaç kullanmakla çözülmez tabi de bu arada cipralex gerçekten uçuruyormuş arkadaşlar bu nasıl bir rahatlık bir halsizlik de var yanında.red g okulun medikosu yokmuş ama ilaç alabilirim gibi geliyor bu arada arkadaşlar yazdırabilirim buradan değil mi yoksa ?


  • Murteza  (30.07.15 17:00:01) 
Terapi ile kontrol değil, bildiğimiz terapiden bahsediyorsunuz değil mi? Türkiye'de bunu yapan, kabul edecek bir doktor var mı bilmiyorum, ama Amerika'da falan var, burada da kabul edebilecek bir terapist bulabilirsiniz belki; uzaktan terapi. Örneğin Skype üzerinden video chat ile terapi yapılıyor. Siz ücreti havale gibi bir yöntemle gönderiyosunuz. Bir sorun bakalım doktora kabul edecek mi, yoksa başkalarına da sorun.

Yabancı diliniz iyiyse ve maddi olarak karşılayabiliyorsanız gittiğiniz yerde de terapi alabilirsiniz. İlacı yani tedaviyi ertelemenizi önermem. Yurtdışında da ilaç var, orada da devam edebilirsiniz.

Ekim'e halen daha iki ay var. Sorunlarınızı ve anksiyete bozukluğunun şiddetini bilmiyorum ama iki aylık terapi de size yeterli gelebilir. "Bizzat bu süreci yaşayanlar" diyorsunuz ama her durum farklıdır, bir başkası iki terapide iyi hisseder, diğeri aylarca/yıllarca devam eder.

Yurtdışı size iyi de gelebilir, belli olmaz. Oraya gidince durumunuz hafifleyebilir, dikkatinizi orada başka şeylere verince deyim yerindeyse panik atakları kaçırabilirsiniz.

İlaç için de, antidepresanlar ilk başlanıldığında yan etki gösterebilirler. Ekim'e kadar bu yan etkiler büyük ihtimalle aşama aşama tamamen kaybolmuş olur.
  • iamelf  (01.08.15 21:18:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.