[]

bireysel emeklilik mantıklı mı?

bireysel emeklilik olayını tavsiye eder misiniz? her ay 100 tl biriktirsem diyorum bu vesileyle.




 
sen kendin biriktiremiyor musun? onun yerine her ay bir tane çeyrek al at bi kenara, hiç bulaşma derim.


  • köstebek kurabiye  (29.07.15 20:28:55) 
Uzun vadede mantıklı. Fonları iyi seçmeniz, ara sıra piyasa takibi yapmanız ve belirli bir süre kesinlikle çıkmamayı düşünmemeniz gerekiyor, maksimum devlet katkısını ve diğer verimlerini alabilmek için.


  • sevgikusunkanadinda  (29.07.15 20:29:05) 
yatıracağın miktar seni etkilemeyecekse, parayı kendin değerlendirmeyi bilmiyorsan ve minimum 10 sene unutmayı göze alıyorsan mantıklı.
Ben 2009'da girmiştim. Normalde sülalem rahat kafasından dolayı biriktiremeyeceğim birşeyler birikti. Acil bir durum olsa nefes aldıracak kadar.

Diğer taraftan enflasyon nedeniyle devletin verdiği %25'lerin uzun vadede kuşa döneceğini de unutmamak lazım.
  • mononoke  (29.07.15 20:34:10) 
paranı geri dönüşsüz gömüp senelerce kapitalistlere havadan kaynak yaratmakla ilgili bir çelişki yoksa kafanda, gir. tasarruf artacak ki senin patronların falan kredi alıp işini büyütüp sana maaş verecek ki sen de bes primi yatırıp kendini iyi hissedebilesin, geleceğin için bir taş koyduğunu falan sanasın.
o sıra asıl çocuğu bankalar ve para babaları koyacak tabii.

  • kargn  (29.07.15 22:00:15) 
değil.


  • nuisance  (29.07.15 22:05:03) 
vay amk

adam bilgisayar kullanıyor, internete giriyor ondan sonra ayda 100 tl biriktireyim diyen adama "aranı geri dönüşsüz gömüp senelerce kapitalistlere havadan kaynak yaratmakla ilgili bir çelişki yoksa kafanda, gir." diyor.

zannedersin herşeyden vazgeçmiş bir dağ köyünde yaşayıp takasla hayatını sürdüren, yavru koyunları kendi yaptığı biberonla besleyen bir ulema... hey hayvrum hey.
  • yimirta  (30.07.15 14:09:59) 
56 yaşına kadar paranı alamayacağın bir sistemden bahsediyoruz. mantıklı değil.


  • mermize  (30.07.15 14:29:37) 
evet adamın bilgisayarı var, internete giriyor, ayda 100 tl biriktirebilecek geliri var, hatta bunun 40-50 katını kenara attığı zamanlar da oldu ama bu geliri birkaç minili hatunun tebessümle itelediği poliçelere yatırmak yerine kenara atıyor. bisiklet alıyor, malzeme alıyor arada işi bırakıyor, siktirip gidiyor civar köyleri geziyor, abartıp şehirleri geziyor az daha abartırsa dünya turuna çıkacak. bu adam hatıralara yatırım yapıyor. anlayamayan zorlamasın. gitsin morgıça girsin bese girsin, düzenli yapsın ödemelerini, kredibil kalsın. çok geç olmadan evlenip çocuk da yapsın, yarrak gibi zihniyetini ve kıymetli genlerini sonraki nesle aktarsın.
ben işin ekonomi politiğini irdeliyorum cicim.

  • kargn  (30.07.15 14:58:53) 
mantıklı. o olmasa son kuruşa kadar harcıyorum ben. Bahaneyle arada karttan çekiyor, bahaneyle birikti bir miktar. %25'ten dolayı da ota boka bozdurmaya kalmayacağım bir mebla kenarda duracak. birikmiş parayı, bir tatil bir bilmem ne harcamaya meyilli bir insanım.


  • merena  (30.07.15 15:16:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.