[]

Japon Yeni'ni bankaya koymak

Merhabalar

Elimde 1 200 000 Japon Yeni mevcut. Türk lirasıyla 26bin lira yapıyor. Ben bu parayı Japon yeni olarak bankada saklamak istiyorum.

Hesap işletim ücreti ödemeden hangi bankaya koyabilirim?

 
@air

kimse döviz için %10 faiz vermez. yanlışın var.
  • scent of a pastrami  (29.07.15 18:50:36) 
yaşadığın şehre göre durum değişir. şöyle ki;
eğer büyük bir şehirde yaşıyorsan, sektördeki en büyük kurumsal bankalardan bir iki tanesini seç. birde ufak ama agresif büyüme politikası güden banka seç.
şehirdeki en büyük bireysel şubelerini tespit et. İstanbul için bir şey diyemem gerçi onlarında bazı şubelerinde ister istemez döviz bol bulunur.
ardından hepsi ile teker teker konuş.

yaşayacağın en büyük sorun parayı yatırmaktan ziyade çekmek istediğin zaman olur. eğer parayı yen olarak çekmek istersen en az 1 ay önceden bildirmeni isteyebilirler. bunu öğren. ayrıca parayı yatırmayı kabul edecek bir şube bulursan sana her ihtimalde geri çekmek istediğinde tl çekmen konusunda baskı yapacaktır. sende çaresiz kalıp "nalet olsun tl verin" demeden önce kur pazarlığı yap. sana özel kur almalılar. çünkü piyasa kuru ile banka kuru farklıdır. banka kurundan geçirmesinler sana. yatırırkende bunu sor öğren. de ki "bozdururken tl istersem bana piyasa kuru verecek misiniz?"

bunun dışında parayı tanımadıkları için, her parayı spesimen kataloğundaki bilgilerle teker teker incelemeleri gerekeceğinden para yatırma işlemin 1 günden uzun sürebilir ve çoğu hatta hiç bir bankanın şubesi böyle bir operasyonel hamallığın altına girmez. bu sebeple özellikle bu iş ile ilgilenen, sık sık döviz işlemi yapan şube önerdim.

İstanbul ya da Ankara'da direk konsolosluğu ya da büyükelçiliği arayıp sık çalıştıkları bankaların şubelerin adreslerini öğrenebilirsin. sürekli himet verdikleri bir şube varsa şube yen para birimi konusunda uzmanlaşmış olabilir.

diyeceklerim bu kadar. şimdiden kolay gelsin.
  • cliquot  (29.07.15 19:35:28) 
Kuveyt Türk.

@cliquot'un söylediklerini dikkate alın tabii ki.
  • nacht des todes  (30.07.15 08:29:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.