[]

ısrarla gözünü üzerimden çekmeyen adam

her sabah batıkent metrosuna bimnek için beklediğim kızılay istasyonunda bir adamla karşılaşıyorum. peronun bir tarafında ben oluyorum o da karşı tarafında oluyor. tren gelince aynı vagona binip gidiyoruz.

ama bu adamı diğer yolculardan ayıran şey peronun karşı tarafından gözünü dikip ısrarla bana bakması. ilk günlerde 'yok canım bana öyle geliyor' dedim aldırmadım. bu haftadan itibaren ise eminim artık dikkatle bana baktığına. çıldırıcam! bildiğin göz hapsindeyim. başımı öteye çeviriyorum, başka yerlere göz gezdiriyorum, kitap okuyorum ama gözümü ne zaman kaldırsam bu adamın beni izlerken yakalıyorum ve kendisini gördüğümü bildiği halde bakmaya devam ediyor. dün artık dayanamayıp ben de ısrarla bakmaya başladım ama hiç rahatsız olmuyor adam. asma ben çok rahatsızım, kişisel alanıma giriliyor.

peronda başka yerde beklemek söz konusu değil, böyle piç kuruları rahatsız etti diye hep beklediğim yeri değiştirecek değilim. bunun dışında
- kendisi hakkında ne yapabilirim?
- trende giderken yanına gidip 'seni şikayet ederim' diye tehdit etsem yasal dayanağı var mıdır?
-

 
Iri yari,kavgadan korkmayan bir amca,dayi,abi,arkadas vb.bir yakininla bin metroya aklini alsin elemanin ya da derdi neymis konussun...


  • harakii  (30.07.15 09:02:49) 
Er kişi al bir sabah yanına.


  • arnold schwarzeneger  (30.07.15 09:05:17) 
bakışlara suç yok...


  • hasansabbah  (30.07.15 09:06:17) 
Beğenmiş ve iletişim kuramayacak pısırıklıkta biri olabilir mi?
Baktığını ve huzursuz olduğunu farkedip rahatsız etmekten mutlu olan biri mi?

  • lcha  (30.07.15 09:13:28) 
rahatsız olduğunu ve neden her sabah göz hapsinde tutulduğunu sor, utandır pezevengi. ertesi gün bakmaya devam ederse bu sefer herkesin içinde yüksek sesle uyar. hala ısrarla bakmaya devam ediyorsa tekrar bir çaresini düşünelim. ben bile sinir oldum şerefsize. bu itler yüzünden kız kardeşimi yanıma alıp gezemiyorum, yanında ben olmama rağmen yiyecek gibi bakıyorlar 16 yaşındaki kıza.


  • tolga asp  (30.07.15 09:16:03) 
@lcha
bilemiyorum, poker face bir adam bu. ayrıca 50 yaşlarında, saçlarının eşit rengine bakılacak olursa saçını bıyığını boyayan, uzun boylu bir adam bu. hoşlanma bakışı atacak bir tip değil yani.

  • in pyjamas  (30.07.15 09:25:11) 
gidip konuşmam diyorsanız parmağınıza yüzük takın. bakmaya devam ederse de yanınıza birini alıp gidin.


  • boyalı kuş  (30.07.15 09:36:58) 
Ben devamlılık arzettiği için bunun taciz olduğunu düşünüyorum. Etrafta insanlar varken, rencide etmeden kibarca, "beyefendi bakışlarınızdan rahatsız oluyorum. lütfen beni seyretmeyin" demek mantıklı bir çözüm olabilir. sayko değil de sadece awkward bir adamsa kurtulursun. baktın devam ediyor. işin içine bir erkek sokmakta fayda var.


  • twelfth  (30.07.15 09:37:55) 
"beyefendi bakışlarınızdan rahatsız oluyorum. lütfen beni seyretmeyin" çok daha kışkırtıcı ve tahrik edici bir cümle. sakın böyle bir şey deme. adamı temiz bir dövdürmen lazım burası türkiye burada böyle. polis molis bulaştırma sakın adam iyice bilenir sana. temiz bir dayak işinin bitirir ama.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (30.07.15 09:41:03) 
kafayla "sen hayırdır" işareti yap. bende işe yarıyor. yaramazsa b planı buluruz :)


  • pokerface  (30.07.15 09:46:13) 
@pokerface
onu yaptım, aynı şekilde karşılık verdi.

@reso aga, @douchebag
ne demek istediğinizi anlıyorum fakat durum bu değil şu an. kim olsa rahatsız olurum, şikayet ederim. kişisel sınırlarım konusunda çok hassas bir insanım. bunun kadını erkeği, erkeğin kaslısı yaşlısı yok. ısrarlı şekilde göz hapsinde tutulmak insanı rahatsız eden bir davranış.
  • in pyjamas  (30.07.15 10:10:49) 
"rahatsız oluyorum litfin bakmayın" yerine yüksek sesle "sen hayırdır birader" minvalinde bişey söyleyebiliyosan git söyle. yok söyleyemiyosan durduğun yeri değiştir. hem rahatsız oluyorum diyosun hem adamın bakacağı yerde durmaya devam ediyosun. ben karşıdan tehlikeli tip gelince kaldırım değiştiriyorum, adımlarımı hızlandırıyorum. metroda biri gözleriyle yiyorsa kalkıp başka vagona geçiyorum. çok basit. sen "piç kurusu için durduğum yeri değişemem" diyosan o da "karının teki rahatsız oluyo diye baktığım yeri değişemem" diyecek. büyük şehirde yaşamanın 2 değişmez kuralı:
1)seni rahatsız eden şeyi değiştir
2)değiştiremiyorsan uzaklaş

hayat böyle şeylerle can sıkmak için çok kısa. başka yere geç olsun bitsin.
  • littlejack  (30.07.15 12:44:58) 
yok bu bi babayiğit bir arkadaşın, götür iki laf etsin, ya da tokatlasın görsün gününü oç.


  • ravenudon  (30.07.15 13:10:23) 
bir abin, baban, sevgilin varsa ona bu durumu anlat. metroya onunla bin. sonra sana bakmaya başladığında abin/babam/sevgilin adamın derdinin ne olduğunu öğrensin. 50 yaşında falanmış. kolay dövülür o.


  • nickini degistiren yazar  (31.07.15 23:37:47) 
5 dakika erken bin metroya? ilk sefere mi biniyorsun?


  • shotgunwoman  (31.07.15 23:40:40) 
@playing star again
sonradan düşünürken o ihtimal benim de aklıma geldi. o nedenle bir şey denemeye karar verdim. ilk başta dediğim lafı geri alıp peronda yerimi değiştireceğim. o kaldığı yerde hala tam karşısını süzmeye devam ederse ben "tamam benimle bi derdi yokmuş" derim. ama yok kaldığı yerden benim olduğum tarafa dönerse veya peşimden o da yerini değiştirirse o zaman yukarıdaki önlemlerden birini almaya mecbur kalacağım.

  • in pyjamas  (01.08.15 18:03:11) 
bence öyle yavşaklarla muhatap olma. saatini değiştir. aynı metroya binme. işe biraz erken git, bir süre başka araçlarla git vs vs

seni korkutmak istemem ama psikolog bi hocam bir hikaye anlatmıştı. sanırım hastalarından birinin hikayesi.
her sabah işe giden bir kadını otobüsüne kadar takip eden bir adam varmış. her sabah ısrarla onun peşinden gelir, otobüsü gelene kadar süzer kadın bindikten sonra geri dönermiş. bir gün kadın durakta bir adamla konuşmaya başlamış, arkadaşı galiba...
takip eden eleman sinirlenmiş, üzülmüş vs . 2.gün de aynı şekilde kadını başka biriyle görünce silahını çıkarıp öldürmüş. adam meğersem şizofreni imiş ve kadını sevgilisi sanıyormuş.

hocam şizofren olan insanlarla asla bu denli ters durumlara girmeyin demişti.

korkmayın o adam öyle birisi değildir ama aklınızda bulunsun. yaşadığımız ülke belli ve bir kadın olarak daha da dikkatli olmak zorundasınız maalesef.

bu yüzden adamla diyaloğa girmeyin. ya da bu bahsettiğim hikayedeki çok çok düşük ihtimali dikkate almayın ve 1-2 gün bir erkekle işe gidin. olmadı saatinizi değiştirin.
  • kupigometa  (01.08.15 18:30:34 ~ 18:30:56) 
kupigometa +1

muhatap olmayın. denk gelmemeye gayret edin. rutininizi değiştirin.
  • whimsical  (01.08.15 18:37:01) 
metrodaki güvenliğe şikayet edebilirsin bence.arkadaşların da dedikler de küçük olasılıklar ama haklılar.ülkenin çoğu psikolijik sorunlu valla ne baktın diye millet birbirini öldürüyor.yani bence hiç bireysel birşeye girme.sallamamaya çalış veya direkt sallama :)


  • high hopes of the sozluk  (01.08.15 18:37:58 ~ 18:38:09) 
çözüldü mü?


  • hasansabbah  (03.08.15 22:08:02) 
peronda yerimi değiştirdim, aynı vagona da binmiyorum. şu an için çözülmüş gibi duruyor.


  • in pyjamas  (06.08.15 11:30:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.